Kriminalitet

  Kriminalitet

  Hjemmehjælpere lader deres gode hjerte løbe af med sig og køber ind for ældre.

  Kommune vil sikre hjemmehjælperes uskyld

  Hjemmehjælpere skal ikke kunne mistænkes for at gå og stikke ældres penge i egen lomme. Derfor går kommune nu på jagt efter privat firma, der kan stå for håndtering af betaling og indkøb, når der skal handles for svagelige ældre.
  Ejerne af grunden 'Spritten', hvor der tidligere blev fremstillet snaps i Aalborg, var nogle af de første til at gøre opmærksom på, at der var noget helt galt med Aalborg Kommunes forvaltning af byggesager.

  Kommune ransaget af special-politienhed

  Som noget helt usædvanligt fik Aalborg Kommune i går, onsdag, ransaget nogle it-servere. En speciel enhed fra politiet er på jagt efter beviser i den såkaldte udbygnings-skandale. Politiet slog til flere steder i landet samtidigt.
  Sikkerheden omkring Greves borgmester, Pernille Beckmann, og hendes familie bliver med borgmesterens egne ord nu øget efter en ubehagelig episode ved hjemmet.

  Politi undersøger hændelse ved Greve-borgmesters hjem

  Efter episode er sikkerheden ved Greve-borgmester Pernille Beckmanns (V) hjem øget med tilstedeværelse af politiet, skriver hun på Facebook.
  To nu tidligere ansatte i Rebild Kommune har ifølge anklageskrift forsøgt at få bestikkelse for over en halv million kroner.

  Anklage: To kommunalt ansatte ville tjene en halv million kroner på bedrageri

  To tidligere ansatte i Rebild Kommune er blevet tiltalt for at forsøge at bedrage kommunen og tjene over en halv million kroner. Anklagen lyder på, at de to har sørget for, at en kommunal byggegrund blev solgt til en entreprenør til langt under markedsprisen.
  En kvindelig ansat på et plejecenter i Randers Kommune er nu tiltalt for drab. Det får byrådspolitiker til at ønske skærpet tilsyn med medicineringen på kommunens plejehjem.

  Politiker bryder tavsheden: Kræver plejehjem undersøgt efter drabssag

  Byrådspolitiker mener, at der skal sættes ind over for medicinhåndteringen, efter en kvinde nu er tiltalt for drab og drabsforsøg på plejecenter i Randers.
  Varde Kommune udbetalte tilskud på baggrund af urigtige og vildledende oplysninger, lyder det i tiltale mod flere parter

  Idrætsforeninger og personer tiltalt for svig mod kommune

  Flere parter gav forkerte og vildledende oplysninger og fik tilskud, de ikke skulle have haft, lyder anklage.
  Mens energikrisen kradser overvejer byrådspolitikere, om der skal spares på gadebelysningen eller ej. Der er også borgernes tryghed at tage hensyn til.

  Lokalpolitikere: Slukket gadebelysning vil skabe utryghed

  Mens energikrisen får flere byråd til at overveje at slukke eller dæmpe aftenens og nattens gadebelysning, så lyder det fra borgere, at det vil øge utrygheden. I Holstebro afviser byrådsmedlem at slukke gadebelysning og kalder det for 'signalpolitik'.
  Inger Støjberg fotograferet efter domsafsigelsen i Rigsretten 13. december 2021. Rigsretten idømte Støjberg ubetinget fængselsstraf i 60 dage, men efter endt straf kan hun stille op til det kommende folketingsvalg. De samme regler glæder ikke for kommunalpolitikere.

  Valgbarhed efter lovbrud skal ændres for kommunalpolitikere

  Reglerne om, at kommunalpolitikere ikke kan stille op til valg i tre år efter en dom for at have brudt loven, skal laves om, mener flere partier, der stod bag aftalen i 2017. Ministeren er dog ikke umiddelbart lydhør.
  Borgmester Morten Slotved i Hørsholm Kommune savner flere konkreter i regeringens forslag om kommunale vagtværn, der nu er sendt til høring.

  Borgmester vil give vagtværn flere værktøjer i kamp mod indbrud

  Et lovforslag om kommunale vagter er sendt i høring, efter at folketingsflertal ikke har kunnet blive enige.
  En ansat i Helsingør Kommune sørgede 2. maj for at få slæbt en taske med brændende sprit, petroleum og optændingsblokke ud af rådhuset. Nu er den skyldige idømt et års fængsel.

  62-årig idømt et års fængsel for brandstiftelse på rådhus

  Takket være en årvågen rådhusbetjent skete der ingen skade, da en mand i maj ville brænde Helsingør Rådhus af under et byrådsmøde. Nu har han fået en dom på et års fængsel.
  En bil bragede 18. juli gennem gågaden Frederiksgade i Aarhus. Nu er der sat betonklodser op. Også andre steder i byrummet ses der på yderligere sikring.

  Aarhus Kommune overvejer yderligere sikring efter terrorsigtelse

  Der er sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus, og nu overvejer kommunen, om der skal sikres yderligere.

  Kommune betalte falske fakturaer

  Ved at hacke en medarbejders kommunale mailkonto er det lykkedes hackere at svindle sig til et for dem anseeligt beløb ved at sende falske fakturaer til økonomiafdelingen. Sagen er politianmeldt.