Flere nordsjællandske kommuner vil gerne oprette kommunale vagtværn, der med mandskab eller droner kan rykke ud, når alarmen går.

Borgmestre vil oprette kommunale vagtværn

Flere borgmestre i nordsjællandske kommuner er klar til at indføre kommunale vagtværn i en landsdel. der er hårdt plaget af indbrud. Det er dog ikke alle borgmestre, der er enige i, at det er vejen frem.
Høje-Taastrup Kommune er én ud af i alt 13 danske kommuner, som de seneste 15 måneder har indberettet cyberangreb til Datatilsynet, hvor hackere er trængt ind.

Hackere brød ind i 13 kommuners mailkonti

I løbet af 15 måneder er hackere brudt ind i mindst 13 danske kommuner - blandt andet i Høje-Taastrup, Middelfart og Hjørring kommuner.
En 51-årig mand er ved Retten i Nykøbing Falster dømt for groft seksuelt misbrug af en misbruger i behandling.

Byrådskandidat dømt for seksuelt misbrug på behandlingscenter

En 51-årig mand, der stiller op til kommunalvalget, er tiltalt for seksuelt misbrug af misbruger i behandling.
En ansat i Horsens Kommune kom på et møde til at afsløre, at vedkommende snagede i personfølsomme oplysninger.

To kommunalt ansatte snagede i personfølsomme oplysninger

To ansatte i Horsens Kommune har snaget i 300 personers følsomme oplysninger. De to er nu blevet fyret, og sagen er meldt til Datatilsynet og politiet.
Før i tiden ville Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) have tøvet lidt med at at anmelde trusler. Men nu gør han det konsekvent, fortæller han.

‘En dag får vi fat i dig og dit afkom’

Efter en grim trussel gik borgmester i Hjørring Arne Boelt til politiet. Nu er en 55-årig mand kendt skyldig. Politiet ser gerne, at politikere anmelder trusler.
En ny nærpolitistation åbner mandag i Esbjerg med i alt syv betjente og 15 timers fast ugentlig åbningstid.

De fleste af landets nye nærpolitistationer åbner inden nytår

Både mandag og tirsdag slår nye nærpolitistationer dørene op. Det sker i Esbjerg, Aars og Brønderslev. Se listen over stationerne, og hvornår de åbner her.
Byrådsmedlem og advokat Bjarne Overmark (Beboerlisten) i Randers er blevet tiltalt af politiet.

Byrådsmedlem tiltalt for brud på tavshedspligt

Østjyllands Politi har rejst tiltale mod byrådsmedlem og advokat Bjarne Overmark i Randers for brud på sin tavshedspligt. Idømmes han fængsel, ryger han ud af byrådet.
I går kunne borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) fejre genåbning af politistation i byen og sin 50 års fødselsdag.

Nu kommer nærpolitistationerne

I går åbnede i Assens den første af 20 nærpolitistationer, som regeringen har bebudet. Regeringen vil have nærheden og trygheden tilbage, fastslår justitsministeren.
Det vækker debat mellem borgmester Mogens Christen Gade (V) (til venstre) og Frank Østergaard (SF), at Jammerbugt Kommune bruger næsten 200.000 kr. på en retssag mod en æreskrænkende borger.

Det har kostet næsten 200.000 kr. at få stoppet opslag om borgmester

Borgmesteren følte, at han og medarbejderne blev svinet til, og gik til retten for at få standset opslag på facebook. Det lykkedes, men det har kostet næsten 200.000 kroner, og det vækker kritik.
"Uenighed er godt - også i København - men hærværk og brosten kan aldrig nogensinde blive vejen frem," skriver S-spidskandidat i København Sophie Hæstorp Andersen.

KV21-kampagnekontor udsat for hærværk

Socialdemokratiets spidskandidat i København ved KV21, Sophie Hæstorp Andersen, fik en ubehagelig første dag på kontoret efter sommerferien. Hendes kampagnekontor var blevet udsat for hærværk. Det er af grovere karakter, end det sædvanlige hærværk op til valg med f.eks. ødelagte valgplakater.
Politiet måtte fredag 25. juni afspærre rådhuset i Middelfart, da en 60-årig mand gik amok med fyrværkeri.

Manden bag rådhusdrama havde chikaneret kommunens folk før

Fredag i forrige uge udløste en 60-årig mand et større drama med fyrværkeri inde i rådhuset i Middelfart Kommune. Manden havde chikaneret kommunens folk før. 'Det er tragisk,' siger kommunaldirektør.
Rådhuset i Middelfart blev afspærret fredag formiddag som følge af en bombetrussel.

Politi evakuerer borgere ved Middelfart Rådhus

En person menes at have forskanset sig på rådhuset i Middelfart. Alle indfaldsveje til rådhuset er spærret.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: