Kriminalitet

  Kriminalitet

  Kommune betalte falske fakturaer

  Ved at hacke en medarbejders kommunale mailkonto er det lykkedes hackere at svindle sig til et for dem anseeligt beløb ved at sende falske fakturaer til økonomiafdelingen. Sagen er politianmeldt.
  Kvinden har siddet varetægtsfængslet i to måneder og har nu udsigt til yderligere fire uger bag tremmer.

  Kvinde forbliver varetægtsfængslet i mørkelagt plejehjemssag

  Retten i Randers forlænger varetægtsfængsling af kvinde i sag, der sættes i forbindelse med lokalt plejehjem.
  En lokal brandleder fra Egtved sigtet for 11 tilfælde af brandstiftelse siden midten af marts.

  Medie: Lokal brandleder sigtet for at stifte flere brande

  En leder i det lokale brandvæsen er sigtet for 11 tilfælde af brandstiftelse. Han nægter sig skyldig.
  Tryghed kræver, at man samarbejder på tværs. Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at kommunerne sætter kriminalitetsforebyggelse på dagsordenen, når man planlægger byrum.

  Det Kriminalpræventive Råd: Trygheden kan øges lokalt

  Selvom kriminaliteten generelt er faldende, er danskerne blevet mere utrygge, når de går udenfor i mørke. Det Kriminalpræventive Råd opfordrer nu til, at landets kommuner øger trygheden i det offentlige rum.
  Sorø Kommune skal nu betale 300.000 kroner i erstatning til en pige og hendes forældre, efter en tidligere skolelærer havde samleje med pigen, der dengang var 13 år.

  Lærer dømt for samleje med 13-årig elev – kommunen betaler erstatning

  Sorø Kommune betaler erstatning til en pige fra Dianalund, hvis tidligere lærer er dømt for at have samleje med den dengang 13-årige elev. Kommunen erkender, at de ikke levede op til sit ansvar.
  Det var her på Helsingør Rådhus, at der blev smidt en brændende taske ind under et byrådsmøde.

  Brandstifter angreb rådhus under byrådsmøde

  Politikere måtte evakueres, da brandalarmen gik. Nu tjekkes de for røgforgiftning. Kvinde anholdt efter brandattentatet, mens politiet leder efter en mandlig mistænkt.
  Besiddelse af og salg af narko steg sidste år i Egedal, og det har skabt bekymring blandt andet på borgmesterkontoret.

  Borgmester tordner mod pushere

  Besiddelse af og salg af narko steg sidste år i Egedal, og det har skabt bekymring blandt andet på borgmesterkontoret. Derfor har borgmesteren holdt møde med politidirektøren, der kunne berolige med, at det er opmærksomheden fra politiet, der har fået antallet til at stige.
  Fokus i 'Forenet mod vold' er indsatser rettet mod de relationer og dynamikker, der er i de voldelige grupper.

  Nyt koncept skal bekæmpe voldelige grupperinger i storbyen

  Et helt nyt samarbejde mellem Københavns Politi, Københavns Kommune og kriminalforsorgen udbygger indsatsen for at forebygge og bekæmpe den gruppebaserede vold i eksempelvis rocker- og bandemiljøet.
  Sorøs tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, har droppet at anke en dom på 40 dages betinget fængselsdom for bedrageri med udgifter fra en konference i Nashville, USA.

  Derfor blev kommunaldirektør dømt for bedrageri

  En aktindsigt i dommen mod Sorøs tidligere kommunaldirektør viser, at retten især lagde vægt på, at bilagsteksten for to kommunale udlæg var misvisende og vildfarende for kommunens bogholderi.
  Det var den præcise tekst på et udgiftsbilag, som overbeviste retten i Næstved om, at tidligere kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær bevidst havde bedraget kommunen ved at få refunderet cirka 6.000 kroner for en middag i USA.

  Tekst på udgiftsbilag fældede kommunaldirektør

  Det er først og fremmest teksten på et udgiftsbilag, som ifølge byret beviser, at kommunaldirektør bevidst svindlede med restaurantregning.
  Vestre Landsret har frifundet Vejle Kommune for erstatningsansvar over for en kvinde, som i 1980'erne blev voldtaget af sin far.

  Kommune frifindes for ansvar i gammel incestsag

  Vestre Landsret dømmer 55-årig kvinde til at betale godtgørelse for incest tilbage til kommune.
  Tidligere kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær står snart som anklaget i byretten i Næstved. Siden han fratrådte topstillingen har han forsøgt at drive selvstændig konsulentvirksomhed.

  Fratrådt kommunaldirektør bliver nu tiltalt

  Under store mediebevågenhed måtte kommunaldirektøren i Sorø fratræde forrige år. Nu er han tiltalt for at have misbrugt kommunens kreditkort og skal i retten.