Kontanthjælpsydelse

  -

  Se her, hvem der vinder og taber på social eksport

  Både kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister flytter i høj grad til land- og yderkommunerne. Se her, hvor meget kommunerne vinder og taber på, at socialt udsatte flytter.
  (Arkiv) Ydelseskommissionens forslag til et nyt ydelsessystem er så enkelt, at man selv kan regne ud, hvad forskellen er på ydelsesniveauet og en lønindtægt, fortæller kommissionsformand Torben Tranæs.

  Ledige siger nej til lavtlønsjob – kan ikke gennemskue de økonomiske konsekvenser

  Beskæftigelseschef i østjysk kommune efterlyser større gennemsigtighed i kontanthjælpssystemet. Det er der i ydelseskommissionens forslag til, lover formand for kommissionen. Hvis det bliver vedtaget, vil man kunne beregne sin økonomi på et enkelt skema på nettet.

  Tæt på rekordlavt antal kontanthjælpsmodtagere

  Danmark er nu tæt på at have det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i nyere tid. I marts var der blot 213 flere end i den hidtil laveste måned i juni 2008.

  Store forskelle på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne

  Det historiske fald i antal kontanthjælpsmodtagere dækker over store kommunale forskelle. Se tallene for alle kommuner her.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard præsenterer formanden for Ydelseskommissionen, Torben Tranæs, professor og forskningsdirektør i VIVE. (Arkivfoto)

  Udspil løfter ikke flere børn ud af relativ fattigdom

  Udspil om sociale ydelser løfter ikke flere børn ud af relativ fattigdom, skriver Jyllands-Posten.
  Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, afviser, at partiet kommer til at støtte en ændring af kontanthjælpssystemet, der fjerner kontanthjælpsloftet. (Arkivfoto)

  Venstre afviser at pille ved kontanthjælpsloftet

  Det bliver ikke med Venstres stemmer, at kontanthjælpsloftet fjernes, oplyser partiets beskæftigelsesordfører.
  Ydelseskommissionens formand, Torben Tranæs, kunne mandag fortælle om kommissionens anbefalinger. -

  Ydelseskommission anbefaler kontanthjælpsloft skrottet

  Det nuværende ydelsessystem er til tider ulogisk og uoverskueligt, siger kommissionsformand. Læs de vigtigste anbefalinger her.
  "Vi ser i øjeblikket et stigende antal sygemeldinger, henvendelser om det psykiske arbejdsmiljø og desværre også opsigelser, med baggrund i tunge og omfattende arbejdsgange i KY," skriver Esbjergs kommunaldirektør Rikke Vestergaard om et nyt IT-system for kontanthjælpsydelser.

  Kommune: Udrulning af nyt it-system for kontanthjælpsydelser skal stoppes

  Ydelser til borgere bliver forsinket, og medarbejdere går ned med stress. Derfor er det ikke forsvarligt at fortsætte implementeringen nu, lyder budskabet fra Esbjerg Kommune til kommunernes it-fællesskab KOMBIT.