Kontanthjælp

  God nyhed: Markant fald i antallet af børn med forældre på kontanthjælp

  På fem år er antallet af børn med forældre på kontanthjælp faldet med næsten 50 procent. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Se udviklingen i din kommune her.

  Tusindvis af sager om fejl i kontanthjælp skal nu gennemgåes

  Ydelseskontorer i en række kommuner har fået adgang til CPR-numre på personer, der uberettiget kan være trukket i kontanthjælp. Nu skal tusindvis af sager gennemgås manuelt for at finde fejl. Se status for din kommune her.
  Rådmand Mai-Britt Iversen og erhvervskonsulent i BusinessAalborg Frida Tarp modtog i efteråret 2021 "Den Socialøkonomiske Kommunepris" på vegne af Aalborg Kommune, efter at have opnået unikke resultater på kontanthjælpsområdet.

  Kommune opnåede dobbelteffekt ved en social investering

  'Det her er jo ikke kommet ud af ingenting.' Det siger rådmand i Aalborg Kommune Mai-Britt Iversen i en kommentar til kommunens succes med socialøkonomiske investeringer. I Aalborg rakte man ud til erhvervslivet for at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Læs, hvordan de gjorde.
  Alene i Aarhus har kommunen efter alt at dømme i hundredvis af sager forkert trukket i kontanthjælpen.

  Kommuner har opretholdt ulovlig praksis trods gentagne advarsler

  Kommunerne har ulovligt trukket ugifte i deres kontanthjælp. Der kan nu være flere tusinde sager, som skal genoptages, og borgerne skal have penge tilbage. Den ulovlige praksis er fortsat trods klar tale fra styrelsen STAR.
  Aldrig har der været så få jobparate, som der er nu.

  Historisk få jobparate

  Vi har aldrig haft så få jobparate ydelsesmodtagere som nu. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet faldet til kun 16,6 tusinde personer i september måned.

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med 44 pct. siden toppen

  Mens de bedste kommuner har skåret antallet på kontanthjælpsydelser med over 60 procent, så har andre kun reduceret antallet med cirka 25 procent. Se tallene for din kommune her.

  Fire områder i Danmark har dobbelt så mange på kontanthjælp

  Danmark har nu tæt på 100.000 kontanthjælpsmodtagere, og det er rekordlavt. Men der er stadig fire røde områder I Danmark med usædvanligt mange på kontanthjælp.
  Finansministeriet har leveret en meget detaljeret opgørelse over indtægter og udgifter relateret til personer, som har været på kontanthjælp.

  Nye tal: Så meget koster en kontanthjælpsmodtager de offentlige kasser

  Ny detaljeret opgørelse fra Finansministeriet giver et meget præcist billede af, hvad en langvarig kontanthjælpsmodtager koster de offentlige kasser. Se tallene her.

  Se din kommune: Næsten 7.000 har modtaget kontanthjælp i et årti

  Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye har netop udsendt en oversigt over antal kontanthjælpsmodtagere med høj ydelsesanciennitet fordelt på de 98 kommuner.
  Af 86 kontanthjælpsmodtagere i Odense Kommune har de 41 fået hjælp i over fem år.

  86 jobparate odenseanere har hævet kontanthjælp i årevis

  86 odenseanere, der er erklæret jobparate, har været på kontanthjælp i minimum tre år. SF mener, at udviklingen er på vej i den rigtige retning, mens Konservative vil have gjort mere.

  Coronaledigheden er lav, men de store byer halter efter

  På landsplan er ledigheden faldet til det laveste niveau i 12 år, men mellem kommunerne er der stor forskel på, hvordan ledigheden har udviklet sig siden corona ramte landet i foråret 2020. Se tal for alle kommuner her.

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere på rekordlavt niveau

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i juni 2021 er på det laveste niveau, siden man begyndte at opgøre statistikken i 2007. 97 af landets kommuner har haft et fald siden juni 2019.