Færre offentligt forsørgede i yderkommuner

Yderkommunerne fik markant færre offentligt forsørgede i tredje kvartal 2020 - storbykommunerne fik flere. Det viser nye tal. Se udviklingen for din kommune her.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er på det laveste niveau siden 2008

Antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, er trods coronakrisen på det laveste niveau siden 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Der har været fart på landets jobcentre mens corona har haft tag i samfundet. Antallet af ledige på kontanthjælpsydelser er således faldet mærkbart siden februar.

Kommuner: Klar strategi har hjulpet ledige på kontanthjælpsydelser igennem coronakrise

To kommuner forklarer fald i ledige på ydelserne med bevidste valg i jobcentrene. En tredje kommune undrer sig over en pludselig tilgang af skrøbelige unge.

Trods corona: Færre på kontanthjælpsydelser i oktober end i februar

Antallet af ledige på kontanthjælpsydelser er faldet med 8,5 procent siden februar, trods Covid-19 og store nedlukninger af samfundet. Se her, hvor meget antallet er faldet i din kommune.
Lisbeth Torfing (EL), formand for Horsens Kommunes udvalg for beskæftigelse og integration. (Arkiv)

Kommune: Færrest på kontanthjælp nogensinde

Det er lykkedes Horsens Kommune at få knækket kurven. Kommunen har lige nu det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i 13 år. Udvalgsformand peger på 'den svenske model' som en del af forklaringen.
En midtvejsregulering på 3,4 milliarder kroner til en stigning i ikke-forsikrede ledige var en del af aftalen om kommunernes økonomi, som KL og regeringen præsenterede i maj. En stor del af det beløb ser ud til at ende lige i kommunekassen.

Kommuner står til milliardgevinst fra beskeden stigning i ledigheden

Fra midtvejsreguleringen i økonomiaftalen mellem regeringen og KL har kommunerne fået udbetalt 3,4 milliarder kroner til stigende udgifter til ekstra sygedagpenge og ikke-forsikrede ledige i 2020. Men intet tyder på, at kommunernes udgifter vil nærme sig det beløb.
Borgmester Morten Slotved (K), Hørsholm Kommune, noterer sig en overkompensation for coronaudgifter fra staten i omegnen af fire millioner kroner. (Arkiv)

Kommune indkasserer pænt corona-overskud

Hørsholm Kommune får så rigeligt dækket sine ekstraordinære udgifter til at håndtere corona. Faktisk er der overskud, men borgmesteren vægrer sig ved at kalde det en ‘overskudsforretning’. Andre kommuner frygter at blive underkompenseret for corona-udgifter.
Nyttejob er godt for Guldborgsund Kommunes økonomi, og så gavner projektet også naturen. Her ses et af resultaterne fra arbejdet et sted i kommunen.

Lokalpolitikere: Nyttejob er guld værd i Guldborgsund

På blot et enkelt år har ledige i kommunale nyttejob sparet Guldborgsund Kommune for 2,5 millioner kroner. Kommunen vil nu udvide og forlænge ordningen, fortæller tilfredse lokalpolitikere.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
Trine Lund Boch døjer med den psykiske sygdom ADD, men er nu som 75 andre på kanten af arbejdsmarkedet kommet i arbejde med at gøre rent i Holstebro.

Corona giver fleksjobbere og andre udsatte en chance

Cirka 75 kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i Holstebro er under coronakrisen kommet i rengøringsjob. Det vækker glæde og viser, at mange er parat til at træde til på tværs af fagligheder og forvaltninger.