Konsulenter

  Ny virksomhed vil rådgive kommunerne om Buurtzorg

  'Vi er overbevist om Buurtzorg-modellen kan give mange af svarene på den krise, som ældreplejen befinder sig i,' lyder det fra en ny rådgivningsenhed under den hollandske virksomhed Buurtzorg.
  "Jeg anser det for fuldstændig urealistisk, at der ligger kæmpestore millionbeløb derude, som bare venter på at blive sparet," siger Randers-borgmester Torben Hansen (S) om påtvungne besparelser på eksterne konsulenter.

  Borgmestre: Vi kan ikke spare penge på konsulenter

  En rundspørge til alle kommunerne i Østjylland viser, at syv ud af ti ikke har kunnet finde besparelser på konsulenter. Regeringen mangler viden om virkeligheden i kommunerne, mener S-borgmester.
  Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

  Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

  Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.
  Besparelser på eksterne konsulenter "vil medføre, at kommunen kommer til at bygge i mindre omfang, og i ringere kvalitet end ellers," siger Bünyamin Simsek (V), teknik- og miljørådmand i Aarhus.

  Hed debat om brug af eksterne konsulenter

  Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.
  Da regeringen skulle forklare og forsvare årets økonomiaftale med handicapbesaprelser havde regeringen ifølge klage til Folketingets Ombudsmand reeelt udelukket alle andre medier end Danmarks Radio og TV2.

  Ministerium anbefaler kommuner at bruge eksterne konsulenter

  Mens regeringen længe har kritiseret kommunerne for at bruge private konsulenter, så anbefaler ministerium nu kommunerne at købe yderligere it-løsninger hos private konsulenter for at rette op på administrativ bøvl efter lovændring.
  Kommunerne skal se at få ryddet op i de sager, hvor de ulovligt har brugt konsulenter, lyder det fra social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

  Minister indskærper over for kommuner

  Social- og indenrigsminister Astrid Krag indskærper over for kommunerne, at de skal genoptage sager med resultatlønnede konsulenter. Kun 3 ud af 22 kommuner lader til at have taget sager op på ny.