Konstituering

  Konstituering

  96 borgmestre nu på plads – få overblikket her

  Der er nu sat navne på, hvem der kan gå med borgmesterkæden efter nytår i 96 kommuner. De Konservative løber med mindst 12 borgmesterposter. Få overblikket her.
  De to byrådsmedlemmer, den 73-årige advokat Christian de Jonquiéres og den 77-årige plantageejer Ulla Hardy-Hansen, har skabt furore og står nu til at blive smidt på porten efter årtier blandt De Konservative.

  KV21: To erfarne konservative står til at blive smidt ud af partiet

  To erfarne konservative i Nordsjælland står til at blive ekskluderet af partiet. På valgnatten valgte to ældre byrådsmedlemmer at køre deres eget løb under konstitueringen.

  95 borgmestre er på plads – se dem her

  Konstitueringen er afsluttet i 95 kommuner. Se resultatet af konstitueringerne her. De Konservative har nu 12 borgmesterposter mod 8 efter valget i 2017.
  Gruppeformænd skal være forberedt på ubehagelige overraskelser og prøve på besinde sig. Sådan lyder nogle af rådene til at komme gennem konstitueringen fra de to tidligere borgmestre Pia Allerslev (t.v.) og Winni Grosbøll.

  Er du klar til kampen om konstitueringen?

  Konstitueringen bliver sammenlignet med et spil poker, og der bliver talt om følelses-rutcheture af de helt store. Her er nogle råd til at komme gennem konstitueringen, når det snart går løs på valgnatten.