Kommunikation

  Kommunikation

  "Min fornemmelse er, at man i medieverdenen synes, at form - det spændende, sjove og frække - er vigtigere end at dække det vigtige," lyder det fra Thomas Gyldal Petersen (S), Herlevs borgmester. Udmeldingen kommer som respons på Danske Mediers opfordring til at tillade journalister at filme og tage billeder til kommunalbestyrelsesmøder.

  Borgmester slår fast: Pressen må leve med arbejdsvilkår i byrådssalen

  Alle kommuner bør tillade journalister at optage kommunalbestyrelsesmøder. Det mener brancheorganisationen Danske Medier. Det fører til debat om regler for pressen i byrådssale med udgangspunkt i Herlev.
  De tre animationsfilm, som skal sælge Næstved til potentielle tilflyttere, bliver lagt på nettet i løbet af december.

  Tegnefilm og hjemmeside skal tiltrække byboere til Næstved

  Med tegnefilm og en spritny tilflytterguide vil Næstved Kommune appellere til Københavnske børnefamilier, der overvejer at trække teltpløkkerne op og forlade storbyen.
  “Der er sket en enorm udvikling i forhold til borgernes behov for information. Der er nogle helt andre krav til, hvad borgerne forventer, at kommunen informerer om. Og den forventning er kommunerne nødt til at imødegå," siger Allan Boye Thulstrup, næstformand for Dansk Journalistforbund.

  Næstformand: Kommunerne har brug for flere folk til borgerinformation

  Væksten i antallet af presse- og kommunikationsfolk i kommunerne har mødt skarp kritik fra flere fronter. Men kritikken bygger på en skæv fortælling om, hvorfor kommunerne ansætter kommunikationsfolk, mener næstformand for journalister.
  "Det er svært at argumentere for, at man skal hyre en kommunikationsmedarbejder, mens man fyrer i administrationen og skærer ned på serviceområdet," siger Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde.

  De sidste kommuner uden kommunikationsfolk: Et spørgsmål om prioriteter

  Langt størstedelen af landets kommuner er for længst hoppet med på vognen. Men en lille håndfuld kommuner har fortsat ikke ansat nogen til at håndtere kommunikationen. Det er svært at argumentere for at ansætte kommunikationsfolk, mens man skærer ned på andre områder, påpeger borgmester.
  I kølvandet på ansættelsen af mange flere kommunikationsfolk i Aarhus er det blevet sværere som journalist at komme igennem til kommunen og afsløre spin. Det mener Jan Schouby, chefredaktør for Aarhus Stiftstidende.

  Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk

  Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.

  Kommunerne hyrer kommunikationsfolk på stribe – og det møder kritik

  Kommunerne har med tiden ansat mange nye presse- og kommunikationsfolk. Det viser NB-Kommunes aktindsigter.
  Det vrimler med positivt ladede nyheder på kommunernes hjemmesider. To eksperter mener, at der bliver tegnet et skævt billede af virkeligheden.

  Kritik: Kommunerne skønmaler sig selv

  Ni ud af ti af kommunernes egne nyheder og pressemeddelelser har et positivt tilsnit, viser optælling. Kommunerne tegner et 'skævt og usandt billede' af sig selv, vurderer ekspert.
  Selvom borgmester Thomas Thors (S) har droppet forslaget om spærretid for medier på Bornholm, så kommer han her torsdag til at lægge ører til kritik.

  Spærretid spøger stadigvæk

  Et ønske om at indføre spærretid for journalister på Bornholm op til kommunalvalget gav landsdækkende debat. Spærretiden er opgivet, men det famøse forslag skal alligevel diskuteres på møde i økonomiudvalget her torsdag, og to fagforbund svinger pisken over borgmesteren.

  Gribskov Kommune trækker leverandør til samtale efter kritisk debatindlæg

  Hvor langt strækker ytringsfriheden sig, når du er leverandør? Det spørgsmål er aktuelt efter et kritisk debatindlæg af Gribskov Kommunes politik på ældreområdet. Indlægget har fået forvaltningen i Gribskov til at revse leverandøren.

  Nyt værktøj til dig

  Nu kan du nemt og hurtigt følge med i, hvad din kommune - og andre kommuner - udsender af nyheder. NB-Kommune samler kommunernes pressemeddelelser og egne nyheder ét sted og opdaterer hele tiden.
  Der er en del læringer fra corona, som lokalpolitikere med fordel kan gå i dialog med vælgerne om op til kommunalvalget, vurderer kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn.

  Fif til valgkamp: Dyrk ‘corona-skolen’ og erhvervspolitik

  Erhvervspolitik og 'læren fra corona' kan gå hen og blive hotte emner under kommunalvalget. Vælgerne stemmer gerne på innovative politikere, lyder det fra kommunikationsrådgiver.
  Borgmester i Lyngby/Taarbæk Kommune Sofie Osmani går nye veje i coronakommunikationen til kommunens unge. (Arkiv)

  Borgmester går den kreative vej i corona-kommunikation

  Lyngby-Taarbæk Kommune er meget hårdt ramt af corona, og nu går borgmester Sofia Osmani nye veje for at få budskaber ud til især unge. Se video med hende.