Kommunerne hyrer kommunikationsfolk på stribe – og det møder kritik

Kommunerne har med tiden ansat mange nye presse- og kommunikationsfolk. Det viser NB-Kommunes aktindsigter.
Det vrimler med positivt ladede nyheder på kommunernes hjemmesider. To eksperter mener, at der bliver tegnet et skævt billede af virkeligheden.

Kritik: Kommunerne skønmaler sig selv

Ni ud af ti af kommunernes egne nyheder og pressemeddelelser har et positivt tilsnit, viser optælling. Kommunerne tegner et 'skævt og usandt billede' af sig selv, vurderer ekspert.
Selvom borgmester Thomas Thors (S) har droppet forslaget om spærretid for medier på Bornholm, så kommer han her torsdag til at lægge ører til kritik.

Spærretid spøger stadigvæk

Et ønske om at indføre spærretid for journalister på Bornholm op til kommunalvalget gav landsdækkende debat. Spærretiden er opgivet, men det famøse forslag skal alligevel diskuteres på møde i økonomiudvalget her torsdag, og to fagforbund svinger pisken over borgmesteren.

Gribskov Kommune trækker leverandør til samtale efter kritisk debatindlæg

Hvor langt strækker ytringsfriheden sig, når du er leverandør? Det spørgsmål er aktuelt efter et kritisk debatindlæg af Gribskov Kommunes politik på ældreområdet. Indlægget har fået forvaltningen i Gribskov til at revse leverandøren.

Nyt værktøj til dig

Nu kan du nemt og hurtigt følge med i, hvad din kommune - og andre kommuner - udsender af nyheder. NB-Kommune samler kommunernes pressemeddelelser og egne nyheder ét sted og opdaterer hele tiden.
Der er en del læringer fra corona, som lokalpolitikere med fordel kan gå i dialog med vælgerne om op til kommunalvalget, vurderer kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn.

Fif til valgkamp: Dyrk ‘corona-skolen’ og erhvervspolitik

Erhvervspolitik og 'læren fra corona' kan gå hen og blive hotte emner under kommunalvalget. Vælgerne stemmer gerne på innovative politikere, lyder det fra kommunikationsrådgiver.
Borgmester i Lyngby/Taarbæk Kommune Sofie Osmani går nye veje i coronakommunikationen til kommunens unge. (Arkiv)

Borgmester går den kreative vej i corona-kommunikation

Lyngby-Taarbæk Kommune er meget hårdt ramt af corona, og nu går borgmester Sofia Osmani nye veje for at få budskaber ud til især unge. Se video med hende.
"Vi tror, at der til stadighed skal arbejdes med kulturen i administrationen," skriver byrådsmedlem i Odsherred og direktør Helge Fredslund (V) om kommunens borgerkontakt.

Opråb: Indfør svarfrister

Der skal være svarfrister, når borgerne henvender sig til kommunen. Og administrationen skal i det hele taget blive bedre til borgerkontakt. Der skal 'arbejdes med kulturen i administrationen', mener byrådsmedlem.
Martin Ravn (V), formand for Venstres byrådsgrupper i Horsens Kommune, foreslår sammen med De Konservative, at der spares på udgifterne til kommunens kommunikationsindsats. (Arkiv)

Opposition: Kommunens kommunikation har taget overhånd

Der bruges alt for mange penge på kommunens kommunikation. Det går ud over kernevelfærden. Det mener oppositionen i Horsens, som også synes, at borgmesteren får for meget medvind med indsatsen.
Kommunaldirektør Søren S. Kjær, Sorø Kommune, vil hen over efteråret sætte fokus på kommunens skriftlige kommunikation. (Arkiv)

Kommune vil anstrenge sig for at skrive forståeligt til borgere – og politikere

Sorø Kommunes breve og skrivelser til borgerne kan være svære at forstå. Nu har coronakrisen gjort behovet for klar kommunikation endnu tydeligere. Også byrådets dagsordener skal have en omskrivning, mener politikerne.
I fremtiden kommer kommer den visuelle kommunikation til at spille en stadig større rolle. Og her har Viborg Kommune alle muligheder for at være med helt i front.

‘Godt set, Viborg’

Med en ny status som ‘Unesco Creative City’ har Viborg spillet sig til en position inden for mediekunst, hvor kun fantasien sætter grænser for fremtidige muligheder. 'Viborg er et eksempel på, at uanset hvor lille man er, kan man opnå en markant position,' siger direktør.
"Vi vil gerne gå i dialog med eksperter og andre om at skabe en endnu stærkere indsats for de etniske minoriteter og bedre forebyggelse af smitte med covid-19," siger KL's direktør for sundhed og ældre, Christian Harsløf til DR Nyheder.

Eksperter: Kommuner skal oppe sig med corona-kommunikation

Der er brug for en plan for, hvordan kommunerne bedre kan forebygge smittespredning i indvandrermiljøer, lyder opfordring fra eksperter. 'Man kan sige, at der er 98 sundhedsvæsener i Danmark - ét i hver kommune,' siger professor. KL er med på at forbedre kommunikationen til etniske minoriteter.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: