Kommunalpolitisk topmøde

  Kommunalpolitisk Topmøde

  Formand for Kommunernes Landsforening Martin Damm stak til forbruget af administrative medarbejdere i staten i sin formandstale på Kommunalpolitisk Topmøde.

  KL-formand til regeringen: Stop øget kontrol og mød os på midten

  KL-formand Martin Damm anerkender statsministerens invitation til et tættere samarbejde om fremtidens velfærd i kommunerne - i lyset af kommende milliardbesparelser. Men han opfordrer samtidig til, at statens administration også skal slankes.

  Professor: Kommunerne skal arbejde mere nuanceret med unges mistrivsel

  De unge har ikke bare ét problem, der kalder på én løsning. Der er derimod tale om flere problemer, der smelter sammen, som kalder på flere former for løsninger, mener professor Noemi Katznelson.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil i snak med KL og regionerne om udmøntningen af besparelser på administrationen.

  Regeringen i tilbagetog i forhold til krav om administrative besparelser

  Statsministeren inviterer nu sig selv og regeringen med i drøftelser om, hvor der skal spares tre milliarder kroner på kommunernes og regionernes administration. Professor kalder det et nybrud.
  Tonni Hansen (SF) og flere andre borgmestre i KLs formandskab vil ikke bakke op om en kommende økonomiaftale for enhver pris. Regeringen skal i højere grad komme kommunerne i møde i år.

  KL-profiler: Ultimativt klar til at gå imod økonomiaftalen

  Flere medlemmer af KLs formandskab vil ikke stemme for en økonomiaftale for enhver pris. Regeringen skal levere på flere ting, hvis man skal forvente alle partiers opbakning.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) underkender nu finansminister Nicolai Wammens hidtidige model for besparelser på administration i kommuner og regioner.

  Analyse: Statsminister giver kommunerne to centrale indrømmelser

  Statsministeren underkender finansminister i sag om administrative besparelser og tager opgør med detaljerede nationale kvalitetsstandarder, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
  KL, FOA, DLF, BUPL, HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening er enige om, at frisættelse er en vigtig vej til at styrke den offentlige velfærd.

  Medarbejdere, ledere og kommunalpolitikere enige om perspektiver for frisættelse

  KL, FOA, DLF, BUPL, HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening er enige om, at frisættelse er en vigtig vej til at styrke den offentlige velfærd.
  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) vil have KL-toppen til at forlade årets økonomiforhandlinger, hvis regeringen vil have kommunerne til at spare på administration, men ikke selv er klar til at spare på statens administration.

  S-borgmester: KL skal forlade økonomiforhandlinger, hvis regeringen ikke selv sparer

  Regeringen skal spare på statslig administration, hvis de vil have opbakning til økonomiaftalen fra socialdemokratisk storby-borgmester. Så hård er meldingen forud for Kommunalpolitisk Topmøde.