Kolding Kommune

  Fra 1. februar næste år er det igen kommunalt ansatte hjemmehjælpere i Kolding, der skal passe en stærkt handicappet kvinde.

  Efter sosu-konflikt: Kommune vender tilbage til video-overvåget hjem

  Sosu-assistenter ansat i Kolding Kommune skal snart vende tilbage på arbejde i et video-overvåget privathjem, hvilket de nægtede for to år siden. På grund af besparelser hjemtager kommunen opgaven igen til næste år - men denne gang har man en plan.
  Prisen for at sende sneplove og saltspredere ud på vejene er steget eksplosivt i kommunerne.

  Udgifter til snerydning kan eksplodere: Kommunerne håber på en mild vinter

  Det kan komme til at koste kassen at holde vejene fri for sne og is i den kommende vinter på grund af stærkt stigende priser på både vejsalt og vognmænd. En kommune fortæller om prisstigning på 62 procent på saltning på bare ét år.
  Tre folkeskoler i Kolding Kommune bliver ramt af spareforslag om at slå mindre klasser sammen på tværs af årgange fra næste skoleår.

  Små skoler i søgelyset – klasser lægges sammen

  Kommunerne kæmper en indædt kamp for at finde yderligere besparelser i budgetterne, og det betyder blandt andet i Kolding, at små klasser på mindre skoler måske skal lægges sammen på tværs af alderstrin. Det møder skarp kritik.
  Kolding Kommune vil ikke længere betale for rengøringsmidler og -artikler. Det skal de ældre fremover selv sørge for.

  Hjemmehjælp: Ældre skal nu selv betale rengøringsartikler

  2.700 ældre modtagere af hjemmehjælp i Kolding Kommune skal selv betale for de rengøringsartikler og -midler, hjemmeplejen skal bruge. 'Det er lighed for loven,' lyder det fra borgmesteren.
  I frustration over manglen på medarbejdere i ældreplejen er kommuner begyndt at tænke ikke bare over kommunegrænsen, men også over landegrænsen i jagten på flere sosu'er.

  Kommuner jagter sosu’er i udlandet

  Mens behovet stiger og stiger for uddannet plejepersonale i ældresektoren, er flere kommuner begyndt at kigge ud over landets grænser for at finde fremtidige medarbejdere. I Lolland Kommune kigger man så langt som til Syd- og Østeuropa, og her i valgkampen er der politisk lydhørhed.
  Kolding Stadion skal udvides for 33 mio. kroner. Det er alle partier undtagen DF blevet enige om i budgetforhandlingerne. Det møder nu kritik i Kolding Boldklub (KB), fordi det i for høj grad viser støtte til eliten mens breddeidrætten glemmes.

  Utilfredshed fodboldklub: Forkert med massiv kommunal støtte til stadionudvidelse

  Kolding Boldklub langer ud efter byrådspolitikere, som vil støtte en udvidelsen af byens stadion. Politikerne støtter i for høj grad eliten og glemmer bredden, lyder kritikken fra boldklubben.
  Spildevandsudslip i Kolding: Senest er det gået galt natten til den 16. august, da et lyn slog ned i en pumpestation på Idyl og satte pumperne i stå. Lynnedslaget ødelagde alarm-meldesystemet, så en A-alarm ikke blev sendt afsted, sådan som det ellers skal ske ved BlueKoldings kritiske pumpestationer. Fejlen resulterede bl.a. i at kommunen måtte udstede et kortvarigt badeforbud.

  Kommune vil lave korps af ‘kloakambassadører’

  I Kolding Kommune vil man uddanne et frivilligt korps af kloakambassadører, der skal holde øje med kommunens vandløb og pumpestationer. Det sker i takt med, at der er sket ni alvorlige udslip af spildevand i Kolding på tre år.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  Kolding Kommune har fastsat klare, skriftlige retningslinjer til borgerne for, hvornår og hvordan de må optage lyd og videoer i deres møder med kommunens ansatte. Det sker efter ønske fra kommunens ansatte.

  Borgere har ikke ret til at optage møder med kommunens ansatte

  I Kolding Kommune har medarbejdere efterspurgt retningslinjer for online møder med borgere. Flere ansatte har nemlig oplevet, at samtaler er blevet optaget, uden at de har været oplyst om det. Det har fået kommunen til at vedtage klare spilleregler for optagelse af samtaler.
  Folke-, senior- og førtidspensionister samt efterlønnere og studerende på SU kan tage merarbejde, uden at det bliver modregnet i andre ydelser. Det er til stor gavn for ældreplejen, der flere steder i landet er presset.

  Presset ældrepleje: Seniorer og studerende må træde til

  En kombinationen af rekrutteringsvanskeligheder og coronasmitte presser driften i ældreplejen flere steder i landet. Det har blandt andet fået pensionerede sundhedsfaglige til at støve deres gamle uniform af, så de kan træde til og tage vagter, når vagtplanen driller.
  Efter over fem år i et topjob i Kolding Kommune er 54-årige Michael Petterson blevet fritstillet.

  Endnu en topdirektør fyres af nyt byråd

  Økonomiudvalget i Kolding Kommune har fyret topchef Michael Petterson. I forrige uge blev kommunaldirektøren i Slagelse fyret. Nye byråd med nye borgmestre har indledt 'fyringssæsonen'.
  Villy Søvndal (SF) blev ikke borgmester i Kolding. Nu deltager han aktivt i byrådsarbejdet bl.a. med kritik i prekær sag.

  Balladesag i Kolding: Kommunen vil alligevel ikke betale for spildtid

  Et videovervåget hjem med en 72-årig lammet kvinde vækker opsigt og giver både politikere og byråd i Kolding grå hår i hovedet. Efter kritik fra byrådsmedlem Villy Søvndal (SF) vil kommunen nu ikke betale for, at hjemmehjælpere kan sidde og trille tommelfingre.