Køge Kommune

  Køges borgmester Marie Stærke (S) har et rødt flertal i ryggen i byrådet, når kommunen nu vil søge om at få lov til at hæve skatten i 2023.

  Svær beslutning: Flere kommuner vil hæve skatten

  I flere kommuner drøfter politikerne lige nu, om man skal søge om at få lov at hæve skatten i 2023. Det er en følsom diskussion, for skattestigninger er aldrig populære. I Køge har byrådet truffet en beslutning.
  "Tidligere kunne man komme med nok så mange høringssvar, uden at det ændrede en tøddel," siger borgmesteren i Odsherred Karina Vincentz (Nyt Odsherred) om ny budgetproces.

  Efter inspiration fra Køge afprøves ny budgetmodel

  For at inddrage borgerne mere vil kommunalbestyrelsen i Odsherred afprøve en ny model for sin budgetproces. Tidligere kunne borgerne komme med nok så mange høringssvar, uden at det ændrede en tøddel, fortæller borgmesteren i Odsherred.
  Såkaldte lommepengejobs, hvor f.eks. en kommune sørger for et fritidsjob til en ung med løftet om, at den unge tillærer sig kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet - en måde at stå stærkere, når de i fremtiden skal søges job - har vist sig at være en succes.

  Kommuner forsøger sig med lommepengejob

  En række kommuner forsøger at hjælpe udsatte unge ved at give dem fritidsjob. Arbejde som SoMe-reporter eller legepatrulje er nogle af de job, som kommuner, lokale foreninger eller virksomheder sørger for at beskæftige de unge med.
  "Vi valgte fra starten at kalde vores strategi for skoletilvær i stedet for skolefravær, hvilket er meget sigende for hele indsatsen," siger formand for skoleudvalget i Køge Ali Yahya (SF).

  Kommune bliver forbillede: Har succes med at få nedbragt fravær i skolerne

  Skoler rundt om i landet døjer med, at for mange elever bliver hjemme, fordi de er kede af at gå i skole eller ikke gider. I Køge Kommune har man fundet så god en medicin mod skolefravær, at Undervisningsministeriet nu fremhæver kommunens indsats.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  Flere pædagoger har betydet bedre trivsel og mere plads til faglighed i Køge Kommunes dagtilbud.

  Dagtilbud: Flere pædagoger har øget trivsel, tryghed og faglighed

  Antallet af pædagoger i et dagtilbud har betydning for både nærvær og faglig praksis, og flere pædagoger kommer særligt børn fra udsatte familier til gavn. Det viser evalueringerne efter at 10 dagtilbud i Køge Kommune gennem to år har haft adgang til bedre normeringer.
  Det kan blive svært for kommunerne at prioritere anlæg til idræt og kultur de kommende år på grund af stort pres på anlæg. Allerede nu har kommunerne måtte nedprioritere anlæg, og der er store anlægsudgifter til millioner, der udskydes fra 2021 og hen i 2022.

  Udskudte anlægsopgaver belaster anlægsrammen i ’22 og ’23 hårdt

  Gennemgang af regnskaber viser ekstraordinært store udskudte anlægsbevillinger fra 2022 til 2023. Det kan især skubbe anlægsopgaver på kultur og idræt ud af budgetterne i år og næste år.
  Kulturmetropolen er en kulturaftale mellem Kulturministeren og ni sjællandske kommuner: Albertslund, Furesø, Halsnæs, Herlev, Helsingør, Køge, Ishøj, Roskilde og Rødovre.

  Skriveri og designværksted øger mental sundhed

  Psykisk sårbare og udsatte borgere får bedre mental sundhed med kultur som værktøj. Foreløbigt er to lokale forløb gennemført og resultaterne er gode. Der er åbent for erfaring og mere samarbejde med andre kommuner i metropolen.

  Prisstigninger udskyder kommunale millionprojekter

  Store prisstigninger i byggebranchen er skyld i, at kommunale byggeprojekter står til at blive udskudt i Køge Kommune. Og den midtsjællandske kommune er langt fra alene om at være mærket af stigende priser på materialer.
  Corona Campings beboere kan få lov til aty blive boende - i hvert fald en tid endnu.

  Klagenævn: Kommune har begået fejl i sag om campingplads

  Planklagenævnet er kommet en gruppe beboere på en campingplads i Køge Kommune til undsætning: Kommunen har begået fodfejl i en sag, hvor man ønsker at sætte en stopper for helårsbeboelse på pladsen.
  Flere kommuner har ikke kommunale elbiler kørende endnu, selvom borgmestre blandt andet gik til valg på det.

  Borgmestre ville have flere elbiler ved sidste valg – har tæt på nul i dag

  Flere borgmestre talte varmt for elbiler ved valget i 2017, men har ikke leveret. 'Det er ikke voldsomt imponerede,' mener Rådet for Grøn Omstilling.
  I Køge og i landets øvrige kommuner iværksættes nu en række tiltag for at begrænse coronasmitte i forbindelse med valghandlingen på tirsdag.

  Kommune indfører nyt valg-tiltag til coronasmittede

  Kommune vil nu sørge for, at corona-smittede kan komme til at stemme på selve valgdagen. 'På alle valgstederne har vi også udpeget hygiejneansvarlige,' fortæller valgansvarlig.