I 2014 blev vikingeborg Borgring opdaget på en mark udenfor landsbyen Lellinge, tæt på Køge. Det er en ringborg af Trelleborgstypen, og nu ansøger fem kommuner om at de danske ringborge kommer på UNESCO's liste for verdensarv.

Fem kommuner søger om at få gjort ringborge til verdensarv

Om alt går vel, kan turisterne besøge verdensarv i Køge og fire andre kommuner i 2022. Køges Borgring indgår nemlig i de i alt fem danske ringborge, der nu fælles ansøger om at komme på listen over UNESCO's verdensarv.
Borgmester i Køge Kommune samt næstformand i Socialdemokratiet. Marie Stærke har både godt og skidt at sige om ghettolisten. (Arkiv)

Borgmester: Både godt og skidt følger med ghettolisten

Køges borgmester - og næstformand i Socialdemokratiet - har et ambivalent forhold til ghettolisten. Et borgerforslag om at droppe listen har sendt spørgemålet om listens afskaffelse til debat.
Det 6.200 kvm store friplejehjemsprojekt på Frydenhøjs Allé i Greve Kommune.

I Region Sjælland forventes flere friplejehjem

De kommunale budgetaftaler kan bruges som pejlemærker for, hvor man potentielt kan se nye friplejehjem skyde op. Læs her, hvordan friplejeområdet udvikler sig i Region Sjælland.
Politikerne i Køge Kommune har regnet på tallene for udgifterne til coronaindsatsen gennem det meste af 2020. (Arkiv)

Regningen ligger klar: Corona gør indhug i budgettet

Køge Kommune har estimeret, hvor stor regningen bliver, når ekstraudgifterne til coronabekæmpelsen gøres op ved årsskiftet. Og selvom regningen er stor, kommer det ikke til at gå ud over servicen, lover borgmesteren.
Nye tal: Parkeringsbøderne sidder løst i mange af landets kommuner, men her afviser man, at det er egentlige pengemaskiner. (Arkiv)

Pengemaskine eller ej: Kommunerne scorer millioner på p-afgifter

Næsten en milliard kroner. Så meget har kommunerne ifølge FDM skrabet sammen under ét i parkeringsbøder i 2019.
Køge byråd vil fjerne dokumenter fra kommunens hjemmeside fra før 2018, og fremover skal referater og bilag kun være offentlig tilgængelige på hjemmesiden i fire år.

Ekspert: Tidsspilde at fjerne gamle dokumenter fra kommunens hjemmeside

Byrådet i Køge har besluttet at fjerne næsten alle dagsordner, referater og bilag fra kommunens hjemmeside for at overholde GDPR. Men det er ikke nødvendigt, mener professor.
Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke (S), pynter sig med lånte fjer, mener Venstre i byrådet: Kommunens gode økonomi skyldes udefrakommende penge og intet andet. (Arkiv)

Opposition: Borgmester tegner lyserødt billede af Køges økonomi

S-borgmesteren i Køge roser kommunens fine, økonomiske formåen og ser frem til budgetforhandlingerne. Venstre mener, at alt ville se anderledes ud, hvis ikke udligningsreformen og økonomiaftalen holdt hånden under kommunen.
Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune, Lissie Kirk (S), beklager, at forvaltningen ved en fejl ikke har partshørt udsatte borgere, inden de mistede deres støtte i hjemmet. (Arkiv)

Udsatte borgere blev glemt i partshøring

Køge Kommunes forvaltning erkender, at udsatte borgere ikke blev hørt, som loven ellers foreskriver. Der er fundet fejl i 29 ud af 50 sager. Det er 'rigtig ærgerligt,' siger udvalgsformand.
Justitsminister Nick Hækkerup har meget at tænke over i disse dage. Det vælter ind med henvendelser fra kommuner, der ønsker at den kommende styrelse for værnemidler i forbindelse med epidemier skal placeres i netop deres kommune.

Kapløbet fortsætter: Flere kommuner i kamp om coronastyrelse

11 - og måske 12 - kommuner melder sig ind i den stadig mere intense kamp for at blive vært for den kommende værnemiddelstyrelse, der efter planen skal åbne senere i august.
Køge Kommune har ikke modtaget mange henvendelser på kommunens whistleblowerkanal for kommunens ansatte. (Arkiv)

Køge: Trods beskeden whistleblower-effekt fortsætter ordningen

I 2019 blev en ny whistleblowerinstans etableret i Køge, hvor kommunens ansatte fik mulighed for at indberette om uregelmæssigheder i forvaltningerne. Men der har været blot én enkelt henvendelse.
Langeland Kommunes borgmester, Tonni Hansen (SF), kan konstaterer skred i budgettet på 16,5 mio. kr.. Det skyldes bl.a. øgede udgifter i forbindelse med Covid-19, mener han.

Corona-omkostningerne gør ondt på budgetterne

To meget forskellige kommuner har begge fået kæmpestore ekstraregninger at betale for coronakrisen. Køge og Langeland sætter deres lid til kompensation fra staten. På Langeland lyder der dog skarp kritik fra oppositionen.
Marie Stærke, S-borgmester i Køge Kommune, ønsker den kommende epidemistyrelse placeret i kommunen. (Arkiv)

Ny bejler: Placér ny styrelse i Køge

Køges borgmester melder kommunen ind i kapløbet om at blive hjemkommune for den kommende epidemistyrelse. Reklamefremstødet er sat i gang.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: