Københavns Kommune

  København Kommunes borgerrepræsentation har torsdag besluttet at undersøge, om den nuværende store bededag fortsat kan være en fridag for kommunens skoleelver og kommunalt ansatte.

  København tager skridt for at bevare store bededag som fridag

  Torsdag aften besluttede Københavns Borgerrepræsentation at undersøge mulighed for en fridag på store bededag.

  Borgmester vil have genindført fattigdomsgrænse

  Hele København Kommune bør forpligtes på at bekæmpe børne-fattigdom.Flere og flere familier oplever, at deres økonomiske situation er værre nu end for et år siden. Det øger risikoen for, at børn vok...
  "Det handler jeg på." Sådan sagde borgmester Mia Nyegaard (i midten) for en måned siden. Men arbejdsmiljøet i hendes forvaltning er tilsyneladende ikke blev meget bedre i mellemtiden.

  Fortsat mistrivsel i borgmesters forvaltning

  Langtidssygemelding og dårligt arbejdsmiljø florerer angiveligt fortsat i den københavnske borgmester Mia Nyegaards forvaltning. Det på trods af, at hun har lovet at ændre stil.

  Undersøgelse til ny metrolinje sat i gang

  København skal i 2035 være bundet endnu bedre sammen med metro mod Refshaleøen og Lynetteholm. Forligskredsen bag Lynetteholmen har derfor besluttet at arbejde videre med en ny metrolinje - M5. Samt...
  Det flyder med engangsemballage mange steder. Nu forsøger Aarhus at mindske brugen - og øge genanvendelsen - af bl.a. plastickopper.

  Pant på takeaway-emballage: Opgivet i København – indføres nu i Aarhus

  Aarhus Kommune vil nu som et forsøg indføre pant på emballage brugt i forbindelse med takeaway. I København led overborgmesteren et større nederlag, da hun prøvede det samme.
  ”Det her viser, at det fint kan lade sig gøre at drive virksomhed på ordnede forhold med en overenskomst,” lyder det fra fagforeningen 3F efter, at man har indgået overenskomst med en dagligvareleverandør.

  Kommunes meget omtalte udsmidning af Intervare kommer med en pris

  For et år siden smed Københavns Kommune moderselskabet til Nemlig.com, Intervare A/S, på porten. Udskiftning af leverandør har kostet København en del penge, og den nye leverandør har været næsten et år om at få overenskomst.

  To store kommuner: Ingen CO2-udledende busser efter 2025

  Kommunerne København og Frederiksberg er gået sammen om at sætte strøm til de sidste fem buslinjer i 2025. Dermed er kommunerne klar til 100 procent nulemissionsbusser inden udgangen af 2025.Om et p...

  Borgerinddragelse: Borgere inviteres på tinge

  Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Københavns Kommune lancerer som den første kommune i landet et borgerting – Københavnertinget - hvor 36 repræsentativt udvalgte ...
  Samtlige medlemmer af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune var enige om at indføre forsøgsordningen med en kortere arbejdsuge.

  København laver forsøg med fire dages arbejdsuge

  Fra 2024 skal medarbejdere i dele af Københavns Kommune kunne vælge at afvikle en arbejdsuge på fire dage.
  Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune har besluttet at omdøbe mødregruppe til barselsgruppe. Ifølge Radikale Venstre antyder ordet mødregruppe, at moren har et større ansvar i forældreskabet en faren.

  Københavns Kommune omdøber mødregrupper til barselsgrupper

  Ordet mødregruppe kan ifølge børne- og ungdomsordfører for Radikale Venstre i København påvirke forældre.

  Kommune betalte for medarbejders festival og øl

  En medarbejder i Københavns Kommunes Kultur- og Frritidsforvaltning har været på fire dages  kompetenceudvikling på rock-festivalen Copenhell, og her betalte forvaltningen desuden for øl til 1....

  Københavns Kommune vil nu også eksperimentere med arbejdstid

  Her onsdag skal Økonomiudvalget i Københavns Kommune drøfte en kortere og mere fleksibel arbejdsuge for tusindvis af ansatte. Der er ikke tale om en fire dages arbejdsuge, men at arbejdstimerne skal fordeles på færre dage, så medarbejderne i kommunen vil få flere fridage.