Københavns Kommune

  84 millioner kroner skal bremse manglen på sundheds- og omsorgsområdet i Københavns Kommune.

  84 millioner kroner skal skaffe flere sosu’er og andre omsorgsmedarbejdere i kommune

  Rekrutteringskrisen på sundheds- og omsorgsområdet er alvorlig og kræver politisk fokus og prioritering. Med fordelingen af i alt 84 millioner kroner vil politikerne i København skaffe og fastholde flere medarbejdere.
  Medlem af Borgerrepræsentationen i København Emil Sloth Andersen (R) (t.v.) vil give unge mulighed for at sove længere, før de skal i skole og koncentrere sig.

  Københavns Kommune overvejer at lade folkeskoleelever sove længere

  Et politisk udvalg i København vil nu have undersøgt, om man kan lade elever i folkeskolen møde senere. Argumentet er blandt andet, at unge generelt har brug for mere søvn. Der er gode erfaringer fra en anden kommune.
  Nu kan civilsamfundet få hjælp fra to puljer. På billedet ses socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).

  De stigende priser får kommune til at lave to puljer til udsatte

  Københavns Kommune forsøger at hjælpe organisationer for hjemløse og socialt udsatte. Organisationerne er truet på økonomien på grund af inflationen og store energiregninger. Socialudvalget har oprettet to nye særpuljer, som civilorganisationer kan søge.
  Strøget i København vil igen i år blive oplyst af julelys på trods af den nuværende energikrise.

  Julelys langs Strøget i København tændes trods energikrise

  Julelysene i København bliver tændt på et senere tidspunkt end tidligere og i kortere tid for at spare energi.
  Et stort regnbueflag sættes op i Rådhushallen på Københavns Rådhus i august 2021. Flaget markerede åbningen af WorldPride og Eurogames.

  København vil inkludere LGBT-personer bedre med ny sprogpolitik

  Københavns Kommune vil øve sig i at kommunikere hensynsfuldt til kommunens minoriteter.
  Mens energikrisen kradser overvejer byrådspolitikere, om der skal spares på gadebelysningen eller ej. Der er også borgernes tryghed at tage hensyn til.

  Lokalpolitikere: Slukket gadebelysning vil skabe utryghed

  Mens energikrisen får flere byråd til at overveje at slukke eller dæmpe aftenens og nattens gadebelysning, så lyder det fra borgere, at det vil øge utrygheden. I Holstebro afviser byrådsmedlem at slukke gadebelysning og kalder det for 'signalpolitik'.
  Kun tre af Esbjerg Kommunens næsten 2000 gader er opkaldt efter kvinder. Det er i stedet blandt andre mænd, hvoraf flere eksempelvis har stået for hekseafbrænding, der hyldes i form af at have fået et vejnavn. Det skriver JydskeVestkysten.

  Kommune gør status: Kvinder er blevet overset i voldsom grad, når veje er blevet navngivet

  Bevidstheden om få kvinder på vejskilte breder sig. Denne gang i Esbjerg Kommune. Her har man netop opgjort, hvor få af kommunens veje,- pladser og statuenavne, der reelt set hylder berømte kvinder. Ud af en liste på knap 2000 personligheder, der har gjort sig historisk bemærket, er kun to kvinder kommet på vejskilte.
  Ekstra poster i bl.a. bestyrelser og udvalg er med til at skubbe lønnen i vejret hos lokalpolitikere. Blandt de borgmestre, der i Region Hovedstaden tjener mest, er øverst til venstre Michael Ziegler (K), øverst til højre Sophie Hæstorp Andersen (S), nederst til venstre Thomas Lykke Pedersen (S) og nederst til højre Thomas Gyldal Petersen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Hovedstaden tjener

  Flere af de storkøbenhavnske borgmestre har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede. Det kan man se med borgmestrene i Høje-Taastrup, Fredensborg og Herlev. 'Det er vist ikke til diskussion, at jeg har en fin årsløn,' siger borgmester.
  Politikerne bag årets budget 2023 i Københavns Kommune har besluttet at afsætte en million kroner om året i 2023 og 2024 til et LGBT+ kultur- og medborgerhus i København.

  Nu får København et LGBT+ medborgerhus

  København får som den første kommune et medborgerhus, hvor LGBT+ personer kan samles om kulturelle, arrangementer og sociale fællesskabe. Huset skal være med til at minimere ensomhed og mistrivsel blandt LGBT+ personer.
  Enhedslistens Line Barfod (forrest i rødt) har givet Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen en pinefuld, politisk lærestreg. Fotoet er fra pressemøde fredag middag.

  Ny politisk kultur i København: Socialdemokratisk dominans er brudt

  Overborgmesteren i København Sophie Hæstorp Andersen (S) var alt for uvillig til at indgå et kompromis om budgettet for hovedstaden. Sådan lyder kritikken fra usædvanlig politisk alliance. Resultatet af forhandlingerne er udtryk for en fra Socialdemokratiet 'overdreven og dårlig forhandlingstaktik', lyder det fra politiker.
  SF-borgmester Sisse Marie Welling i København beskylder Enhedslisten for at bruge penge på skattelettelser. "Vi vil hellere bruge kommunens penge på klima og velfærd," skriver hun. Men likviditeten, som budgetpartierne i Borgerrepræsentationen bruger på lettelser i skatten kan ikke bare flyttes over på mere velfærd på grund af serviceloftet.

  Spinkrig: Koster skattenedsættelser service og anlæg i København?

  Fakta siger, at skattelettelser ikke vil påvirke service- og anlægsbudgettet i København i overskuelig fremtid, men alligevel er der udbrudt en spinkrig mellem især SF og Enhedslisten.
  Det skulle have været overborgmester Sophie Hæstorp Andersens første svendestykke, men i stedet er hun og Socialdemokratiet nu ikke kommet med i et forlig om budgettet for 2023 i København.

  Historisk: Socialdemokratiet står afklædt i København

  For første gang i årtier er Socialdemokratiet ikke med i et budgetforlig i København. Det er et sviende nederlag for overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og partiet. Det lader til, at overborgmesteren har overspillet sine kort. Andre borgmestre har prøvet samme ydmygelse.