Klima

  Nye tal på affaldssortering: Denne kommune ligger i toppen

  Silkeborg Kommune ligger endnu engang i toppen, når det kommer til at sortere affald i husholdningerne. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. Det går godt med at sortere affald i husholdninger...

  Projekter i 72 kommuner får støtte til fremme af friluftsliv

  Friluftsrådet har givet 22,3 millioner kroner i tilskud fra 'Udlodningsmidler til Friluftsliv' til 201 projekter i 72 forskellige kommuner.Det skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse. Projektern...

  Klima, miljø og bæredygtighed på skoleskemaet i 20 kommuner

  20 kommuner er nu i fuld gang med at få klima, miljø og bæredygtighed til at blive en mere integreret del af skoledagen for eleverne i grundskolen. Vallensbæk er en af de 20 kommuner, der har indgåe...
  Gentoftes borgmester Michael Fenger (K) inviterer andre kommuner til at være med i arbejdet for grønne indkøb.

  Gentofte stiller sig gerne i spidsen for udvikling af bæredygtige indkøb

  Gentofte Kommune vil gå foran i arbejdet med at blive bedre til at købe bæredygtigt ind. Kommunen er med EU-midler i ryggen i gang med et større udviklingsprojekt og indbyder andre kommuner til samarbejde.
  Nyt klimaselskab i Aarhus Kommune vil monterer endnu flere solcelleanlæg på kommunale tage. Det kan betyde en femdobling af kommunens produktion af grøn strøm fra solen.

  Aarhus opretter klimaselskab for at fyre op under solceller

  Aarhus Kommunes nyoprettede selskab 'Klimaselskab ApS' vurderes til at kunne få monteret op mod 71.000 kvadratmeter solcelleanlæg på skoler, sportshaller og plejehjem. Det kan mere end femdoble kommunens produktion af grøn strøm fra solen.

  Danske husholdninger sorterer som aldrig før

  Ny affaldstatistik fra Miljøstyrelsen viser stor stigning i danskernes sortering. Det er især madaffald og plastik, som danskerne sorterer i stor stil.Den nye affaldsstatistik fra Miljøstyrelsen vis...

  Lokal investor køber 23.000 kvadratmeter af kommune

  Aalborg Kommune har fået solgt 23.000 kvadratmeter langs Jyllandsgade - kaldet Åparkkvarteret - til en lokal investor. Arealet er blevet solgt for for 86,25 millioner kroner, og grunden er allerede ...

  Kommuner får særligt tilskud til at reducere CO2-udledningen

  Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Aarhus og Høje Taastrup kommuner får i alt 15 mio. kr. til to projekter, som ved hjælp af ny teknologi reducerer CO2-udledningen...
  Billede fra Termonet DK. Lejre Kommune vil undersøge muligheden for termonet til de byer, som ikke kan få etableret fjernvarme.

  Kommune vil hjælpe landsbyer, som ikke får fjernvarme

  Mange landsbyer vil ikke få adgang til fjernvarme. Nu forsøger kommune at hjælpe betrængte landsbyer med at finde fælles løsninger på varmeforsyning. En af løsningerne handler om at skabe såkaldte termonet.
  Danmarks første klima-neutrale bydel er på vej til Fyn.

  Nu kommer Danmarks første bydel uden el, vand og varme

  Forening vil skabe Danmarks første klima-neutrale bydel med 34 småhuse. De skal være såkaldt 'off-grid'.
  Hos DI Transport er man bekymret for, at en kommunalpolitisk dagsorden om grøn omstilling kan blive brugt som skalkeskjul for hjemtagning.

  Hjemtagning – drevet af grøn omstilling – er endt med indkøb af diesel

  Københavns Kommunes hjemtagning af affaldsindsamling skulle styrke klimaet. Men nu kaldes hjemtagningen 'en pyntegrøn omstilling' af brancheorganisation, fordi kommunen anvender dieselgeneratorer til at oplade el-skraldebiler.
  I stedet for at inddrage store landområder til solceller er det bedre at opføre vindmøller, mener to fremtrædende politikere i Esbjerg Kommune.

  Lokalpolitikere: Solcelleparker er ikke vores førstevalg

  Solcelleparker er ikke det mest optimale, når vi nu skal sætte speederen på udbygningen af vedvarende energi. Sådan lyder det fra fremtrædende politikere i Esbjerg Kommune.