Solcelleparker skyder op over hele landet. I Varde Kommune har politikerne udvalgt velegnede områder svarende til cirka en syvende del af kommunens samlede areal.

Kommune vil udlægge en syvende del af sit areal til solcelleparker

I en revision af kommuneplanen lægger Varde Kommune op til, at næsten en syvende del af kommunens samlede areal kan blive til solcelleparker. 'Det er selvfølgelig ømtåleligt for beboere, der er tæt på,' siger lokalpolitiker.
Køkkenmedarbejderne på plejecenter Lillevang i Furesø Kommune laver nu måltider, hvor 80 procent af råvarerne i gennemsnit er økologiske. Omlægningen til økologiske råvarer er sket inden for samme budget.

Kommune satser stort på grøn omstilling på egen bane og hos borgerne

Nordsjællandsk kommune er i fuld gang med at inddrage kommunens ansatte samt borgere og virksomheder i den grønne omstilling. Det sker på et solidt erfaringsgrundlag, siger udvalgsformand.
Varmepumper bliver solgt i stor stil, og nogle af dem støjer på en generende måde for naboerne.

Kommuner gruer for flere klager over støjende varmepumper

Der bliver installeret titusindvis af varmepumper i villakvartererne. Nogle af dem udsætter naboerne for støj og søvnforstyrrelser. Flere kommuner forudser på den baggrund, at de får langt flere klagesager, og at der kan opstå nabokrige.
Fuglene blå kærhøg og rørhøg gør det juridiske grundlag for 18 store vindmøller i Nordjylland usikkert.

Fugle spænder ben for Danmarks største vindmøllepark

Forarbejdet for Danmarks største vindmøllepark på land er ikke gjort godt nok. Man ved for lidt om, hvordan vindmøllerne påvirker to fuglearter. Det fastslår Planklagenævnet og stiller hårdt krav til to kommuner.
Etableringen af et solcelleanlæg skal være med til at gøre to landsbyer CO2-neutrale.

Vi vil være de første CO2-neutrale landsbyer

To landsbyer i det vestjyske er godt på vej til at blive CO2-neutrale, som nogle af de første i Danmark. Borgmester håber, at de danner skole.
"Nu skal vi i gang med at løfte den kloge, grønne omstilling. Det ser jeg frem til," skriver direktør Palle Thomsen fra Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Klimakrav til nybyggerier bliver hævet stille og roligt

Folketinget har i dag vedtaget, at over otte år fra 2023 til 2029 skal kravene til nybyggeriers klimabelastning stille og roligt hæves. 'Nu skal vi i gang med at løfte den kloge, grønne omstilling,' siger direktør for brancheforening.
Ny affaldssortering: Det er umuligt at overholde regler om høringer og inddrage borgere, ligesom kommunerne ikke kan skaffe beholdere og skraldebiler i tide. (Arkiv)

Kommuner søger dispensation for ny affaldssortering

Otte ud af ti kommuner kan ikke nå at omlægge til den nye affaldssortering med flere sorteringsmuligheder. Mandag udløber fristen for at søge dispensation.
Hvordan får man mindre affald ved havnen samt på gader og torve i København? Miljøspørgsmål i den stil bliver taget op i ny international konkurrence.

København lader sig udfordre på miljøløsninger

København danner partnerskab med Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York. Man vil i et internationalt samarbejde lave en konkurrence om at være innovativ og udfordre hinanden på at finde 'nye digitale og cirkulære løsninger' på klimaproblemer.
Det har været en svær balance for udvalgsformand Nadja Hageskov (K) og resten af byrådet i Hørsholm at vælge mellem støtte til fritidsforeninger i en coronatid eller se på en reduktion af udledningen af CO2. (Arkiv)

Corona-dilemmaer i kommuner: Hvad skal vi vælge?

Kommunerne vil gerne hjælpe kultur- og fritidslivet efter en svær tid med nedlukning. Men det kan føre til dilemmaer og overvejelser. Her kan du læse om et af dilemmaerne.
Fremover kan bilister i miljøzonerne i København og på Frederiksberg komme til at hoste op med penge til en såkaldt trængselsafgift. (Arkiv)

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Elbilkommission ønsker at se på, om det giver mening at indføre en afgift i København og på Frederiksberg.
Økologirådgiver Lars Lambertsen (t.v.) gennemfører sammen med flere andre økologirådgivere fra Økologisk Landsforening omlægningstjek hos landmænd i samarbejde med kommuner i hele landet.

Kommune oplever stor interesse for økologisk omlægning

Holbæk Kommune har sammen med forening spurgt landmænd om deres interesse for at lægge om til økologisk drift. Det viser sig, at interessen er overvældende stor.
Et nyt regulativ skulle standse tomgang i mere end et minut, men nu er forslaget trukket tilbage. (Arkiv)

Hovsa: Udvalg trækker forslag tilbage

Et velment forsøg på at bekæmpe forurening i byerne er blevet til røde ører. Et fagudvalg har nu trukket et regulativ tilbage, der skulle forbyde bilernes tomgang.