"Vi må selvfølgelig erkende, at sagerne er dårlig reklame for kommunaldirektørerne," siger deres formand, kommunaldirektør Niels Nybye Ågesen.

Formand: ‘Sagerne er dårlig reklame for kommunaldirektørerne’

To kommunaldirektører bliver efterforsket af politiet, og i fjor blev én dømt. Nu forsikrer formand for kommunaldirektørerne og KL-formand, at de kommunale topchefer og borgmestre gør alt for at have styr på deres bilag og udlæg.
"Vi skal i kommunerne til at vænne os til, at det ikke er størrelsen på kommunekassen, som afgør vores servicerammer," siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

KL-formand: Vi skal vænne os til at have penge, vi ikke må bruge

Kommunekasserne bugner mange steder, men de kan ikke bare bruges på bedre velfærd for ældre og børn. Den situation kan vi lige så godt vænne os til, siger KL-formand.
Jørgen Bing er formand for det nordjyske affaldsselskab AVV og medlem af byrådet i Hjørring for SF

Debat: KL’s dødsliste over forbrændingsanlæg var noget ‘makværk’

KL prøvede med sin såkaldte dødsliste at give regeringen et input til, hvilke forbrændingsanlæg, der skal nedlægges især på Sjælland. Men dødslisten var noget makværk fyldt med fejl, skriver Jørgen Bing (SF), som er formand for affaldsselskab i Nordjylland.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller onsdag aften, at regeringen vil afslutte sygeplejerskernes strejke med et lovindgreb.

Sygeplejerske-konflikt kan være slut lørdag

Regeringen vil søge at få hastebehandlet lovindgreb, der skal afslutte sygeplejerskernes strejke. Det er godt for borgerne, mener KL.
De første budgetudkast viser, at kommunerne står til at overskride servicerammen fra økonomiaftalen med cirka 400 millioner kroner, En af årsagerne kan være, at kommunerne enten ikke kan eller vil gennemføre de besparelser på handicapområdet, som indgår i aftalen.

Svære forhandlinger om service- og anlægsrammer for kommunerne

De første indberetninger til KL viser store overskridelser på service- og anlægsrammerne. Det kan tvinge mange kommuner ud i uventede nedskæringer i budgettet.
Den faseopdelte budgetlægning er så småt gået i gang, og her skal kommunerne enes om, hvor stor en del af service- og anlægsrammen, hver kommune skal have. KL styrer processen og har ansvaret for, at kommunerne under ét overholder de aftalte rammer med regeringen.

Forstå på fem minutter: Sådan fungerer service- og anlægsrammer

Den såkaldte faseopdelte budgetlægning er gået i gang. Men hvad ligger egentlig i den proces, og hvordan fordeler kommunerne service- og anlægsrammer? Forstå processen her.
KL, Danske Kulturbestyrelser, Dansk Erhverv, Center for Kulturevaluering ved Aarhus Universitet og Augustinus Fonden foreslår at oprette et analyseinstitut på kulturområdet.

Nyt institut skal styrke kulturlivet og ruste det til fremtiden

KL og flere andre foreslår den nye kulturminister at oprette et analyseinstitut på kulturområdet - i lighed med Idrættens Analyseinstitut. Det nye institut skal give et bedre indblik i kulturens betydning og sætte dagsorden.
Sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, havde smil på læben, da hun ankom til KL's hovedkvarter torsdag morgen. Men efter halvanden times møde måtte hun konstatere, at konflikten ikke var kommet nærmere en afklaring.

Sygeplejersker fik ingen afklaring: Andre må på banen

Efter dagens møde mellem sygeplejerskernes formand og KL er der stadig ingen afklaring på konflikten med henholdsvis regioner og kommuner.

Ansatte med ikke-vestlig baggrund fylder mere i kommunerne

Det er i stigende grad folk med ikke-vestlig baggrund, der passer ældre og laver pedelarbejde i kommunerne. Det viser de nyeste tal.
Kommunerne kan håndtere husholdningsaffaldet billigere, konkluderer konsulenter.

Analyse: Kommunerne kan håndtere vores affald betydeligt billigere

Kommunerne kan gøre det både bedre og billigere, når de håndterer husholdningsaffald. Faktisk kan der effektiviseres for op til 600 millioner kroner. Det fremgår af analyse, som KL reagerer skarpt på.
Miljøminister Lea Wermelin (S) og de fleste andre politikere på Christiansborg mister fra tid til anden jordforbindelsen, kan man konstatere i kommunerne.

Kommentar: Mærkedag for manglende jordforbindelse

Torsdag 1. juli er en mærkedag for manglende jordforbindelse på Christiansborg. Denne dag skulle alle kommuner ifølge Folketinget have implementeret sortering af affald i ni fraktioner. Men enhver med blot lidt forstand på affaldshåndtering kunne have sagt sig selv, at datoen var fuldstændig urealistisk, skriver redaktør i denne kommentar.
Især regeringen men også i en vis grad kommunerne fik på puklen, da der torsdag eftermiddag blev demonstreret flere steder landet over.

Handicappede i demonstration: Nok er nok

Kommunerne skal oppe sig, så handicappede får den hjælp, de har krav på. Og regeringen skal til lommerne ved finanslovsforhandlingerne med flere penge til det specialiserede socialområde. Det var kravene, da der torsdag eftermiddag blev demonstreret flere steder i landet mod den nye økonomiaftale.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: