Der er tiltagende mangel på blandt andre pædagoger. Hvis blot nogle af dem vil gå fra deltid til fuldtid, vil meget være vundet ifølge KL og Dansk Arbejdsgiverforening.

Mangel på hænder: Stor forskel på hvor mange der er på deltid i kommunerne

Mens der er mangel på hænder til at tage sig af ældre og børn, så arbejder en meget stor andel af de ansatte på deltid i nogle kommuner. I Lemvig, Tønder samt Ringkøbing-Skjern er det mere end hver tredje, der har deltidsjob, viser ny opgørelse. Se tallene for din kommune her.
Der bliver demonstration i landets fire største byer torsdag 24. juni mod økonomiaftalen indgået mellem KL og regeringen.

Landsdækkende demonstration mod den nye økonomiaftale

Handicappede og andre vil demonstrere i de fire største byer torsdag 24. juni mod den netop indgåede økonomiaftale. Demonstranternes vrede er rettet mod regeringen, og kravet er flere penge til omsorg for handicappede. 'Det specialiserede socialområde hænger i laser,' siger en af organisatorerne.
Byrådsmedlem Bente Faldt Faurholt på Læsø (Løsg.) er havnet i en dobbeltrolle.

Chefjob presser politiker ud af økonomiudvalg

Det dur ikke, at man har et lederjob i økonomiforvaltningen, og så samtidig sidder i byrådets økonomiudvalg. Det har Ankestyrelsen afgjort i ny sag.
Der mangler uddannet personale i ældreplejen, men nu håber KL, at man med en ny aftale får flere ind i omsorgsarbejdet. (Modelfoto)

KL til sosu-elever: Vi garanterer dig en praktikplads

Kommunerne vil give stort set alle med interesse en praktikplads, hvis de vil være sosu-assistent. 'Kom bare til os! Der er brug for dig! Vi skal nok sikre, at der er en læreplads,’ lyder budskabet fra KL-formanden efter indgåelse af stor aftale.
Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, bliver snart strejkegeneral.

De her kommuner bliver ramt af sygeplejerskernes strejke

Sygeplejersker i nogle kommuner kommer til at strejke fra og med lørdag. Der bliver opretholdt nødberedskab i ældreplejen. Se kommunerne hvor strejken rammer her.
Formanden for DH, Thorkild Olesen (tv) og formanden for KL`s socialudvalg Ulrik Wilbek, uddyber i et interview med med OPS-Indsigt, hvor langt de to parter er fra hinanden, efter Økonomiaftalen.

KL’s alliance på handicapområdet knager

Flere kilder i det kommunale mener, at det knager i alliancen mellem Danske Handicaporganisationer og KL. Vil de stå splittede op til finanslovsforhandlingerne?
Humøret var højt hos Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), Danske Regioners formand Stephanie Lose og KL-formand Jacob Bundgaard fredag morgen, da de præsenterede rammerne for 21 nye sundhedsklynger.

Aftale om 21 sundhedsklynger på plads

Regeringen, Danske Regioner og KL er blevet enige om en ramme for nye sundhedsklynger, som skal være en del af den kommende sundhedsreform.
Sundhedsminister Magnus Heunicke, Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og Jacob Bundsgaard, formand for KL på pressemødet om nye sundhedsklynger.

Sundhedsklynger skal sikre sammenhæng i behandlingen

21 nye sundhedsklynger skal binde behandlingen af patienter over hele Danmark bedre sammen. Ny aftale mellem regeringen, kommunerne og regionerne.
Der findes ingen officielle billeder af det hasteindkaldte pressemøde om regeringens og KL's økonomiaftale, da Danmarks nationale nyhedburaeau Ritzau og dens fotografer heller ikke nåede frem med 18-19 minutters varsel. Men her er et privatbillede venligst udlånt af en embedsmand.

Mediekommentar: Finansministers PR-strategi udmanøvrerede KL og medierne

De store medier i Danmark må have røde ører, efter en kynisk men effektiv pressestrategi fra Finansministeriet fik regeringens tilbagetog i velfærdspolitikken til at forsvinde fra nyhedsfladen. Det skriver chefredaktør Arne Ullum i denne mediekommentar.
KL-formand Jacob Bundsgaard og formanden for Danske Regioner Stephanie Lose skal til at forklare deres bagland i kommuner og regioner, at den står på effektiviseringer/besparelser i 2022.

Sammenligning: Hverken kommuner eller regioner får dækket stigende udgifter

Både kommuner og regioner skal effektivisere for at undgå at give borgerne dårligere velfærd i 2022. Det viser sammenligning af de to nye økonomiaftaler.
Hjørring borgmester Arne Boelt fik skældud fra alle kanter, da kommunen lukkede plejecenteret Havbakken for at effektivisere driften af ældreområdet. Med den nye økonomiaftale kan borgerne se frem til flere af den slags effektiviseringer.

Økonomiaftale udløser effektiviseringer for langt over 400 millioner kroner

Effektiviseringer er tilbage som en officiel del af regeringens politik i den nye økonomiaftale. Og borgerne skal forvente langt større effektiviseringer end de omtalte 400 mio. kr. Se her hvorfor.
De bugnende pengekasser i kommunerne skal reduceres, fremgår det af ny aftale.

Kommuner skal betale af på gæld og indbetale feriemidler

Som en del af økonomiaftalen med regeringen, skal kommunerne i gang med at afvikle gæld og indbetale feriemidler. Kommunernes likviditet skal nedbringes.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: