Kerteminde Kommune

  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  ”Vi tager de borgere som har søgt os og som er på vores venteliste,” siger direktør i Fonden Mariehjemmene, Malene Størup

  Friplejehjem: ‘Vi tager imod de borgere, kommunen visiterer til plejehjem’

  Friplejehjemmenes ret til selv at anvise borgere har understøttet en fortælling om, at friplejeleverandørerne kun vil lukke de 'nemme' ind og overlade 'de svære' til kommunerne selv. Men "'det er der slet ikke risiko for," lyder det fra branchen. – læs hvorfor.
  Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

  Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

  Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
  Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

  Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

  Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.
  Hans Luunbjerg (V), som er viceborgmester, trækker sig som kandidat til KV21.

  Kyllingelort får viceborgmester til at trække sig som kandidat

  Tidligere borgmester og nuværende godsejer og spidskandidat trækker sig som kandidat til kommunalvalget næste år. Kyllingemøg og avisskriverier har fjernet lysten til at fortsætte.
  BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

  Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

  Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
  Jazz i Trekanten har udviklet deres aktiviteter gennem den seneste kulturaftaleperiode, og de har bragt jazzen ud i alle afkroge af Trekantområdet – billedet er fra Vejen Svømmehal, hvor unge jazzmusikere spillede for de badende gæster i 2019.

  Lokalt råderum er vigtigt for kulturaftalen

  Trekantområdet vil gerne være et vækstområde også på kulturområdet og fokus er projekter på tværs af kommuner og aldersgrupper, og det fokus fortsætter i den kommende aftale.
  Kerteminde Kommune vil gerne give kulturlivet en mulighed for at afholde corona-sikre arrangementer, derfor har borgmesteren fået en ide.

  Borgmester vil hjælpe kulturlivet med et corona-sikkert fristed

  Corona-restriktionerne har aflyst mange kulturarrangementer. Derfor skal foreningerne have et corona-sikkert sted, hvor de kan afholde alle deres arrangementer. Det mener borgmester Kasper Olesen i Kerteminde, som har fået en idé.
  Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

  Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

  Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
  Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Olesen (S).

  Borgmester: Unik læring fra coronatiden

  Coronapandemiens anden bølge ruller over landet, men i Kerteminde Kommune understreger borgmesteren, at de erfaringer, der kommer fra håndteringen af corona, kan blive en gevinst for kommunen.
  "Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

  Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

  Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.
  Kommunerne Kerteminde, Nordfyn, Odense og København er kommet på listen over byer med udbredt coronasmitte.

  Her er kommunerne med de højeste coronatal

  København og tre fynske kommuner har overskredet 20 smittede per 100.000 borgere den seneste uge.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: