Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.
Hans Luunbjerg (V), som er viceborgmester, trækker sig som kandidat til KV21.

Kyllingelort får viceborgmester til at trække sig som kandidat

Tidligere borgmester og nuværende godsejer og spidskandidat trækker sig som kandidat til kommunalvalget næste år. Kyllingemøg og avisskriverier har fjernet lysten til at fortsætte.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
Jazz i Trekanten har udviklet deres aktiviteter gennem den seneste kulturaftaleperiode, og de har bragt jazzen ud i alle afkroge af Trekantområdet – billedet er fra Vejen Svømmehal, hvor unge jazzmusikere spillede for de badende gæster i 2019.

Lokalt råderum er vigtigt for kulturaftalen

Trekantområdet vil gerne være et vækstområde også på kulturområdet og fokus er projekter på tværs af kommuner og aldersgrupper, og det fokus fortsætter i den kommende aftale.
Kerteminde Kommune vil gerne give kulturlivet en mulighed for at afholde corona-sikre arrangementer, derfor har borgmesteren fået en ide.

Borgmester vil hjælpe kulturlivet med et corona-sikkert fristed

Corona-restriktionerne har aflyst mange kulturarrangementer. Derfor skal foreningerne have et corona-sikkert sted, hvor de kan afholde alle deres arrangementer. Det mener borgmester Kasper Olesen i Kerteminde, som har fået en idé.
Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Olesen (S).

Borgmester: Unik læring fra coronatiden

Coronapandemiens anden bølge ruller over landet, men i Kerteminde Kommune understreger borgmesteren, at de erfaringer, der kommer fra håndteringen af corona, kan blive en gevinst for kommunen.
"Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.
Kommunerne Kerteminde, Nordfyn, Odense og København er kommet på listen over byer med udbredt coronasmitte.

Her er kommunerne med de højeste coronatal

København og tre fynske kommuner har overskredet 20 smittede per 100.000 borgere den seneste uge.
Jesper Hempler (SF), formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune: "Der har ikke været den besparelse overhovedet, som vi troede."

Kommune ville spare på kørslen – ender med ekstraregning

Det går ikke altid godt, når man laver et udbud. To år efter en spareøvelse og omlægning af kørsel af børn og ældre, står Kerteminde Kommune med en ekstraregning på små to millioner kroner.
Kerteminde skal summe af liv til sommer med midlertidige mad- og handelsboder, mener borgmesteren. (Arkiv)

Borgmester vil have liv i gaderne: Fjerner bureaukrati og gebyrer

Kerteminde skal være en levende sommerby og derfor fjernes gebyr og bureaukrati. Borgmesteren har et indtrængende ønske til byens små erhvervsdrivende.
Fase 2 af genåbningen af landets dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner begynder 18. maj. (Arkivfoto)

Stadig mange ubekendte inden skoleåbning

Nedtællingen til åbningen for de ældste elever tikker hurtigt frem mod mandag, og de fleste kommuner har nu planer for genåbningen klar. Det er på trods af 'begrænsede retningslinjer' fra myndighederne, lyder det.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: