Kerteminde Kommune

  Borgmesteren i Kerteminde Kasper Ejsing Olesen (S) maner til besindighed, når man ser på kommunens tab på værdipapirer.

  Mindre kommune må indkassere milliontab på aktier

  Fynsk kommune sætter 15 millioner kroner til ved salg af værdipapirer. Det får dog ikke borgmesteren til at ændre på kommunens investerings-strategi.
  Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

  Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf eller bombe under kommuneøkonomi

  Blå bloks nye udspil om at garantere frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
  44-årige Anders Bjældager siger farvel til sin stilling som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune for at blive kommunaldirektør Slagelse Kommune.

  Ny kommunaldirektør i Slagelse Kommune

  Slagelse Kommune skal have ny kommunaldirektør. Og vedkommende, der skal sidde i kommunaldirektørstolen, er fundet. Det bliver Anders Bjældager, der i dag er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.

  S-borgmester: Regeringens sundhedsreform er skuffende

  Borgmester er skuffet over regeringens sundhedsreform. Den er overfladisk og forholder sig ikke til hverken opgaveglidning eller finansiering til kommunerne, lyder kritikken.
  Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, er ærgerlig over, hvis beslutningerne i kommunerne bliver tekniske løsninger frem for politiske beslutninger.

  Debatindlæg: Byrådene risikerer at blive styret af teknik frem for politik

  Socialdemokratisk borgmester frygter, at beslutninger omkring valg af enten private eller kommunale tilbud bliver til på baggrund af budgettekniske årsager frem for politiske beslutninger i et byråd.
  "Det er svært at argumentere for, at man skal hyre en kommunikationsmedarbejder, mens man fyrer i administrationen og skærer ned på serviceområdet," siger Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde.

  De sidste kommuner uden kommunikationsfolk: Et spørgsmål om prioriteter

  Langt størstedelen af landets kommuner er for længst hoppet med på vognen. Men en lille håndfuld kommuner har fortsat ikke ansat nogen til at håndtere kommunikationen. Det er svært at argumentere for at ansætte kommunikationsfolk, mens man skærer ned på andre områder, påpeger borgmester.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  ”Vi tager de borgere som har søgt os og som er på vores venteliste,” siger direktør i Fonden Mariehjemmene, Malene Størup

  Friplejehjem: ‘Vi tager imod de borgere, kommunen visiterer til plejehjem’

  Friplejehjemmenes ret til selv at anvise borgere har understøttet en fortælling om, at friplejeleverandørerne kun vil lukke de 'nemme' ind og overlade 'de svære' til kommunerne selv. Men "'det er der slet ikke risiko for," lyder det fra branchen. – læs hvorfor.
  Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

  Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

  Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
  Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

  Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

  Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.
  Hans Luunbjerg (V), som er viceborgmester, trækker sig som kandidat til KV21.

  Kyllingelort får viceborgmester til at trække sig som kandidat

  Tidligere borgmester og nuværende godsejer og spidskandidat trækker sig som kandidat til kommunalvalget næste år. Kyllingemøg og avisskriverier har fjernet lysten til at fortsætte.
  BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

  Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

  Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.