Kalundborg Kommune

  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.

  To kommuner hives i retten for omsorgsvigt af barn

  I dag mandag starter retssagen om omsorgssvigt og seksuel krænkelse i Tasja Nielsens barndom. I sagen er der rejst et erstatningskrav mod Holbæk og Kalundborg kommuner på tilsammen 400.000 kroner.
  Martin Damm (V), borgmester på 12. år i Kalundborg Kommune, er nu blevet KL’s nye formand. NB-Kommune har mødt den nye formand til en snak om arbejdet i KL og Kalundborg.

  Portræt af ny KL-formand: ‘Jeg har det bedst med at være foran’

  NB-Kommune har været i Kalundborg og møde borgmester Martin Damm, der nu igen kan kalde sig KL-formand. Det blev til en spændende snak om visioner for KL, den politiske karriere, regneark og cykelløb.
  I Randers prøver kommunen med bl.a. en hotline og samarbejde med borgere og organisationer at organisere hjælp til ukrainske flygtninge.

  Ukrainske flygtninge: Stor forskel på kommuners organisering af borgernes hjælpelyst

  Der er ret stor forskel på, hvad kommunerne gør og ikke gør, når det gælder om at organisere borgernes store lyst til at hjælpe flygtninge fra Ukraine. I nogle kommuner er man afventende, mens man i andre registrerer og organiserer frivillige kræfter.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  Novo Nordisk har nu 3.200 ansatte i Kalundborg. Det antal vil med ny udbygning af fabrik stige med 400 over de kommende år.

  Erhvervsvenlig kommune får enorm investering

  Et strategisk arbejde med at skabe vækst er nu med til at give Kalundborg Kommune en stor appelsin i turbanen. Novo Nordisk investerer 17 milliarder i udbygning i den vestsjællandske kommune.
  Lars Mørk (til venstre) ønsker Michel van der Linden held og lykke med formandskabet.

  Ny formand for Kommunalteknisk Chefforening

  Kalundborgs teknik- og udviklingsdirektør, Michael van Der Linden, indtræder som ny formand for Kommunalteknisk Chefforening. Han overtager pladsen fra Lars Mørk fra Hillerød Kommune.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Et debatindlæg om behovet for en ny teststrategi af KL`s næstformand Martin Damm giver flashback til Lars Løkke og Græsted-Gilleleje, hvor man oprindeligt startede frit valg af hjemmehjælp. Læs hvorfor.

  Analyse: KL hælder testleverandører ned ad brættet

  ANALYSE: KL`s næstformand Martin Damm (V) dømmer i et debatindlæg store private leverandører ude i forhold til testning af kommunale medarbejdere. Skjult i teksten introducerer han muligvis en godkendelsesordning, hvor små lokale leverandører tester borgerne. Det skriver redaktør af OPS-Indsigt Steen Houmark.
  Det er ikke altid fred og idyl, der hersker på landets plejehjem. Udadreagerende ældre, der er til fare for både andre borgere og kommunens personale, fylder mere og mere. (Arkiv)

  Kommune overvejer: Kan vi rumme voldelige ældre?

  Flere udadreagerende ældre på plejehjemmene får politikere til at overveje, hvad man kan stille op med af tilbud - gerne i samarbejde med andre kommuner.
  Kulturregion Midt- og Vestsjælland ambition om, at alle børn skal styrker deres kreative evner, tager udgangspunkt i et pilotprojekt, hvor tre kunstnere heraf Lena Søeborg kom på besøg i 2. klasser med billedkunstforløbet ”Kontraster”.

  Seks kommuner tilbyder kunstforløb til 30.000 børn

  Kulturregionen Midt- og Vestsjælland har en ambition om, at alle regionens 30.000 børn skal møde og arbejde med kunst og kultur, mens de er i dagtilbud og i skole. Ambitionen er en del af den nye kulturaftale.
  Kalundborg Kommune kan ifølge borgmester Martin Damm (V) se frem til nye erhvervsinvesteringer for mindst fem milliarder kroner i 2021.

  Sådan skabte Kalundborg væksteventyr

  Strategisk udvikling af forsyningsselskaberne er en vigtig del af hemmeligheden bag Kalundborgs væksteventyr. Læs her borgmesterens tre gode råd til vækstkommuner.