Kaare Dybvad Bek (S), indenrigs- og boligminister

Der kan blive ekstra trængsel i mange skolegårde - og klasser, når nu der kommer mange ukrainske flygtningebørn til landet. Det kan komme til at trække hårde veksler på velfærds-danskerne, forudser KL-formand Martin Damm.

Analyse: Kommunerne bliver tryktestet nu

Kan kommunerne opretholde velfærden til borgerne på det ønskede niveau, hvis man samtidig skal tage sig af 100.000 flygtninge fra Ukraine? Det vil tiden vise, men nemt bliver det bestemt ikke. KL-formanden er begyndt øvelsen med at forventningsafstemme med borgerne og Folketinget.
    Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad S) afviser meget klart at lade ukrainske flygtninge flytte ind i udsatte boligområder.

Minister afviser klart at ukrainere kan flytte ind i udsatte boligområder

Bolig- og indenrigsministeren hælder et forslag fra KL om ukrainske flygtninge i udsatte boligområder ned ad brættet i et svar til Folketinget.
    Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.
    Grønneparken i Holbæk er til stor fortrydelse igen havnet på regeringens sure liste over udsatte boligområder.

‘Dødærgeligt at vi er kommet på listen igen’

Et boligområde i Holbæk er kommet på regeringens sure liste over meget udsatte områder. Udvalgsformand mener, at der er så mange initiativer fra blandt andre kommunens side, at boligområdet Grønneparken næste år kommer af den triste liste.
    "Jeg håber, ministerbesøgerne bidrager til at sende et signal til Ishøjborgerne om, at jeg er et seriøst bud på en borgmester, der kan skabe resultater for Ishøj," skriver Merete Amdisen (t.v.), som i mandags fik valgopbakning fra statsminister Mette Frederiksen.

Kandidat-dagbog: ‘Der var godt nok en hundelufter, der spilede øjnene op, da hun mødte statsmi...

Det er noget af en mundfuld at få besøg af fem ministre i løbet af fem dage. Men det er værdifuldt i en valgkamp, hvor de sidste hårde kilometer nu skal tilbagelægges. Det beskriver borgmesterkandidat Merete Amdisen (S) levende i sin dagbog fra KV21.
    Kort fra redegørelse fra regeringen

Regeringen: Vi er langt fra i mål med hjælp til landdistrikter

Regeringen fremlægger redegørelse om sit arbejde for landdistrikter og konstaterer, at der kan gøres meget mere. Blandt andet halter dækningen med læger, og der er for langt til erhvervsuddannelser, mener regeringen.
    "Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

Ny fond på 10 milliarder kroner for blandede byer

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal sikre, at folk med almindelige indtægter kan finde lejeboliger i de større byer. Der skal også være flere ungdomsboliger.
    De glade vindere af 1. præmien i Landdistriktsprisen 2021 er foreningen bag et landsbyhus. Fra venstre ses bestyrelsesmedlem Lone Jensen, initiativtager Frank Guldagger og formand Jette Elverdam.

Prismodtagere: ‘Kommunens embedsmænd har været meget hjælpsomme’

Engagerede borgere og gode samarbejdspartnere fører til, at forening bag landsbyhus får Landdistriktsprisen 2021. Kommunale embedsmænd får også del i æren.
    Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kommer til at rende indenrigsministeren på dørene for at finde en mere permanent løsning på Lollands store økonomiske udfordringer.

Byråd: Udligningsreformen er en ommer

Det er kun på grund af et særtilskud, at byrådet i Lolland Kommune kan få budgettet for 2022 til at hænge sammen. Udligningsreformen har ikke bragt kommunen i strukturel balance, så nu får indenrigsministeren endnu en henvendelse fra Lolland.
    Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) vælger ret usædvanligt at kommentere striden om servicerammer blandt borgmestrene med en støtte til bedre service i yderkommunerne.

Minister udtrykker støtte til yderkommuner i opgør om service- og anlægsramme

Minister Kaare Dybvad sender signal om, at yderkommunerne skal have lov til at forbedre servicen, samtidig med at kommunerne skal overholde den samlede serviceramme.
    Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard vil have gjort et såkaldt 'landdistriktsfilter' obligatorisk for Folketingets lovarbejde.

Evaluering dumper brugen af såkaldt ‘landdistriktsfilter’

En ny evaluering slår fast, at ministeriernes anvendelse af det såkaldte 'landdistriktsfilter' er yderst begrænset. Landdistrikternes Fællesråd går nu til indenrigs- og boligministeren med sagen og får opbakning fra SF og Radikale Venstre.
    Et frikommuneforsøg med at lade jobcentre tage samtaler med ledige digitalt er blandt de forsøg, som får lov at fortsætte ét år ekstra. (Modelfoto)

Regeringen forlænger lovende frikommuneforsøg med ét år

En række frikommuneforsøg er så lovende og succesrige, at regeringen nu vil have dem forlænget med ét år, så de også kan løbe i 2022. Minister roser kommunerne i høje toner.