Jura

  En forælder i Hillerød Kommune er blevet så træt af uvished om kommunens behandling af sager, at hun og bevægelsen #enmillionstemmer anmelder kommunen og alle øvrige kommuner til Ankestyrelsen.

  Alle kommuner anmeldes for ikke at leve op til oplysningspligt

  Forældrebevægelse anmelder alle landets kommuner til Ankestyrelsen for ikke at leve op til lovkrav om at oplyse om sagsbehandlingstider. Det er med til at sætte fokus på retssikkerhedsloven, siger borgmester.
  Borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen (V) blev i fredags overrasket over et svindelnummer.

  Hackere forsøgte at svindle via borgmesters mail

  Hackere forsøgte i fredags at misbruge Esbjerg-borgmesterens mail til svindelnummer. Borgmesteren er overrasket og en smule chokeret over, hvor professionel svindlerne bar sig ad.
  Det kan være en økonomisk bet for ukrainske mødre her i Danmark, hvis de er gift med en mand, som er i Ukraine. (Kvinden her er ukrainsk flygtning, men har ikke noget med artiklen at gøre)

  Måske får kommuner med Ukraine-dilemma en afklaring

  Kommunerne står i et dilemma, når de skal afgøre, hvor stor en ydelse mødre fra Ukraine skal have. En afgørelse, der har stor betydning for flygtningekvinderne. Måske kommer der en afklaring fra regeringen.
  Jobcentret i Vejen Kommune gav ikke borgere korrekt klagevejledning. Og andre kommuner har også problemer med deres klagevejledning, konstaterer Ombudsmanden.

  Ombudsmanden: Kommuner skal være opmærksomme på deres klagevejledninger

  Kommuner skal være påpasselige med faste skabeloner for klagevejledninger. Det viser en ny afgørelse fra Ombudsmanden.
  Stalking - uønsket og chikanerende kontakt - giver ofrene mange kvaler. Syv kommuner forsøger i projekt at hjælpe ofrene og forebygge stalking.

  Syv kommuner går aktivt ind i kampen mod stalking

  Syv kommuner er gået ind i projekt, hvor man prøver at hjælpe ofre for stalking og forebygge, at det opstår. Projektet 'gør det synligt, hvor man skal henvende sig for at få hjælp og støtte', siger udvalgsformand. Omkring 100.000 mennesker på landsplan skønnes at være udsat for chikanerende opmærksomhed fra andre.
  Økonomiudvalget i Slagelse Kommune med borgmester Knud Vincents (V) i spidsen er nu ved at få undersøgt lækage.

  Kommune undersøger mailkonti efter lækage

  Efter læk af fortrolige oplysninger er Slagelse Kommune ved at undersøge bestemte personers mailkonti. Politianmeldelse kan komme på tale.
  Man må som kommune godt sende sprogligt udfordrede børn på tværs af kommunen for at gå i skole.

  Kommune kan fortsætte med at ‘busse’ børn væk fra deres skoledistrikt

  Må man godt forlange af forældre og børn, at børnene skal gå i skole uden for deres normale skoledistrikt? Ja, det er juridisk set i orden, lyder det i afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet i konkret sag. Forskning sår tvivl om effekten af at 'busse' børn væk for at skabe bedre integration og uddannelse.
  Ukrainske flygtningebørn i Danmark må indtil videre leve med, at det kan have meget stor betydning for familiens økonomi, om moderen bor i den ene eller den anden kommune.

  Markant forskel på hvordan kommuner stiller ukrainske flygtninge økonomisk

  Kommunegrænsen har stor betydning for den økonomi, som kvinder flygtet fra Ukraine har i Danmark. Store kommuner 'straffer' de ukrainske kvinder økonomisk for at have en mand i hjemlandet, mens andre kommuner lader være. Fra forskellig hold opfordres kommende minister til at gribe ind.
  To nu tidligere ansatte i Rebild Kommune har ifølge anklageskrift forsøgt at få bestikkelse for over en halv million kroner.

  Anklage: To kommunalt ansatte ville tjene en halv million kroner på bedrageri

  To tidligere ansatte i Rebild Kommune er blevet tiltalt for at forsøge at bedrage kommunen og tjene over en halv million kroner. Anklagen lyder på, at de to har sørget for, at en kommunal byggegrund blev solgt til en entreprenør til langt under markedsprisen.
  Annemarie Zacho-Broe finder det "meget tilfredsstillende, at der er sat et endeligt punktum" i hendes sag. Borgmester Steen Wrist (S) derimod er ikke tilfreds med sagens udgang.

  Fyret kommunaldirektør får cirka 3,2 millioner kroner

  Det ender med at blive en bekostelig affære for Fredericia Kommune, at man i 2021 fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Borgmesteren mener, det vil være økonomisk uforsvarligt fortsat at gøre en sag ud af fyringen.

  Højesteret i principiel sag: Brønderslev Kommune har handlet ansvarspådragende

  Brønderslev Kommune begik 'klar fejl', men slipper for at betale erstatning til firma i sag om underbetaling. Kommunen er ikke den eneste, som er blevet hentet i retten for underbetaling.
  Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) risikerer ikke en juridisk straf, hvis hun har truet ansatte. Det vurderer ekspert.

  Borgmester står ikke til straf, selv hvis hun har truet ansatte

  To fagforbund beskylder borgmester i Helsingør Benedikte Kiær for at have truet medarbejdere i kommunen. Hvis beskyldningen holder vand, kan det komme til at koste kommunekassen penge, mens borgmesteren selv ikke vil få nogen juridisk straf, vurderer ekspert.