Jobprøvning

  Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

  Minister til kommune: Jeres plan er ulovlig

  Haderslevs indsatsplan for førtidspension og kontanthjælp er 'i strid med loven', siger beskæftigelsesministeren i skarpt brev. Borgmester lover at overholde loven.
  (Arkivfoto)

  Millionpulje skal hjælpe mennesker med psykiske handicap i job

  Beskæftigelsesministeriet har udpeget fem projekter, som skal sikre, at flere med kognitive handicap kommer ind på arbejdsmarkedet.
  Thomas Kastrup-Larsen synes ikke, at man skal se så meget på processen som på resultaterne: - Helt grundlæggende synes jeg, man skal fokusere på resultaterne i stedet for proceskrav. Og der viser tallene jo, at kommunerne rykker på det her, siger han.

  Rapport: Staten har forsømt aftale om integration

  Trepartsaftale skulle sikre, at flygtninge kommer i job, men ikke alle dele af aftalen er blevet overholdt.
  Claus Dalgas Andersen er sygemeldt på dagpenge i Fredericia, mens han venter på, at hans erhvervsevne bliver afklaret. Og han har fået anerkendt sine dårlige fødder som arbejdsskade fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

  Alvorligt arbejdsskadet: Kommune syltede Claus på venteliste

  Claus Dalgas Andersen kan hverken gå eller stå og ser dårligt. Han håber på en førtidspension, men Fredericia Kommune placerede ham i stedet på en venteliste.
  (Arkiv) Kommunernes forskellige kvalitet ift. førtidspensions- og fleksjobreformen betyder, at de ikke skal visitere til ny seniorpension, siger Hans Andersen (V). (

  Kommunerne skal ikke bevilge ny seniorpension, kræver partierne bag aftalen

  Beskæftigelsesministeriet skal i den kommende tid undersøge hvilken myndighed, der kan overtage bevilling af førtidspension til nedslidte seniorer fra kommunerne. Venstre har skærpet holdningen og står nu bag kravet om, at kommunerne ikke skal administrere ordningen.
  (Arkiv) KL og regeringen vil gå kommunernes beskæftigelsesindsats -og økonomi igennem. Det sker efter kritik af øgede udgifter, men formanden for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Thomas Kastrup-Larsen har en god forklaring på den udvikling. (

  KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

  Regeringen og Kommunernes Landsforening vil sammen kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne, fremgår det af økonomiaftalen for 2020. Det sker efter kritik af stigende udgifter til administration samtidig med et markant fald i antal arbejdsløse borgere. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken. Læs og lyt
  - Jeg mener, man går langt over grænsen for, hvor længe man kan afprøve folks forsørgelsesevne. Vi har grundlovens § 75 stk. 2, der handler om, at den, der ikke kan forsøge sig selv, har ret til hjælp fra det offentlige uden yderligere afprøvning, siger Kirsten Ketscher.

  Professor om arbejdsløse i lange ressourceforløb: Strider mod grundloven

  Kirsten Ketscher, der er professor i socialret, mener, at man går langt over grænsen for, hvor længe man kan holde borgere i ressourceforløb.
  Det samlede antal borgere på beskæftigelsesområdet er steget med én procent på landsplan på 12 måneder. Blandt kommunerne er det 75 af 98, der har haft en stigning.

  Flertal af kommuner har stigende antal borgere på beskæftigelsesydelser

  Den store stigning i borgere på fleksjob betyder en samlet stigning af borgere på beskæftigelsesydelser på én procent på landsplan. De mange fleksjobbere opvejer et stort fald i borgere på A-dagpenge, kontanthjælpsydelser og sygedagpenge.
  (ARKIV) Løntilskud bliver brugt mindre i opgangstider, forklarer jobchef i Aabenraa. Når der er mangel på arbejdskraft, må arbejdsgiverne selv betale. (

  Løntilskud har størst beskæftigelseseffekt, men falder kraftigt

  Aktivering i løntilskud giver efterfølgende job eller uddannelse til over halvdelen. Alligevel bliver stadig færre kontanthjælpsmodtagere ansat med løntilskud. Over fem år er antallet beskåret med to trediedele. Jobcenterchef forklarer hvorfor.
  Borgmester Arne Boelt fra Hjørring Kommune er utilfreds med, at en række kommuner, som i øjeblikket tildeler førtidspension til personer på ressourceforløb, kan se frem til et betydeligt tab i udligningssystemet.

  Udligningssystemet straffer kommuner, der giver kontanthjælpsmodtagere førtidspension

  Det meget udskældte kommunale udligningssystem straffer de kommuner, som i disse måneder tildeler førtidspension til borgere, som har været på ressourceforløb. Det belønner ifølge borgmester kommuner, som er langsomme til at afklare syge borgere. Se forklaringen her.
  (Arkiv) Mere tillid til borgerne. Det ønsker beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune Jørgen Skovhus Haunstrup, af den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (

  Kommuner ønsker mere tillid fra ny beskæftigelsesminister

  Tillid til kommunerne og tillid til borgerne. Det står højt på ønskelisten i kommuner, som NB-Beskæftigelse har talt med i anledning af, at der er kommet en ny minister i Beskæftigelsesministeriet. Peter Hummelgaard (S) vil gerne være med.