Jobcenterlukning

  På Christiansborg er bred enighed om, at der skal spares milliarder på jobcentrene. Men nu advarer to professorer om, at man risikerer at svække hele beskæftigelsesindsatsen.

  To professorer advarer mod besparelser på jobcentre: ‘Man risikerer at kaste barnet ud med bad...

  Efter Socialdemokratiets tilslutning til både Venstres og Konservatives forslag om, at der skal spares på jobcentrene, advarer to professorer nu mod de kommende besparelser. Det risikerer at svække hele beskæftigelsesindsatsen og få ledigheden til at stige, mener de.
  Venstre vil spare tre milliarder på jobcentrene og skære i indsatsen. Hvordan er noget uklart, fremgår det af svar fra beskæftigelsesordfører Hans Andersen og tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

  Venstre vil spare tre milliarder om året på jobcentre, men det er uklart hvordan

  I et valgoplæg om beskæftigelse vil Venstre spare tre milliarder om året på beskæftigelsesindsatsen og den forventede effekt. Det vil sige færre udbetalte ydelser, når flere forventes at komme i arbejde hurtigere.
  Formand Jakob Ellemann-Jensen præsenterede mandag Venstres beskæftigelsespolitiske valgforslag.

  Analyse: Venstres beskæftigelsesforslag er nybrud, men uden nyt indhold

  Venstre vil nedlægge jobcentrene og lave et nyt beskæftigelsessystem, hvor også private kan byde på opgaven. Men partiet har ikke nogen forslag til, hvad indsatsen skal bestå af, skriver NB-Beskæftigelses redaktør i denne analyse.
  (Arkiv) På trods af stor kommunal modstand, afviser de borgerlige partier på Christiansborg at nedlægge jobcentrene.

  K og DF freder jobcentrene

  De Konservative og Dansk Folkeparti har sammen med en række andre partier i hovedstaden foreslået at nedlægge jobcentrene. Deres partifæller på Christiansborg afviser dog idéen, mens venstrefløjen er mere positiv.
  (Arkiv) KL forventer snarlig bekendtgørelse om, at ledige igen kan indkaldes til fysiske samtaler på jobcentre og deltage fysisk i virksomhedstilbud. Dog indtil videre kun i Jylland og på Fyn.

  Fysiske møder og virksomhedstilbud kan være på vej i Jylland og på Fyn

  KL og organisationer venter ny bekendtgørelse i dag eller i morgen, hvor jobcentre vest for Storebælt åbner.
  (Arkiv)

  Ledige skal fortsat ikke søge job og til samtale hos jobcentret

  Med ændring af bekendtgørelse får jobcentre mulighed for at holde samtaler digitalt og sende ledige på kurser.
  (Arkiv) Arbejdsmarkedschef Erik Holck Hansen skriver nødplaner på papir i Norddjurs Kommune. Det gør han for at være klar, hvis centrale IT medarbejderne bliver smittet af coronavirus.

  Nødplaner for syge nøglemedarbejdere på vej i kommuner

  Flere kommuner forbereder sig på, at nøglepersoner kan blive syge og laver derfor lister over arbejdsløse, der kan kaldes ind i en nødplan, fortæller arbejdsmarkedschef.