Jobcenter

  Kommune vil blive bedre til at hjælpe borgere med autisme i job

  Jobcenteret i Ishøj Kommune har i forbindelse med beskæftigelse været på kursus for at få større viden om autisme og diagnosens udfordringer. "Vi vil gerne gå forrest, og jeg tror faktisk, at alle j...
  Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), som også er formand for Kommunernes Landsforenings udvalg for arbejdsmarked og borgerservice, mener, at den nye regering tager det i den forkerte rækkefølge, når den taler om besparelser på beskæftigelsesområdet, før den taler om, hvad der skal erstatte jobcentrene.

  Kommuner mangler afklaring om jobcentrenes erstatning

  Det bekymrer KL, at man taler om besparelser, før man taler om ny beskæftigelseslovgivning.
  Aarhus' nye fodboldstadion blev afsløret på et pressemøde tirsdag, hvor blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard deltog.

  Kommune støtter stadionbyggeri med kvart milliard

  Aarhus Kommune har indgået evighedskontrakt med superligaklubben AGF, og nu er planerne kommet på plads for et nyt stadion til 650 millioner kroner. Heraf bidrager kommunen med 250 millioner kroner.
  I valgkampen stod beskæftigelsesindsatsen i høj grad for skud. Trusler om milliardbesparelser og lukning af jobcentre føg hen over hovederne på de ansatte. Set i det lys drog mange af sektorens ansatte formentlig et lettelsens suk, da de onsdag blev præsenteret for regeringsgrundlaget.

  Analyse: På jobcentrene kan drages et lettelsens suk over regeringsgrundlag

  Mange ansatte på jobcentrene åndede formentlig lettet op, da den nye SVM-regering onsdag præsenterede sit regeringsgrundlag. Godt nok skal der spares milliarder, men ikke her og nu. I stedet er der lagt op til en langsigtet plan, der skal aftales og gennemføres i samarbejde med en nyoprettet trepartsinstitution.
  Omkring 90 procent af medarbejderne har valgt en arbejdsuge på fire dage i Esbjerg. Af dem arbejder cirka seks ud af ti på fuld tid.

  Stor jobtilfredshed under ordning med frit valg af arbejdsugens længde

  Medarbejderne i Jobcenter Esbjerg har som forsøg selv valgt, om de vil have en arbejdsuge på fire eller fem dage. Generelt er begge grupper meget tilfredse med deres arbejde, viser en midtvejsevaluering. Men eksempelvis på områder som samarbejde og kompetenceudvikling er medarbejderne på fire-dages ugen mere tilfredse end deres kolleger på fem-dages ugen.
  Jobcentrene har haft succes med at få aktivitetsparate klar til arbejdsmarkedet og i uddannelse, fortæller Kurt Houlberg, professor med speciale i kommunal økonomi.

  Dyrt at hjælpe de mest udsatte arbejdsløse, men politikerne har selv bedt om det

  Folketinget har gennem flere reformer stillet større krav til jobcentrene, og derfor bruges der nu langt flere ressourcer på aktivitetsparate end for ti år siden. Varslede milliardbesparelser fra V, K og S vil ramme nogle af de indsatser, lyder det fra professor i kommunernes økonomi.

  Partiernes jobcenterbesparelser kan koste flere tusinde stillinger

  Der skal nedlægges over 2.000 stillinger i landets jobcentre, hvis S, V og K fører planen om jobcenterbesparelser på tre milliarder kroner ud i livet efter folketingsvalget, og bare en tredjedel skal findes på administrationen. Se tallene for alle kommuner her.
  Formand for KL, Martin Damm advarer mod besparelser på jobcentrene.

  KL: Store konsekvenser ved at spare på jobcentrene

  De økonomiske vismænds nye prognose forudser et fald i beskæftigelsen på over 100.000 i 2023 og 2024. Hvis vi skal sikre udsatte gruppers plads på arbejdsmarkedet, skal vi prioritere den aktive beskæftigelsesindsats, ikke skære ned på den, lyder det fra KL’s formand.
  På Christiansborg er bred enighed om, at der skal spares milliarder på jobcentrene. Men nu advarer to professorer om, at man risikerer at svække hele beskæftigelsesindsatsen.

  To professorer advarer mod besparelser på jobcentre: ‘Man risikerer at kaste barnet ud med bad...

  Efter Socialdemokratiets tilslutning til både Venstres og Konservatives forslag om, at der skal spares på jobcentrene, advarer to professorer nu mod de kommende besparelser. Det risikerer at svække hele beskæftigelsesindsatsen og få ledigheden til at stige, mener de.
  Åbner de ansatte på landets jobcentre en avis eller ser nyhederne rulle over skærmen, har de i den indledende valgkamp fået en hård medfart fra politikerne. På de sociale medier er det tydeligt, at kritikken slider på personalet.

  Jobcentrene er blevet en ideologisk kampplads: ‘Medarbejdere risikerer at blive syge’

  I den indledende valgkamp har beskæftigelsesindsatsen stået for skud. Det kan ikke undgå at påvirke de ansatte i jobcentrene, mener en erhvervspsykolog. Den hårde retorik øger endda risikoen for, at medarbejdere kan blive syge af at gå på arbejde, advarer en organisations- og ledelsesrådgiver.
  Mindre bureaukrati og målrettet i forhold til den enkelte ledige, siger finansminister Nicolai Wammen om nyt forslag fra regeringen i den begyndende folketingsvalgkamp.

  S vil spare på jobcentre og give skattelettelser for milliarder

  Regeringspartiet foreslår i nyt skatteudspil blandt andet at reformere jobcentersystemet og hæve beskæftigelsesfradraget fra næste år.
  Psykologer og psykiatere kritiserer jobcentre for ikke at lytte nok til deres vurdering af borgere, der bliver sendt i ressourceforløb, skriver TV2 Østjylland.

  Skarp kritik: Jobcentres brug af lægeattester er tilfældig

  Landets jobcentre bruger udtalelser fra læger og psykologer alt for vilkårligt - til gene for borgere, lyder kritikken.