Det giver "ingen mening", hvis man laver grønthøster-besparelser på jobcentrene, mener HK Kommunals næstformand Mads Samsing.

HK går ind i debat om store besparelser på jobcentre

I stedet for at køre en grønthøster hen over jobcentrene for at finde penge til 'Arne-pensionen' bør Folketinget fjerne en masse regler og afprivatisere. Det mener HK Kommunal.
Covid-19-epidemien har siden marts 2020 tvunget kommunerne til at finde nye måder at levere serviceydelser til borgerne. Det har de gjort godt, lyder det fra VIVE i ny rapport.

Nedlukning og nyskabelse: Digitale erfaringer lover godt

En kortlægning af VIVE viser lovende erfaringer omkring nye måder at levere serviceydelser på til borgere i udsatte positioner - der er stort potentiale til at skabe bedre service – også efter covid-19-krisen.
(Arkiv) Jobcentrene skal alligevel ikke opspore og vejlede svært overvægtige om behandling. Sundhedsstyrelsen har rettet ind efter skarp kritik fra flere sider.

Jobcentre skal alligevel ikke opspore svært overvægtige

Sundhedsstyrelsen har opgivet anbefaling om at lade jobcentre og bosteder at opspore svært overvægtige.
Halsnæs Kommune har uddannet syv ledige dagpengemodtagere og to skolevikarere som kommunens nye podeteam. (Arkiv)

Kommune ansætter ledige som podere

Nordsjællandsk kommune plukker i ledighedskøen for at finde podere, der kan tage rundt på kommunens skoler og teste for corona.
Nedlukningen af Danmark i december vurderes til at have været med til at give et fald i beskæftigelsen. (Arkiv)

Nedlukning har været med til at give faldende beskæftigelse

I december var der 3000 færre lønmodtagere. Det var første fald i seks måneder. Nedlukning kan have betydning.
Erhvervsminister Simon Kollerup præsenterer tirsdag en ny politisk aftale om yderligere forbedringer af hjælpepakker.

Ny aftale forlænger hjælp til ledige

Med ny justering af hjælpepakkerne forlænger regeringen fastfrysning af dagpengesystemet og 225-timers regel til efter påske.
(Arkiv) Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Simon Elkjær Mæng forventer, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne vil melde sig ledige digitalt eller på telefon.

Kontanthjælpsmodtagere kan nu melde sig ledige digitalt eller på telefon

Hidtil har kun forsikrede ledige kunnet tilmelde sig som ledige på nettet. Muligheden for at føre samtaler med alle ledige telefonisk eller digitalt forlænges.
Jobsøgende er mere trygge og sparer tid takket være en ny e-læringsportal.

Jobsøgende kan søge job hjemmefra

Som følge af corona-situationen tilbyder kommune jobsøgende at tage online kurser hjemmefra med en nyudviklet e-læringsportal. Det har vist sig at være en succes.
Danskerne har ikke tidligere foretrukket at kommunikere med det offentlige over videomøde, men det har ændret sig efter nedlukning i foråret. Nu vil langt flere danskere gerne kommunikere med det offentlige ved digitale møder ifølge rapport. (Arkiv)

Flere foretrækker videomøder med det offentlige efter corona

De digitale møder med det offentlige er vokset i popularitet blandt danskerne efter nedlukning, viser rapport.

Arne-pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
Det kan blive de mest udsatte ledige, der kommer til at betale prisen for, at der skal spares på jobcentrene, advarer professor.

Professor: ‘Fuldstændig tåbeligt at spare på jobcentrene’

Regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension til Arne møder kritik fra professor og socialrådgivere. De svageste ledige får måske mindre hjælp.
Dansk Folkeparti og Enhedslisten har været fælles om at kræve besparelser på jobcentrene. De er dog ikke enige om hvordan. Det skal forligspartierne aftale i 2021, aftalte de i nat . Fra venstre ses Rene Christensen (DF), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), Karsten Hønge (SF), Pernille Skipper (EL) og Pia Olsen Dyhr (SF).

Her er tallene: Så meget skal jobcentrene levere til aftale om tidlig pension

Finansieringen af tidlig pension skal først og fremmest komme fra tre hovedområder: Finanssektoren, jobcentrene og lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer. Se tallene her

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: