Jobcenter

  På Christiansborg er bred enighed om, at der skal spares milliarder på jobcentrene. Men nu advarer to professorer om, at man risikerer at svække hele beskæftigelsesindsatsen.

  To professorer advarer mod besparelser på jobcentre: ‘Man risikerer at kaste barnet ud med bad...

  Efter Socialdemokratiets tilslutning til både Venstres og Konservatives forslag om, at der skal spares på jobcentrene, advarer to professorer nu mod de kommende besparelser. Det risikerer at svække hele beskæftigelsesindsatsen og få ledigheden til at stige, mener de.
  Åbner de ansatte på landets jobcentre en avis eller ser nyhederne rulle over skærmen, har de i den indledende valgkamp fået en hård medfart fra politikerne. På de sociale medier er det tydeligt, at kritikken slider på personalet.

  Jobcentrene er blevet en ideologisk kampplads: ‘Medarbejdere risikerer at blive syge’

  I den indledende valgkamp har beskæftigelsesindsatsen stået for skud. Det kan ikke undgå at påvirke de ansatte i jobcentrene, mener en erhvervspsykolog. Den hårde retorik øger endda risikoen for, at medarbejdere kan blive syge af at gå på arbejde, advarer en organisations- og ledelsesrådgiver.
  Mindre bureaukrati og målrettet i forhold til den enkelte ledige, siger finansminister Nicolai Wammen om nyt forslag fra regeringen i den begyndende folketingsvalgkamp.

  S vil spare på jobcentre og give skattelettelser for milliarder

  Regeringspartiet foreslår i nyt skatteudspil blandt andet at reformere jobcentersystemet og hæve beskæftigelsesfradraget fra næste år.
  Psykologer og psykiatere kritiserer jobcentre for ikke at lytte nok til deres vurdering af borgere, der bliver sendt i ressourceforløb, skriver TV2 Østjylland.

  Skarp kritik: Jobcentres brug af lægeattester er tilfældig

  Landets jobcentre bruger udtalelser fra læger og psykologer alt for vilkårligt - til gene for borgere, lyder kritikken.
  Omkring 80 procent af de mennesker, der modtager kontanthjælp, har andre problemer end arbejdsløshed. Derfor skal systemet indrettes på en måde, der sikrer dem den bedst mulige indsats, lyder det fra Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

  Nyt forslag: Syge og udsatte skal ud af jobcentre

  Syge og udsatte borgere skal ud af jobcentrene og i stedet hjælpes af en ny tværfaglig enhed. Det foreslår Dansk Socialrådgiverforening.
  De nye gavlmalerier er et resultat af, at Jobcenter København ansøgte Kunstfonden med håb om at få hjælp til at gøre stemningen omkring stedet mere levende.

  Kunst byder borgerne velkommen til jobcenteret

  Hver dag besøger 2.600 mennesker Jobcenter København. En vigtig del af at komme i job er at føle sig imødekommet. Det bidrog jobcentrets store, monotone bygninger ikke ligefrem til, men det skal ny kunst ændre på.
  (Arkiv) Det Konservative Folkeparti vil finansiere store dele af sit skatteudspil gennem nedskæring på jobcenter og tilbagerydning af ydelser. Her er det formand Søren Pape Poulsen på partiets sommergruppemøde.

  Jobcentre og mindre ydelser skal finansiere Konservatives skattelettelser

  Halvdelen af den finansiering, Konservative vil hente til skattelettelser, skal komme fra nedsættelse af ydelser og besparelser på jobcentrene. Det viser en oversigt i partiets skatteudspil.
  Der er virkelige store muligheder for at få flere i job i Ishøj Kommune, hvis kommunen får frihed på beskæftigelsesområdet. Det anfører borgmester Merete Amdisen (S) og udvalgsformand Rasmus Ørvad Boné (K).

  Endnu en kommune vil være frikommune på beskæftigelsesområdet

  Flere kommuner vil inderligt gerne være frikommuner på beskæftigelsesområdet. Nu melder Ishøj Kommune sig på banen med et budskab om, at kommunen har 'det største potentiale som frikommune på beskæftigelsesområdet' og henviser til sin multikulturelle borgersammensætning.
  (Arkiv) Besparelser på jobcentrene på 1,1 milliarder skal finansiere tidlig pension, som regeringen præsenterede på Danish Crown i august 2020. Under maskerne er det statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

  Kampen om nyledige dagpengemodtagere intensiveres

  Kommunerne og fagbevægelsen kæmper med usikre argumenter om de nyledige dagpengemodtagere. For ingen analyser har indtil videre vist, om a-kasser eller jobcentre er bedst til at få dem i arbejde. Aftale om millionbesparelser på jobcentrene er lige på trapperne.
  Jobcentrene skal tage hensyn til syges helbred, når de sender dem i aktivering, indskærper beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i et brev til landets 98 borgmestre.

  Ministerbrev: Jobcentre skal tage hensyn til lediges helbred

  Dokumentation: På baggrund af en sag i jobcentret i Randers har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indskærpet over for alle kommuner, at de skal tage hensyn til borgernes helbred. Jobcentre skal også vejlede om, at den ledige selv kan få indflydelse på aktivering.
  Byrådet i Randers har efter noget tilløb bestemt sig for, at nu skal jobcentret kigges efter i sømmene af eksternt firma.

  Efter markant sag: Der kommer alligevel en undersøgelse af jobcenter

  Der kommer alligevel en undersøgelse af jobcentret i Randers, har byrådet netop bestemt. Baggrunden er en borger, der mener at have fået PTSD som følge af jobcentrets behandling af ham.
  Jobcentrene havde stort set samme udgifter i 2019 som i 2011, selvom arbejdsløsheden var faldet med over to procent. VIVE har set på hvorfor.

  VIVE: Jobcentre har samme udgifter på trods af halveret arbejdsløshed

  På otte år faldt ledigheden med to procentpoint, mens udgifterne til jobcentrene var nogenlunde stabil. En af forklaringerne er, at der samtidig kom flere syge og aktivitetsparate til. Der er dog også tegn på, at kommunerne ikke tilpasser antallet af medarbejdere til de færre ledige, skriver VIVE.