Jacob Bundsgaard næstformand for KL

  Jacob Bundsgaard næstformand for KL

  Borgmestrene Ulrik Wilbek (V) og Birgit S. Hansen (S) er med i top-ti over politikere målt på størrelsen af deres samlede vederlag for arbejde i KL-regi.

  Hvem har gode ‘ben’ i KL?

  Det kan give en del ekstra på bankkontoen som politiker at være aktiv i KL. Se her, hvem de ti mest velbetalte KL-politikere er - og se også vederlag for de øvrige politikere i KL-regi.
  KL-formand Jacob Bundsgaard efterlyser klare rammer for frikommuneforsøg efter udmelding fra statsministeren.

  KL efterlyser klare rammer for frikommuneforsøg

  Der mangler klare rammer for de bebudede frikommuneforsøg. Og beskæftigelsesområdet bør komme på menuen. Sådan lyder det fra KL-formanden i kølvandet på udmelding fra statsministeren.
  Et udsnit af forventede kandidater til KL´s bestyrelse øverst fra venstre Christina Krzyrosiak Hansen (S) fra Holbæk, øverst til højre Martin Damm (V) fra Kalundborg, nederst til venstre Michael Ziegler (K) fra Høje-Tåstrup og nederst til højre Frank Schmidt-Hansen (K) fra Vejen.

  Hvad vi indtil nu ved om KL’s nye bestyrelse

  Det Kommunalpolitiske Topmøde i KL nærmer sig. Det endelige hold vælges først til selve topmødet i marts, men flere poster er allerede på plads. Få overblikket her.
  KL-formand og -næstformand Jacob Bundsgaard og Martin Damm var glade, da de gik ind til forhandlinger med finansministeren om budgetterne for kommunerne i 2022. Nu, hvor vi har det samlede resultat, er KL-formændene også godt glade.

  KL bryster sig af kommunernes budgetter

  KL-formændene er begejstret for, at kommunernes budgetter for 2022 holder sig inden for det, man har aftalt med regeringen i økonomiaftalen. Kommunernes budgetter for 2022 bekræfter et stort pres på ældre- og socialområdet.
  Det bliver en svær, men vigtig opgave for kommunalpolitikere at lade være med at blande sig i lokale institutioners drift, hvis frikommuneforsøg bliver rullet ud i stor skala. Det vurderer KL-formand Jacob Bundsgaard.

  KL-formand: Lokalpolitikere skal lære at give slip

  Det bliver svært, men lokalpolitikere skal lære at sætte lokale daginstitutioner, skoler og ældrecentre fri. 'Det er jo samme medicin, som vi beder Christiansborg om at ordinere - så den skal vi selvfølgelig også tage selv i kommunerne,' siger KL-formand.
  Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

  Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

  Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.
  "I kommunerne forsøger vi nu at planlægge efter at stå klar med et nødberedskab," siger KL-formand Jacob Bundsgaard på baggrund af den stigende coronasmitte.

  Kommunerne skal kunne levere 300 sengepladser inden for to døgn

  Hvis det bliver nødvendigt at flytte indlagte fra hospitalerne ud til kommunerne, skal kommunerne kunne levere 300 sengepladser inden for to døgn. Det planlægger KL.
  Jacob Bundsgaard (S), KL-formand, ser ingen anden udvej for kommunerne end hårde velfærdsprioriteter i 2022 til at dække stigende udgifter til psykiatrien og det specialiserede socialområde.

  KL-formand: Stigende psykiatriudgifter giver hårde velfærdsprioriteringer

  Stigende udgifter i psykiatrien kan betyde velfærdsforringelser i kommunerne. Men KL-formand forudser også hårde prioriteringer inden for det specialiserede socialområde i 2022.
  Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn og bestyrelsesmedlem i KL er, bekymret for det fortsatte økonomiske pres på det specialiserede socialområde.

  Finanslov 2022 øger udgiftspresset på handicapområdet

  Flere rettigheder til handicapområdet i årets finanslov kan øge ressourcepresset på kommunerne yderligere. Der er foreløbig ingen udsigt til, at Folketinget dækker den udgift.
  Martin Damm (V) og Jacob Bundsgaard (S) vil efter alt at dømme bytte roller i KL, så Martin Damm bliver den nye formand og Bundsgaard bliver næstformand. Det sker efter det afgørende mandat i KLs bestyrelse hos Radikale har valgt at pege på Damm.

  Martin Damm overtager formandsposten i KL

  Radikale Venstre vælger at pege på den nuværende næstformand i KL Martin Damm (V) til den kommende formandspost næste år. Nu får han ros af både Radikale og Socialdemokratiet.

  Her er kommunerne med forholdsvis flest udsatte børn

  Regeringen udpeger de 25 kommuner, hvor der er forholdsvis flest udsatte børn. Se om din kommune er med på listen, som kan bruges i KV21-valgkampen.
  I sidste ende lykkedes det at komme i mål med de kommunale budgetter for 2022 inden for de aftalte rammer med regeringen. Det glæder både formand og næstformand i KL, Jacob Bundsgaard og Martin Damm.

  KL-formand: Vejen til ny faseopdelt budgetproces er en del af løsningen

  KL-toppen skal nu i gang med at finde en model for en mindre smertefuld måde at få kommunerne til at overholde økonomiaftalen med regeringen. 'Vejen dertil er en del af løsningen,' siger KL-formand Jacob Bundsgaard.