IT

  IT

  "Kommunikationen har måske ikke været helt klar nok, og mange er meget utrygge," siger Mark Korshøj Jensen, som er borgerservicechef og formand for organisationen Borgerservice Danmark.

  Formand for borgerservicechefer: Kommunikationen omkring MitID har måske ikke været helt klar nok

  Bankerne accepterer nu kun MitID, og det giver igen mange henvendelser til borgerservice. Nogle borgere er måske lidt i panik, og kommunikationen kunne nok have været bedre, vurderer formanden for landets borgerservicechefer.
  Undtagen Helsingør har kommunerne ikke sat Googles Chromebooks i 'skammekrogen'.

  Trods usikkerhed: Kommuner i stort tal lader fortsat børn bruge Chromebooks

  Omkring 40 kommuner fortsætter med at bruge Chromebooks i undervisningen, selvom et forbud rettet mod Helsingør har skabt usikkerhed om beskyttelsen af personoplysninger. 'Datatilsynet har præciseret, at der ikke er noget forbud mod brugen,' siger leder i kommune.
  Mariagerfjord Kommune har ikke til fulde efterlevet reglerne for databeskyttelse. Det vurderer Datatilsynet på baggrund af et tilsyn. Nu rettes der alvorlig kritik af kommunens formåen.

  Mariagerfjord får alvorlig kritik af Datatilsynet

  Efter et tilsyn med Mariagerfjord Kommunes håndtering af databeskyttelse kommer Datatilsynet med alvorlig kritik. Behandling af personoplysninger er ikke sket i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.
  "Den behandling Helsingør Kommune – og dermed medarbejdere, skoleelever og forældre - har været udsat for denne sommer, er ikke i orden!" skriver Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

  Omtalt sag: Helsingør håber nu at elever får lov at bruge Chromebooks

  Et meget omtalt forbud rettet mod brug af Chromebooks i Helsingørs skoler kan måske blive ophævet før skolestart. Det håber borgmesteren og langer samtidig ud efter Datatilsynet.
  Mange kommuner har udstyret deres skoleelever med bærbare computere fra Google, de såkaldte Chromebooks. Det kan nu give dem store udfordringer.

  Datatilsynet: Andre kommuner kan tage ved lære af forbud rettet mod Helsingør Kommune

  Er der styr på behandlingen af personoplysninger om skoleelever i din kommune? Det spørgsmål bør alle it-ansvarlige ifølge Datatilsynet stille sig selv i kølvandet på omtalt sag fra Helsingør Kommune.

  Kommune betalte falske fakturaer

  Ved at hacke en medarbejders kommunale mailkonto er det lykkedes hackere at svindle sig til et for dem anseeligt beløb ved at sende falske fakturaer til økonomiafdelingen. Sagen er politianmeldt.
  Aalborg Kommune ser sig nu nødsaget til at bekoste en konsulent-undersøgelse, fordi anonyme ansatte har skrevet om, at de føler sig overvåget.

  Undersøgelse af opsigtsvækkende mistanke om overvågning er sat i gang

  Aalborg Kommune får nu lavet en uvildig undersøgelse af mulig overvågning i en afdeling i kommunen. Medarbejdere har henvendt sig anonymt, fordi de føler sig overvåget og udsat for frygtbaseret ledelse.
  En medarbejder i Skive Kommune er blevet sendt hjem, efter at vedkommende havde søgt uberettiget i 195 borgeres oplysninger.

  Medarbejder i kommune sendt hjem efter at have snaget i borgeres oplysninger

  Skive Kommune har hjemsendt og anmeldt medarbejder, som uberettiget så personlige oplysninger fra 195 borgere. Bekymret borger har henvendt sig til kommunen.
  Atea A/S har vundet en stor opgave med at forny software til 87 kommuner.

  Kæmpe opgave til Atea med at forny software til 87 kommuner

  It-koncernen Atea har vundet en stor opgave med at sørge for fornyet software til 87 kommuner. Samarbejde og indkøbsvolumen har banet vejen for resultatet, oplyser SKI - Staten og Kommunernes Indkøbsservice.
  At bekæmpe ensomhed via ukendte digitale mødesteder har vist sig at være meget svært. Det konstaterer man i Vordingborg Kommune.

  Kommune skrotter it-løsning for ensomme

  Vordingborg Kommunen vil gerne hjælpe borgere, som føler sig ensomme. Det har man forsøgt via en it-løsning, men borgerne gider ikke bruge den. Nu bliver it-løsningen 'Online Befriender' skrottet.
  Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

  Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

  I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.

  Kommunerne er nået langt med borgerservice-teknologien

  En opgørelse fra KL viser, at nye teknologier i stigende grad er centrale i mødet med borgerne og i løsningen af velfærdsopgaver på nye måder.