IT

  IT

  Kommune betalte falske fakturaer

  Ved at hacke en medarbejders kommunale mailkonto er det lykkedes hackere at svindle sig til et for dem anseeligt beløb ved at sende falske fakturaer til økonomiafdelingen. Sagen er politianmeldt.
  Aalborg Kommune ser sig nu nødsaget til at bekoste en konsulent-undersøgelse, fordi anonyme ansatte har skrevet om, at de føler sig overvåget.

  Undersøgelse af opsigtsvækkende mistanke om overvågning er sat i gang

  Aalborg Kommune får nu lavet en uvildig undersøgelse af mulig overvågning i en afdeling i kommunen. Medarbejdere har henvendt sig anonymt, fordi de føler sig overvåget og udsat for frygtbaseret ledelse.
  En medarbejder i Skive Kommune er blevet sendt hjem, efter at vedkommende havde søgt uberettiget i 195 borgeres oplysninger.

  Medarbejder i kommune sendt hjem efter at have snaget i borgeres oplysninger

  Skive Kommune har hjemsendt og anmeldt medarbejder, som uberettiget så personlige oplysninger fra 195 borgere. Bekymret borger har henvendt sig til kommunen.
  Atea A/S har vundet en stor opgave med at forny software til 87 kommuner.

  Kæmpe opgave til Atea med at forny software til 87 kommuner

  It-koncernen Atea har vundet en stor opgave med at sørge for fornyet software til 87 kommuner. Samarbejde og indkøbsvolumen har banet vejen for resultatet, oplyser SKI - Staten og Kommunernes Indkøbsservice.
  At bekæmpe ensomhed via ukendte digitale mødesteder har vist sig at være meget svært. Det konstaterer man i Vordingborg Kommune.

  Kommune skrotter it-løsning for ensomme

  Vordingborg Kommunen vil gerne hjælpe borgere, som føler sig ensomme. Det har man forsøgt via en it-løsning, men borgerne gider ikke bruge den. Nu bliver it-løsningen 'Online Befriender' skrottet.
  Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

  Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

  I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.

  Kommunerne er nået langt med borgerservice-teknologien

  En opgørelse fra KL viser, at nye teknologier i stigende grad er centrale i mødet med borgerne og i løsningen af velfærdsopgaver på nye måder.
  Når en anden myndighed behandler en sag, skal Ombudsmanden - Niels Fenger (billedet) - som udgangspunkt ikke behandle den. (Arkiv)

  Ombudsmanden afviser at undersøge it-system til sygedagpenge

  Ombudsmanden vil dog nøje følge implementeringen af nyt it-system i jobcentrene (KSD), men han vil i sin 'behandling af konkrete sygedagpengesager være særligt opmærksom på, om eventuelle fejl kan henføres til KSD.'
  Et cyberangreb mod kommunernes it-systemer kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer eksperter, (Modelfoto)

  Eksperter: Kommuner er meget sårbare over for hackere

  Det næste internationalt hackerangreb kan meget vel ramme danske kommuners it-systemer, som er blandt 'de mest sårbare'. Konsekvenserne for borgerne kan blive omfattende, vurderer eksperter.
  En digital hjælpepakke skal hjælpe med at holde nærdemokratiet stærkt i Vejle Kommune.

  Kommune vil hjælpe nærdemokratiet med digital hjælpepakke

  Med en digital hjælpepakke har kommunalbestyrelse besluttet at lokalråd skal have it-hjælp til virtuelle generalforsamlinger og møder.
  Rigtig mange byggematerialer kan genanvendes, og med bygcirkulært.dk bliver det nemmere. Her er det 400 gamle lysarmaturer, som man normalt ville have smidt ud. Men via et samarbejde med Fischer Lighting endte de alle med at blive genanvendt.

  Ny national portal til genbrug af byggematerialer

  En ny portal, bygcirkulært.dk, har set dagens lys. Her kan man udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. Kommune står bag initiativet.