"Vi skal skrue op for indsatsen og forventningerne til ledige med ikke-vestlig baggrund," siger Thomas Kastrup-Larsen i forbindelse med nyt KL-udspil.

KL: Vi skal have højere forventninger til ledige med ikke-vestlig baggrund

Flere ikke-vestlige ledige skal anses som jobparate. Opkvalificering skal målrettes og især fokusere på sproglige løft. Og så skal den virksomhedsrettede indsats styrkes. Sådan lyder nogle af forslagene i et nyt integrationsudspil fra KL.
Socialdemokratiske borgmestre på stribe skælder ud over nyt krav i forbindelse med grundlovsceremonier. Fotoet er fra februar 2020, hvor borgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard (V) lykønsker en ny statsborger.

Borgmestre kritiserer nyt krav om håndtryk: ‘Unødvendig symbolpolitik’

Socialdemokratiske borgmestre undsiger deres partifælle integrationsminister Mattias Tesfaye. Borgmestrene mener, at et nyt krav til grundlovsceremonier er unødvendigt og udtryk for detailregulering.
"Antallet af flygtninge har betydning for integrationen," fastslår udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Kommunerne forventes kun at skulle modtage 500 flygtninge næste år

Cirka 500 flygtninge vil næste år blive visiteret til kommunerne, lyder forventningen fra Udlændingestyrelsen. Det er under en tyvendedel af det antal flygtninge, som kommunerne modtog i 2015. Se de beregnede kommunekvoter for 2022.
Det bliver snart et lovkrav, at borgmesteren giver hånd til en ny, dansk statsborger.

Regeringen skærper krav til velkomsthåndtryk

Nu skærpes loven om at give hånd ved en ceremoni for at blive dansk statsborger: I fremtiden skal det være borgmesteren, der rækker næven frem. Hovedrystende, mener S-borgmestre.
(Arkiv) Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye oplyser, at der først i næste folketingsår kommer lovudspil om 37 timers aktivering til indvandrere og flygtninge.

Hårdere krav til ledige indvandrere udsættes

Nye flygtninge og dårligt integrerede indvandrere skal aktiveres 37 timer om ugen. Det mener regeringen, men udsætter nu fremsættelse af lovforslag.
En kortlægning fra VIVE peger på, at mange ikke-vestlige ledige har flere forhindringer på vej til job end blot ledighed. (Arkiv)

Integration: Mange ikke-vestlige ledige har flere forhindringer på vejen til et job

En ny kortlægning af kommunernes integrationsindsatser viser, at kommunerne står med en stor og kompleks opgave i forhold til mange ikke-vestlige ledige, der har flere forhindringer på vej til job end blot ledighed.

Indvandrere og efterkommere samles i stigende grad i få kommuner

Tendensen med, at ikke vestlige indvandrere samler sig i relativt få kommuner, fortsætter, viser nye tal. Se tallene for alle kommuner her.
Indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i statistikken over dem, der bliver testet positive for corona.

Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Målt på befolkningsandelen er ikkevestlige indvandrere og efterkommere overrepræsenteret i statistikken over personer smittet med corona. Kommunikationen med indvandrerne er for dårlig, vurderer eksperter.
Inger Støjberg er ikke længere en del af Venstre, men har tilbud fra både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. (Arkiv)

Radikale: Vi ønsker ikke et realityshow i Støjberg-sag

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister vil ifølge hende selv skabe mere åbenhed i rigsretssag.
(Arkiv) "Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om de indvandrere, der nu skal have 'dedikerede' hjemrejsesamtaler.

Jobcentre skal lave dedikerede hjemrejsesamtaler med 8.900 indvandrere

Halvandet år på en kontanthjælpsydelse kan udløse en samtale med indvandrere om hjemrejse. 'Nogle indvandrere har været på kontanthjælp i lang tid. Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land,' siger Mattias Tesfaye (S).
VIVE har undersøgt tre indsatser over for negativ social kontrol og radikalisering. (Arkiv)

Erfaringseksperter påvirker positivt i kamp mod negativ social kontrol

VIVE har undersøgt tre indsatser over for negativ social kontrol og radikalisering. Det er sær afgørende, hvilke mennesker der arbejder med målgruppen. Egne erfaringer med negativ, social kontrol kan bidrage positivt.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) ønsker at dobbelt så mange personer skal sendes hjem på repatrieringsordningen. (Arkiv)

Hjemrejsesamtaler skal fordoble antal udrejste udlændinge

Aftale om hjemsendelsessamtaler: Kommunerne skal fremover invitere langtidsledige udlændinge til en dedikeret repatrieringssamtale. Det skal årligt repatriere over 1.000 udlændinge, håber ministeren.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: