Innovation

  MANDAT er udviklet af COI i samarbejde med en lang række politikere og ansatte i kommuner og regioner.

  Nyt spil skal styrke politikernes rolle i offentlig innovation

  Udviklingen af den offentlige sektor er konstant et emne, der optager politikere i hele lanset. Center for Offentlig Innovation (COI) har udviklet et dialogspil om politisk ledelse af offentlig innovation.
  Offentlig innovation handler ikke alene om teknologi. Et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og De Forenede Dampvaskerier (DFD) sikrer leverance af genbrugstøj til medarbejderne. (Modelfoto)

  Private virksomheder spiller en central rolle i offentlig innovation

  Offentlig innovation er ikke et rent offentligt fænomen, som de offentligt ansatte alene har æren for. Det fremgår det af en ny publikation udsendt af Center for Offentlig Innovation, der fra årsskiftet udgør grundstenen i en ny OPS-enhed
  Publikum oplever forestillingen gennem VR-briller og ser en midsommeraften - både i år 2021 og i år 1146. Under hver opførelse bliver 10 publikummer med hver sin avatar en del af forestillingen.

  Viborg går innovativ vej med ny teaterform

  Viborg Kommunes nye satsning White Hole Theater debuterer med forestillingen 'Arnolds Spådom', der kombinerer den virkelige og den virtuelle verden.
  Centerleder for Pia Gjellerup forventer, at den nye OPS-enhed er klar først i januar 2022

  Økonomiaftalen sætter kraft og innovation bag en OPS-enhed

  Regeringen, KL og Danske Regioner er endelig nået frem til at etablere en OPS-enhed. Det sker med udgangspunkt i Center for Offentlig Innovation (COI). 'Det her er ikke kommet ud af den blå luft,' siger centerleder Pia Gjellerup i en kommentar.
  I Holbæk Kommune har kommunalbestyrelsen valgt, at frihedsforsøget skal handle om selve kernen i folkeskolen: 'Børnenes skole'.

  Kommuner får hjælp med ideer til fornyet ældrepleje og folkeskole

  Frikommunerne Holbæk, Viborg og Middelfart Kommune har indgået aftaler med Center for Offentlig Innovation (COI), som skal bidrage med ideer og inspiration til frihedsforsøg på ældrepleje- og folkeskoleområdet.
  Aarhus Universitetshospitals bruger iPads med augmented reality-spil. Spillene afleder børns opmærksomhed fra hospitalssituationer.

  Hver tredje nye løsning i det offentlige er teknologisk

  Teknologiske innovationer skaber oftere højere effektivitet og er oftere skabt i samarbejde med f.eks. kommuner, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation.
  Lotte Rømer Grove: "Politikerne kan noget, ingen andre kan. De kan sætte de overordnede politiske rammer og sætte ambitiøse politiske mål."

  COI: Politikerne er motor for udviklingen af den offentlige sektor

  Politiske beslutninger spiller i høj grad en positiv rolle i offentlig innovation, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation (COI).
  Andelsselskab støtter lokale initiativer via vækstpulje med 50 mio. kroner om året.

  Andelsselskab uddeler 50 mio. kroner om året til gode ideer

  Andelsselskabet Norlys vil via en vækstpulje uddele 50 mio. kroner om året til innovative ideer og lokale aktiviteter i kommunerne, som bidrager til fællesskab og en grøn og digital udvikling.
  Borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune, siger, at selvom onlinemøder kan være meget effektive, så er de ikke ideelle til alle slags møder. (Arkiv)

  Borgmestre: Her er corona-erfaringer, som er værd at huske

  Seks østjyske borgmestre peger på de erfaringer, kommunerne har gjort sig af coronakrise og nedlukning. Der er flere positive end negative erfaringer.
  Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har valgt at trumfe i forhold til valg af skolebestyrelser.

  Staten overtrumfer det kommunale selvstyre

  Hvorfor kan den gamle skolebestyrelse ikke fortsætte en ekstra måned? spørger skoleleder Maike Raahauge, der undrer sig over, at ministeren ikke kan se, at man ude i praksis har mere end almindeligt travlt.

  To kommuner går sammen med lokalt erhvervsliv om tænketank

  En stigning i ledigheden på op mod 50 % på under 6 uger har fået Tårnby og Dragør Kommuner til at danne en tænketank sammen med det lokale erhvervsliv. Tanken er genstart i fællesskab.

  Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

  Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer.