Her er rigmands-enklaverne

Vidste du, at der i Vejen, Hjørring, Kerteminde og Kalundborg er rigmands-enklaver? Se kortet over de 100 rigeste enklaver i Danmark her.
Regeringen ønsker en tredje Limfjordsforbindelse, der skal lette på de to nuværende forbindelser over Limfjorden. På billedet ses Limfjordstunnelen på nordsiden ved Nørresundby i Aalborg. (Arkivfoto)

Regeringen ønsker ny Limfjordsforbindelse og flere motorveje

Torsdag vil regeringen præsentere et udspil til styrkelse af infrastrukturen. Flere motorveje indgår i planen.
Kommunerne har planer om, at der skal opsættes mange solcelleparker ud over det ganske land.

Kommuner har planer om solcelleparker svarende til 33.600 fodboldbaner

Kommunalbestyrelser og forvaltninger er tændt på at få opført solcelleparker. Lige nu er der planer, som vil dække et areal svarende til Møn - eller 33.600 fodboldbaner.
Solcelleparker skyder op over hele landet. I Varde Kommune har politikerne udvalgt velegnede områder svarende til cirka en syvende del af kommunens samlede areal.

Kommune vil udlægge en syvende del af sit areal til solcelleparker

I en revision af kommuneplanen lægger Varde Kommune op til, at næsten en syvende del af kommunens samlede areal kan blive til solcelleparker. 'Det er selvfølgelig ømtåleligt for beboere, der er tæt på,' siger lokalpolitiker.
Det enorme byggeprojekt Lynetteholmen kan blive forsinket, allerede før det er begyndt.

Arkæologer kan forsinke gigabyggeri: ‘Tidsplanen er stærkt urealistisk’

Op mod 10.000 år gamle fortidsminder kan bremse et af vor tids største anlægsprojekter. Gravemaskinerne må nemlig ikke gå i gang, før arkæologerne har finkæmmet området.
Fuglene blå kærhøg og rørhøg gør det juridiske grundlag for 18 store vindmøller i Nordjylland usikkert.

Fugle spænder ben for Danmarks største vindmøllepark

Forarbejdet for Danmarks største vindmøllepark på land er ikke gjort godt nok. Man ved for lidt om, hvordan vindmøllerne påvirker to fuglearter. Det fastslår Planklagenævnet og stiller hårdt krav til to kommuner.
I hver anden kommune er der givet tilladelse til at rense drikkevandet for pesticider.

52 kommuner vil rense forurenet drikkevand

Nu har over halvdelen af landets kommuner givet tilladelse til at rense drikkevandet, fordi forureningsproblemerne er vokset kraftigt. 'Jeg tror, at vi har flere anlæg til rensning af drikkevand om 10 år end i dag,' siger seniorkonsulent.
Danske småøer og kommuner siger nej tak til gratis færger i den kommende sommer. Man ønsker i stedet indført et helårligt 'landevejsprincip.' (Arkiv)

Øerne: Hellere landevejsprincip end gratisbillet

Ø-borgmestre og Sammenslutningen af Danske Småøer foreslår folketingspolitikerne at udvide det såkaldte landevejsprincip til at gælde hele året.
KL og DANVA kommer nu med et konkret løsningsforslag til at forebygge oversvømmelser.

KL fremlægger plan for at bremse oversvømmelser

KL fremlægger sammen med organisationen DANVA en stribe forslag til at kunne håndtere fremtidens oversvømmelser efter ekstrem regn. Tålmodigheden med regeringen er sat på prøve.
Beregninger fra Transportministeriet viser, at samfundet sparer otte kroner, hver gang en borger cykler én kilometer på en almindelig cykel.

En halv milliard til nye cykelstier i hele landet

Der er nu uddelt 370 mio. kr. til 20 projekter langs statens veje, som skal få os op på cyklen. Til efteråret kan kommunerne søge om i alt 150 mio. kr. til cykelprojekter.
Kommuner som Odense, Esbjerg, Aalborg og Ishøj har ikke mange offentligt tilgængelige ladestandere til dem, der bor i lejlighed og gerne vil have en elbil.

Kortlægning: Byer er dårligt forberedt til elbiler

Flere byer har forsvindende få ladepladser til de tusindvis af beboere i etage-ejendomme, der er afhængige af offentlige ladestandere, hvis de køber en elbil. Det halter i blandt andre Odense og Aalborg.
Nedlæg en tredjedel af parkeringspladserne i København, foreslår S-spidskandidat Sophie Hæstorp Andersen og skaber debat.

Hed debat om at nedlægge p-pladser

Der er kraftig debat om et forslag fra Socialdemokratiet om at nedlægge hver tredje parkeringsplads i København. 'Det er et slag i luften og valgflæsk,' mener gruppeformand for Venstre.