Infrastruktur

  "Det er her, hvor jeg bliver en lille smule træt af, at vi bliver dømt på en infrastruktur, vi ikke kan rykke tilstrækkeligt ved," lyder der fra formanden for erhvervsudvalget i Gribskov Kommune i en kommentar til DI`s måling af lokal erhvervsvenlighed.

  Gribskov Kommune på toppen – og i bunden

  I Gribskov Kommune, der har Indenrigsministeriets højeste Private-leverandør-Indikator, ligger man i bunden, når det kommer til erhvervsvenlighed, men Gribskov er ikke den eneste kommune, hvor tingene er vendt om, hvis man nærlæser Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed.
  Herning Kommune har indgået en aftale med opladervirksomhed om opsætning af mere end 300 nye elladestandere. Aftalen er den første i landet, der dækker en hel kommune.

  Nyt samarbejde: Kommune opsætter 300 nye elladestandere

  Herning Kommune har som den første kommune i landet indgået en kontrakt om opsætning og drift af elladestandere for hele kommunen.
  Kommunerne og politikerne sættes i en svær situation, hvis der fortsat skal være et håndfast mål om, at flere forbrændingsanlæg skal nedlægges. Det giver 62 borgmestre udtryk for.

  62 borgmestre til regeringen: Fjern usikkerheden om forbrændingsanlæg

  Det ventes, at der inden så længe lander et politisk forlig om fremtidens affaldsforbrænding. I den forbindelse ønsker 62 borgmestre, at der bliver skabt ro om fremtiden for forbrændingsanlæg. De skriver: "Lad os ... koncentrere os om at levere effektiv fjernvarme og klimareduktioner, så vi ikke skal lukke anlæg, før tiden er til det."
  Fortovene er langt fra i den ønskede forfatning i Holbæk, og det optager borgerne, fortæller udvalgsformand. (modelfoto)

  Beregning: Det vil tage 153 år i kommune at bringe fortove i ok stand

  Kommunalpolitikerne i Holbæk har fået sig noget af en øjenåbner: Med det nuværende budget vil det tage 153 år at bringe fortovene i tilfredsstillende stand.
  Sådan her kan Kattegatforbindelsen komme til at strække sig fra Røsnæs, over Samsø til Hou (visualisering).

  Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen trækker ud og ud

  Forundersøgelsen af den omdiskuterede Kattegatforbindelse er blevet udskudt endnu en gang. Vejdirektoratet mangler de sidste beregninger, fortæller projektchefen.
  Ved hjælp af et interaktivt kort kan borgerne i Vejle Kommune nu se, om de har udsigt til at få fjernvarme. (Der er et link til kortet nede i artiklen)

  Vejle Kommune er blandt de første klar med et overblik over muligheden for fjernvarme

  Regeringen ønsker, at alle kommuner inden nytår skal fortælle naturgaskunder, om de kan få fjernvarme eller andre energikilder. I Vejle Kommune kan borgerne allerede nu se, hvad planerne er.
  Regeringen vil øge tempoet på udbygningen af fjernvarmenettet for at udfase afhængigheden af naturgas, og det kan betyde, at kommuner må forberede sig på at vente med flere opgaver på vejene.

  Flere partier er klar til at udskyde projekter i infrastrukturaftalen

  Russisk angreb på Ukraine får flere partier til at ville genåbne det 160 mia. kr. store forlig, som 11 partier står bag. Regeringen vil øge tempoet på udbygningen af fjernvarmenettet, og det kan gå ud over anlæg og ny asfalt.
  Da corona nedlukkede Aarhus Airport besluttede en enig bestyrelse at udnytte de tomme haller til en totalrenovering, siger lufthavnsdirektøren.

  Ejerkommuner skal ekstraordinært finde trecifret millionbeløb til lufthavn

  Aarhus Airport har brug for at få tilført et trecifret millionbeløb, og en stor del skal komme fra de tre østjyske ejerkommuner. Lufthavnsdirektøren mener ikke, regningen kommer som en overraskelse.
  "Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede," siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V) til Nordjyske.

  Flere kommuner bliver kontaktet om CO2-lagring

  Staten er på udkig efter steder til at placere store lagre til opbevaring af CO2. Forløbelig er mindst fem kommuner blevet kontaktet. CO2-lagring kan komme til at udløse protester lokalt.
  Det kan godt have lange udsigter, før kommunerne kan få bygget flere daginstitutioner, plejeboliger og skoler. Byggepriserne har ikke været højere i fem år.

  Priser på anlæg falder lidt efter rekordhøje stigninger

  Jern- beton- og asfaltomkostninger er steget med mellem 11-25 procent på blot ét år. I fjerde kvartal ser man dog et lille fald.
  Som bestyrelsesformand for Nordjyllandsværket har Per Clausen fra Enhedslisten bundet sig til, at værket hurtigst muligt stopper med at bruge russisk kul.

  Rusland giver kraftværker sved på panden

  Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'
  Fotoet er fra Stenlille Gaslager i Sorø Kommune. I området ved lageret skal det nu - ligesom ved Mariagerfjord - undersøges, om det vil give mening at placere et CO2-lager.

  Stor lokalpolitisk opbakning til at lægge jord til CO2-lagring

  Ministerium er på udkig efter steder, hvor man kan lagre millioner af ton CO2. Staten har nu kig på muligheder i to jyske kommuner og en sjællandsk kommune. Et lager til CO2 vil afføde en del arbejdspladser under konstruktionen og nogle få varige job.