Kommunerne overtog danskundervisning fra Dansk Flygtningehjælp den 1. januar 1999. Indførslen af obligatorisk danskundervisning fik flere flygtninge i job og uddannelse, viser ny dansk forskning.

Danskundervisning får flere flygtninge i job og uddannelse

NB-Beskæftigelse kan i dag præsentere helt ny forskning, der viser, at obligatorisk danskundervisning for flygtninge får flere i arbejde og giver bedre mulighed for uddannelser, der fører til andet end manuelle job.
Der er nu en masse statistik om integration i hver enkelt kommune samlet ét sted.

Hvordan går det med integrationen i din kommune?

Ny hjemmeside giver ud fra en række parametre et overblik over, hvordan det går med integrationen i hver enkelt kommune. Der er brug for et godt faktuelt grundlag at diskutere integration på op til KV21, mener ophavsmand.
Ydelseskommissionens formand, professor og forskningsdirektør i VIVE Torben Tranæs afleverede mandag sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem til regeringen. Her er han til pressemøde i Eigtveds Pakhus i København.

Mange tusind indvandrere vil gå ned i ydelse med nyt forslag til kontanthjælpssystem

Hvis et flertal i Folketinget følger Ydelseskommissionens anbefalinger, vil 25.000 indvandrere få 1.300 kroner mindre udbetalt om måneden. Andre indvandrere vil få mere udbetalt.

Indvandringen er faldet dramatisk under corona

Indvandring fra ikke-vestlige lande er faldet med 39 procent under corona, mens indvandringen fra vestlige lande også er faldet. Se tal for alle kommuner her.
(Arkiv) "Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om de indvandrere, der nu skal have 'dedikerede' hjemrejsesamtaler.

Jobcentre skal lave dedikerede hjemrejsesamtaler med 8.900 indvandrere

Halvandet år på en kontanthjælpsydelse kan udløse en samtale med indvandrere om hjemrejse. 'Nogle indvandrere har været på kontanthjælp i lang tid. Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land,' siger Mattias Tesfaye (S).
Beskæftigelsesfrekvensen for ikkevestlige indvandrere (grøn) og personer med dansk oprindelse (blå) i nogle af kommunerne. Se din egen kommune på dette link https://www.statistikbanken.dk/RAS200

Beskæftigelse af ikkevestlige indvandrere har sat rekord

Beskæftigelsen blandt ikkevestlige indvandrere har aldrig været så høj som umiddelbart før coronakrisen. Stigningen i ledigheden under epidemien har også været mindre end frygtet.
(Arkiv)

Udlændinge blev spurgt om dansk nobelprisvinder og kronprinsens søn

3.189 personer gik onsdag til indfødsretsprøve og svarede på spørgsmål om alt fra dansk kultur til politik.
Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF). (Arkiv)

Aarhus-ordning med busbørn skaber mistrivsel og mindre læring

Undersøgelse giver et grelt billede af busordning i Aarhus Kommune. Rådmanden vil gå ordningen efter i sømmene, men vil ikke stoppe den.
(Arkiv) Et stort arbejde med at få ikke-vestlige indvandrere i arbejde risikerer at gå tabt under coronakrisen, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Indvandrere er dobbelt så hårdt ramt af corona-ledighed

Sammenlignet med etniske danskere er dobbelt så mange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere blevet arbejdsløse under coronakrisen. Minister frygter, at mange års integrationsarbejde går tabt.
(Arkivfoto)

Ikke-vestlige efterkommere har oftere arbejde end deres forældre

Beskæftigelsen for 30-39-årige efterkommere fra ikke-vestlige lande er på niveau med eller højere, end den var for deres forældre, da de havde samme alder.
Data om coronasmittedes etnicitet bør fremgå i registre, mener Morten Sodemann, der er professor og overlæge. (Arkivfoto)

Overlæge vil have registreret etnicitet af coronasmittede

Det bør fremgå af coronaregister, om patienten har indvandrerbaggrund. Det mener overlæge, efter udenlandske tal viser skæv fordeling af smittede. Ideen bakkes op af Statens Serum Institut.
Swati Joshi underskriver erklæringen og udveksler håndtryk med Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester ved en grundlovsceremoni i februar. Ceremonien er sat på pause på grund af coronavirusset.

Regeringen vil sætte krav om håndtryk for nye statsborgere i bero

For at undgå coronasmitte vil regeringen suspendere regel om, at nye statsborgere skal give hånd. 2.700 nye og kommende statsborgere er sat i venteposition.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: