Indkøb

  Kommunernes samarbejde med den private sektor stiger for første gang i flere år

  Samarbejdet mellem kommuner og private leverandører er steget inden for det seneste år. Det viser en ny analyse, men hvad er der reelt tale om i kroner og øre, og hvilke kommuner er det som bidrager til stigningen?
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse vil se nærmere på ‘skyggepris’ for CO2-belastning

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har nu fået sendt sit forslag om en 'skyggepris' på leverandørernes forurening videre til udvalgsbehandling.

  Kommunerne bruger flere skattekroner på private botilbud

  Over de sidste ti år er kommunernes udgifter til private leverandører steget, mens købene hos andre kommuner er faldet, viser en ny rapport. I 2020 gik 55 procent af kommunernes udgifter til botilbud til eksterne køb.
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Kommune investerer massivt i ladestandere til egen bilpark

  Ballerup Kommune er ligesom mange andre i gang med at skifte bilflåden ud, så man kommer over til at bruge elbiler. I den forbindelse er der netop indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne biler.

  Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille

  Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag kan blive presset til, at se efter en kontrolenhed af kommunerne, hvis KL ikke lykkedes med en ny vejledning.

  Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed

  Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
  Københavns Kommunes tolkefirma beskyldes for urent trav af HK Kommunal.

  Fagforening anklager kommunes tolkefirma for lønsnyd

  HK Hovedstaden opfordrer Københavns Kommune til at stille strammere krav til løn- og arbejdsvilkår hos dens underleverandører på tolkeområdet for at undgå social dumping. 'Det er leverandørens ansvar,' lyder det fra Økonomiforvaltningen.
  Kontrakten mellem Intervare og kommunen blev indgået i 2017. Den omhandler levering af dagligvarer til cirka 2100 borgere. (Arkivfoto.)

  Kommune dropper Nemlig.com-ejer: Kritiserer arbejdsforhold

  Overborgmester mener, at selskab har fået adskillige advarsler om arbejdsforhold og ikke rettet ind.
  Atea A/S har vundet en stor opgave med at forny software til 87 kommuner.

  Kæmpe opgave til Atea med at forny software til 87 kommuner

  It-koncernen Atea har vundet en stor opgave med at sørge for fornyet software til 87 kommuner. Samarbejde og indkøbsvolumen har banet vejen for resultatet, oplyser SKI - Staten og Kommunernes Indkøbsservice.
  Tidligere borgmester Anders Gerner Frost har stadig sin gang på Gribskov Rådhus som politiker, men efter han har afleveret borgmesterkæden, har han blikket fast rettet mod noget nyt.

  Tidligere borgmester stifter OPS-rådgivningsvirksomhed

  Det handler om mennesker, når du samarbejder med en kommune, lyder det fra den tidligere borgmester i Danmarks mest konkurrenceudsatte kommune – Gribskov. Han vil nu lære kommuner og virksomheder at få mest muligt ud af deres offentlige-private samarbejde, for der er plads til forbedringer, mener han.
  Skanderborg Kommune er gået med i forsøg på at få familier til at spise mere vegetarisk og mindre kød.

  Kommune prøver at få familier til at spise mere vegetarisk

  100 familier skal i et forsøg spise mere plantebaseret mad i en måned og udfordre deres egne madvaner. Det sker som følge af et samarbejde mellem Skanderborg Kommune og Aarhus Universitet.
  Sagen om udelys i Sorø Kommune er interessant, fordi den illustrerer hvor langtrukken og dyrt det kan være for begge parter i et offentligt-privat samarbejde.

  Kommune taber millionstrid i landsretten om udelys

  'Jeg er selvfølgelig drøn-ærgerlig over, at byrettens afgørelse ikke gjorde sig gældende i landsretten.' Sådan lyder det fra Sorø-borgmester Gert Jørgensen, der står med en millionregning, men modparten er ganske tilfreds. Læs her, hvad der er op og ned i sagen.