Indkøb

  "Det er her, hvor jeg bliver en lille smule træt af, at vi bliver dømt på en infrastruktur, vi ikke kan rykke tilstrækkeligt ved," lyder der fra formanden for erhvervsudvalget i Gribskov Kommune i en kommentar til DI`s måling af lokal erhvervsvenlighed.

  Gribskov Kommune på toppen – og i bunden

  I Gribskov Kommune, der har Indenrigsministeriets højeste Private-leverandør-Indikator, ligger man i bunden, når det kommer til erhvervsvenlighed, men Gribskov er ikke den eneste kommune, hvor tingene er vendt om, hvis man nærlæser Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed.
  I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som landets grønneste kommune.

  Firmaer kårer Skive til den grønneste kommune – hvordan bedømmes din kommune?

  Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling. Skive Kommune får førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet har vurderet deres kommuners grønne indsats. Se din kommunes plads på ranglisten her.
  20 kommuner har erklæret sig skattelyfri. Det er kommunerne markeret med grønt på kortet.

  Endnu et byråd vælger at bekæmpe skattely

  Et snævert rødt/grønt flertal har bestemt, at endnu er kommune skal være 'skattelyfri'. Beslutningen blev truffet på trods af usikkerhed om implementeringen og værdien af tiltaget.
  Københavns Kommune kræver, at vareleverandøren Intervare A/S (som ejer Nemlig.com) skal efterbetale chauffører et større millionbeløb.

  Københavns Kommune kræver millioner af Nemlig.com-ejer

  Ligesom mange andre kommuner lå København i 2021 i konflikt med virksomheden Intervare A/S, som blev kritiseret for at byde ansatte elendige løn- og arbejdsforhold. Nu forlanger Københavns Kommune, at der sker en større efterbetaling. Overborgmester opfordrer til, at man holder øje med samarbejdspartnere.

  Kommunernes samarbejde med den private sektor stiger for første gang i flere år

  Samarbejdet mellem kommuner og private leverandører er steget inden for det seneste år. Det viser en ny analyse, men hvad er der reelt tale om i kroner og øre, og hvilke kommuner er det som bidrager til stigningen?
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse vil se nærmere på ‘skyggepris’ for CO2-belastning

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har nu fået sendt sit forslag om en 'skyggepris' på leverandørernes forurening videre til udvalgsbehandling.

  Kommunerne bruger flere skattekroner på private botilbud

  Over de sidste ti år er kommunernes udgifter til private leverandører steget, mens købene hos andre kommuner er faldet, viser en ny rapport. I 2020 gik 55 procent af kommunernes udgifter til botilbud til eksterne køb.
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Kommune investerer massivt i ladestandere til egen bilpark

  Ballerup Kommune er ligesom mange andre i gang med at skifte bilflåden ud, så man kommer over til at bruge elbiler. I den forbindelse er der netop indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne biler.

  Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille

  Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag kan blive presset til, at se efter en kontrolenhed af kommunerne, hvis KL ikke lykkedes med en ny vejledning.

  Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed

  Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
  Københavns Kommunes tolkefirma beskyldes for urent trav af HK Kommunal.

  Fagforening anklager kommunes tolkefirma for lønsnyd

  HK Hovedstaden opfordrer Københavns Kommune til at stille strammere krav til løn- og arbejdsvilkår hos dens underleverandører på tolkeområdet for at undgå social dumping. 'Det er leverandørens ansvar,' lyder det fra Økonomiforvaltningen.
  Kontrakten mellem Intervare og kommunen blev indgået i 2017. Den omhandler levering af dagligvarer til cirka 2100 borgere. (Arkivfoto.)

  Kommune dropper Nemlig.com-ejer: Kritiserer arbejdsforhold

  Overborgmester mener, at selskab har fået adskillige advarsler om arbejdsforhold og ikke rettet ind.