Indenrigs- og Boligministeriet

  Indenrigs- og Boligministeriet

  Borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), kan glæde sig over, at Lolland er den helt store vinder i fordelingen af særtilskudspuljen. Kommunen får 195 millioner kroner, svarende til 31,5 procent af det samlede tilskud.

  Her er de 18 kommuner, der får særtilskud i 2023

  Indenrigs- og Boligministeriet har netop offentliggjort listen med de 18 kommuner, der får særtilskud fra den såkaldte paragraf 16-pulje. Se her, hvilke kommuner der får del i puljen på 619 millioner kroner.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener ikke, at over halvdelen af landets kommuner er særligt vanskeligt stillet.

  Indenrigsminister mener ikke, at der er 50 vanskeligt stillede kommuner

  Christian Rabjerg Madsen (S) har svært ved at se, at over halvdelen af landets kommuner kan betegne sig selv som særligt vanskeligt stillede kommuner. Flere kommuner kan dermed forberede sig på et afslag på ansøgningen til §16-puljen.

  50 kommuner søger om særtilskud for 1,9 milliarder

  Mere end hver anden kommune mener selv, at den er "særligt vanskeligt stillet" og har søgt om at få særtilskud fra Indenrigsministeriet for at få kommunens økonomi for 2023 til at hænge sammen.
  Herlev Kommune anført af borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) prøver at komme igennem med en ny model for plejehjemsbyggeri og -drift. Nu viser det sig, at et vigtigt brev er blevet tilbageholdt.

  Ministerium kritiseres i sag med vigtigt brev til byråd

  Indenrigs- og Boligministeriet kritiseres fra flere sider, fordi det tilbageholdte et vigtigt brev om manglende lovhjemmel. Dermed havde byrådsmedlemmer i Herlev Kommune ikke det fulde billede, da de skulle tage stilling til et stort plejehjemsbyggeri med en ny model for offentligt-privat samarbejde.
  KL-formand Martin Damm er glad for resultaterne af evalueringen af lokaldemokratiet og siger: "Det er afgørende, at borgerne har tillid til deres lokalpolitikere: Tillid til at vi gør vores bedste for at gøre deres kommune til et godt sted at bo."

  Evaluering: Lokaldemokratiet står stærkt efter kommunalreformen

  Indenrigs- og Boligministeriet slår i evaluering fast, at lokaldemokratiet står stærkt - og i nogle tilfælde endda stærkere - efter kommunalreformen i 2007. 'Vi skal værne om den tillid, borgerne viser os,' siger KL-formand.
  Nye ministre udnævnt i dag (mandag) til præsentation, hvor Christian Rahbjerg Madsen (S) er blev udnævnt som ny Indenrigs- og Boligminister. Fra venstre Kaare Dybvad, som skal være nye Udlændinge- og Integrationsminister, Christian Rabjerg Madsen ved siden af Statsministeren og yderst til højre Mattias Tesfaye, som er ny justitsminister.

  Ny indenrigsminister har solide jyske rødder

  Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har beholdt sin bolig i Kolding, selvom han i hverdagene bor med sin hustru og to børn på Vestegnen.
  (Arkiv) Fem kommuner ser ud til at skulle tilbagebetale et tilskud til en borgerrådgiver, fordi de ikke har sikret funktionens uafhængighed ved at skrive den ind i kommunens styrelsesvedtægt. Det oplyser indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i et svar til Folketinget.

  Fem kommuner i risiko for at skulle betale tilskud tilbage for borgerrådgiver

  Flere kommuner ansætter i disse måneder borgerrådgivere med tilskud fra Indenrigs- og Boligministeriet. Men fem kommuner kan komme til at betale tilskuddet tilbage, fordi de ikke har sikret borgerrådgiverens uafhængighed.
  Staten vil nu støtte indsatser mod døende bymidter i en række små og mellemstore byer.

  Ny forsøgsordning om frie bymidter skydes i gang

  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad inviterer landets kommuner til at deltage i en forsøgsordning om frie bymidter. Formålet er at styrke den nære velfærd i mindre og mellemstore byer og skabe nye, levende bymidter.

  Her er vinderne og taberne af §16-puljen

  17 kommuner får tilskud fra §16-puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner, og det betyder, at 32 kommuner ikke får tilskud, selvom de har søgt. Se her, hvor meget hver kommune får fra puljen.
  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad har givet syv kommuner lov til at sænke skatten med statsligt tilskud i 2022 som følge af, at kommunerne fik en gevinst på udligningsreformen.

  Syv kommuner vil sænke skatten i 2022

  Syv kommuner har fået tilskud til at sætte skatten ned i 2022. Tallene viser, at der er større rift om at sætte skatten op, end der er om at sætte skatten ned.
  Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kigger ind i et af de mange nedslidte huse, som betyder at socialt udsatte kan leje et hus på Lolland for bare 2800 kroner om måneden.

  Analyse udpeger Danmarks dårligst stillede kommuner

  Kort inden Indenrigs- og Boligministeriet skal afgøre fordeling af særtilskudspuljer og udviklingsaftaler sætter ny analyse fokus på hvilke kommuner, der har de største udfordringer med social eksport og beskæftigelse. Se resultaterne her.
  Der er idyllisk i Dragør, men kommunens økonomi er belastet af mange ledige i kølvandet på coronakrisen.

  Dragør Kommune går efter penge til særligt vanskeligt stillede

  Dragør Kommune vil forsøge at få penge fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. Der bliver kamp om pengene i puljen, hvis det går som i 2020.