Ikast-Brande Kommune

  Venstres borgmester i Ikast-Brande Ib Lauritsen er uden sammenligning den borgmester, som har været bedst til at spare på serviceudgifterne i 2021.

  S-borgmestre markant dårligere til at overholde budgettet end V- og K-borgmestre

  23 ud af 46 S-ledede kommuner overskred budgetterne for serviceudgifter i 2021. I V-ledede kommuner var det 13 ud af 37, og i K-ledede kommuner var det 3 ud af 8.
  Der er færre i byrådene, som arbejder i det private erhvervsliv, end der er byrådsmedlemmer ansat i kommunerne.

  Fire ud af ti byrødder arbejder i kommunen

  Kommunernes egne ansatte er markant overrepræsenterede i kommunalbestyrelserne. Faktisk er der flere lærere, pædagoger og andre kommunalt ansatte i byrådene, end der er folk med baggrund i det private erhvervsliv, viser ny opgørelse.
  Borgmestrene Ib Lauritsen (V) (t.v.) og Torben Hansen (S) er blevet henholdsvis nyvalgt næstformand og genvalgt formand for KKR Midtjylland.

  Ny næstformand i KKR Midtjylland

  KommuneKontaktRåd (KKR) Midtjylland har genvalgt formanden og får en ny næstformand for perioden 2022-2026.
  Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune, hvor Udrejsecenter Kærshovedgård ligger, tror ikke, at der kommer en løsning, der får de dømte udviste og beboere på tålt ophold væk fra centeret.

  Skuffet borgmester om Kærshovedgård: Vi må få det bedste ud af det

  Borgmester finder det positivt, at der er en dialog med ministeren, men ser ingen løsning lige nu.
  Det ville nok give nogle mere nuancerede debatter, hvis der var flere kvinder i lokalpolitik. Det mener Annette Mosegaard (K), som er eneste kvindelige spidskandidat i Ikast-Brande Kommune ved KV21.

  ’Det er ikke noget, jeg spekulerer over til hverdag’

  Det ville nok give nogle mere nuancerede debatter og andre prioriteringer, hvis der var flere kvinder i lokalpolitik. Det mener Anette Mosegaard, der med i mindretallet af kvinder, som er spidskandidater ved kommunalvalget.
  Fra venstre, forbundsnæstformand i FOA, Thomas Enghausen, Administrerende direktør i KA Pleje, Karsten Høgild og sektorformand i FOA, Torben Hollmann

  Fagbevægelse og arbejdsgivere: Trist hvis konkurs går ud over innovation i ældreplejen

  ”Det er en klar fejl, hvis en kommune holder fast i sin økonomiske systemer og forsøger at presse innovative måder at drive hjemmeplejen på ind i eksisterende skabeloner," lyder det fra FOA. Også hos arbejdsgiverne i KA Pleje er man trist til mode over konkurs i forrige uge.
  Direktøren for Lokalplejen ApS peger på, at ”minuttænkningen” har været medvirkende årsag til, at man nu trækker stikket. Borgmesteren i Ikast-Brande køber ikke den forklaring.

  Kontroversiel udlicitering af sygepleje ramt af konkurs

  'Hvo intet vover, intet vinder,' siger borgmester Ib Lauritsen i Ikast-Brande Kommune i en kommentar til, at et omdiskuteret projekt med Buurtzorg-modellen må lukkes ned, fordi leverandøren er gået konkurs.

  Jysk kommune igen kåret som bedst i lokal erhvervsvenlighed

  Dansk Industri har for 11. gang kåret Ikast-Brande Kommune som landets mest erhvervsvenlige kommune. Kun én kommune uden for Jylland er i top 10 på listen.
  SMVdanmark kårer ud fra 26 parametre de kommuner, som er mest venlige over for små og store virksomheder. Her kan du se de ti bedst placerede kommuner.

  Herning kåret til den bedste kommune for mindre firmaer

  Herning løber med førstepladsen i konkurrencen om at blive den kommune i Danmark, der tilbyder de bedste forhold for små og mellemstore virksomheder. Kåringen er resultatet af SMVdanmarks barometer. Se din kommunes placering her.
  De 130 beboere, som skulle flytte ind på det nye udrejsecenter for kriminelle udlændinge og personer på tålt ophold, må blive boende, hvor de bor nu: på Kærshovedgård i Midtjylland.

  Borgmester frygter flere år med dysfunktionelt udrejsecenter

  Udrejsecenter Kærshovedgård fungerer ikke i sin nuværende form, understreger Ikast-Brande Kommunes borgmester.
  Udlændinge- og Integrationsudvalget har kaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har tirsdag aften trådt på bremsen og stoppede opførslen af et udrejsecenter på Langeland.

  Regeringen stopper plan om udrejsecenter på Langeland

  Med et flertal i Folketinget imod et udrejsecenter på Langeland skrinlægger regeringen planerne om et sådan.
  Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering med et udrejsecenter på Langeland, siger borgmester Tonni Hansen (SF).

  Nyt udrejsecenter: En borgmester lettet – en anden utilfreds

  En gruppe udlændinge flyttes fra udrejsecenter i Midtjylland til Langeland. Ikast-Brandes borgmester er glad, Langelands knap så meget.