Hvidovre Kommune

  En konkret sag, hvor en ukrainsk familie risikerer at blive sat på gaden, har fået Hvidovres SF-borgmester, Anders Wolf Andresen, til at kræve et indgreb fra Christiansborg.

  Borgmester i forbøn for ukrainsk familie: Udvid særlov

  En særlov, der giver ukrainere, som har været i Danmark siden februar, ophold, skal udvides, siger borgmester.
  Her ses kortet over Hvidovre Kommune og de kuber til glasindsamling, der allerede findes. Borgerne kan selv plotte de steder ind, hvor de mener, nye kuber skal opstilles.

  Kommuner inddrager i stigende grad borgerne i miljøtiltag

  Borgerne har ofte mange meninger om, hvor kommunerne bedst opstiller for eksempel stationer til glas- og papirindsamling og ladestationer til elbiler. Det får flere kommuner til nu direkte at efterspørge borgernes forslag, inden de opsættes.
  43-årige Jakob Thune bliver ny kommunaldirektør i Hvidovre.

  Hvidovre henter ny kommunaldirektør i Greve

  Fra 1. august får Hvidovre Kommune ny kommunaldirektør. Han er hentet i Greve Kommune og hedder Jakob Thune. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts.
  ARC - fem kommuners affaldssamarbejde - er presset på økonomien, og derfor er der nu truffet aftale om at importere forbrændingsaffald.

  Affaldsselskabs økonomi skal reddes med mere import af affald fra udlandet

  De fem kommuner i ejerkredsen bag affaldsselskabet ARC på Amager har indgået en aftale, der redder selskabets økonomi, som er presset af faldende affaldsmængder på grund af øget genanvendelse. Aftalen giver midlertidig dispensation til at øge importen af affald fra udlandet.
  Det kan blive nødvendigt med en dyr ombygning af Hvidovre Stadion i tilfælde af, at klubben spiller sig til oprykning til Superligaen.

  Kommune vil undersøge mulighederne for Superliga-stadion

  Hvidovre IF er en del af oprykningskampen om at komme op i landets bedste fodboldrække. Det får nu kommunen til at trække i arbejdstøjet.
  Konstitueret kommunaldirektør Gert Stephan Nelth (tv) i Hvidovre Kommune har overtaget posten efter Nich Bendtsen. Sidstnævnte er fratrådt på grund af helbreds-problemer.

  Kommunaldirektør stopper på grund af sygdom

  Kommunaldirektøren i Hvidovre Nich Bendtsen er fratrådt på grund af problemer med helbredet. Gerth Stephan Nelth er nu konstitueret kommunaldirektør.
  Øverst fra venstre medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Pelle Dragsted (EL) øverst til højre SF-borgmester i Hvidovre Anders Wolf Andresen, nederst til venstre byrådsmedlem i Slagelse Nikolaj Bjørn Christensen (V), nederst til højre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

  Lokalpolitikere står i kø for at droppe investeringer i Rusland

  Politikerne over det ganske land vil gerne reagere på den russiske invasion. En af måderne, man i kommunerne reagerer på, er ved at afhænde investeringer i Rusland og Hviderusland.
  "Vi skal have ryddet op i tåbelige regler. Måske har udvalgene besluttet noget tidligere, som ikke giver mening længe," siger byrådsmedlem Andreas Pourkamali (RV) til Sn.dk.

  Aalborg-idé til afbureaukratisering griber om sig

  Flere kommuner vil nu gøre ligesom Aalborg. Man vil afskaffe alle de dokumentationskrav og administrative opgaver, som ikke er lovpligtige. 'Vi skal have ryddet op i tåbelige regler,' siger byrådsmedlem i Næstved.
  Der skal sendes skarpe signaler til Rusland, og ét af dem, man kan sende, er at droppe venskabsby-aftaler med russiske byer, mener rådmand Christian Budde (V).

  Aarhusiansk rådmand: Drop venskabsaftalen med russisk by

  Ruslands invasion af Ukraine får rådmand i Aarhus Christian Budde (V) til at forlange, at byrådet dropper kommunens venskabsaftale med Sankt Petersborg. Han opfordrer andre kommuner til også at droppe russiske venskabsbyer.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  På en daginstitution i Hvidovre Kommune er ni ud af 11 medarbejdere sygemeldte.

  Institution lagt ned af corona – rådhus-medarbejdere passer børnene

  Næsten samtlige pædagoger i en institution i Hvidovre var sygemeldt mandag. Derfor må kommunen iværksætte en alternativ vagtplan.

  Væltet borgmester bryder tavsheden

  Helle Adelborg mistede borgmesterposten på valgnatten. Siden har hun været helt stille. Nu tager hun endelig bladet fra munden.