HR

  Finansminister Nicolai Wammen (S), formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose holder pressemøde med lancering af strategien "Grønne indkøb for en grøn fremtid" Rentekammersalen i Finansministeriet.

  Regeringen vil indføre to vegetardage i statens kantiner

  Med ny grøn indkøbsstrategi for staten vil regeringen indføre kødfri dage og klimakompensation for flyrejser. Læs om de grønne initiativer her.
  Vejle Kommunes håndtering i en sag, hvor jobansøger blev fravalgt efter kritisk artikel, tager endnu en drejning torsdag.

  Kurser skal forebygge sexisme

  Vejle Kommunes sætter aktivt ind for at identificere krænkende adfærd og sexisme med kurser for samtlige ledere og tillidsfolk for 10.000 kommunalt ansatte.
  Direktørerne med de højeste lønninger i de kommunalt ejede forsyningsselskaber tjener over 1,5 mio. kr. om året, viser en kortlægning. (Arkiv)

  Forsyningsdirektører: Lønninger sat under lup

  De ti bedst lønnede forsyningsdirektører kan årligt hæve en løn på over 1,5 millioner kroner. Det viser gennemgang af 66 kommunalt ejede forsyningsselskaber.
  Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune indtil 1. februar 2021 er havnet i Ekstra Bladets spalter på grund af huskøb i 2016. (Arkiv)

  Borgmester: Sexisme er et problem i lokalpolitik

  En rundspørge til politikerne i Fredericia Kommune viser, at næsten halvdelen mener, at der er sexisme i et lokale politiske liv. Ingen mener dog selv at have udøvet sexchikane.
  Furesø Kommune har god erfaring med en nærværskonsulent, der kan motivere og rådgive kommunens ansatte, inden de sygemelder sig.

  Nærværskonsulent forebygger stress og sygdom

  Furesø Kommune har på femte år tilbudt en nærværskonsulent til pressede medarbejdere, der har ondt i arbejdslivet. Det giver bedre borgerservice, siger forvaltningschef.
  Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

  ‘Kommunen skal ikke være reklamesøjle for ulighed’

  Medarbejdere i Nyborg Kommune ønsker mulighed for at tegne privat sundhedsforsikring, men det møder ideologisk modstand fra dele af byrådet.
  Borgerrådgiver i Haderslev Kommune Lise Uldal Kræmmergaard skriver i sin årsberetning om forråelse blandt nogle af kommunens medarbejdere. Det ordvalg skaber debat i byrådet.

  Borgerrådgivers ordvalg får politikere op i det røde felt

  En borgerrådgivers årsberetning har sat gang i en hed debat i Haderslev om, hvorvidt kommunalt ansatte i konfliktsager med borgere udviser forråelse.
  Claus Steen Madsen (t.v.), kommuneldirektør i Odsherred Kommune, har på kommunens vegne indgået aftale om mere medbestemmelse blandt administrationens ansatte. Her ses han ved en tidligere lejlighed med borgmester Thomas Adelskov (S).

  Ny personalepolitik skal gøre kommune til en bedre arbejdsplads

  Odsherred Kommune og fagforbund tilslutter sig ny aftale, der betyder, at medarbejderne fremover får mere indflydelse og medbestemmelse. Det bærende princip er nærhed og mening, siger kommunaldirektør.
  Djøf og Dansk Industri støtter flere partiers ønske om at genindføre mere hjemmearbejde. (Arkiv)

  Læge: Hjemmearbejde kan begrænse smitte i hele landet

  Hjemmearbejde øger afstanden mellem mennesker og nedbringer trængslen i offentlig trafik, siger afdelingslæge.
  Djøf og Dansk Industri støtter flere partiers ønske om at genindføre mere hjemmearbejde. (Arkiv)

  Djøf ser mange fordele ved mere hjemmearbejde

  Mere hjemmearbejde giver fordele som mere fordybelse og ingen transporttid, mener Djøf. Dansk Industri er positiv.

  Måling: Masser af pseudoarbejde på alle niveauer

  Vi siger ikke siger fra over chefer, der beder os udføre unyttigt arbejde. Næsten halvdelen af højtuddannede oplever at blive sat til pseudoarbejde, viser en Gallup-måling.
  Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), har sendt ekstern konsulent på fredsmission på rådhuset.

  På fredsmission i Esbjerg: Kommunalt samarbejde endevendes

  Borgmester pudser ekstern konsulent på at granske byråd og direktion for at skabe et bedre samarbejdsklima. Uklar rollefordeling er et tilbagevendende problem.