Horsens Kommune

  Frivillig jurist kritiserer lukning af Headspace

  Flere kommuner har i forbindelse med nedskæringer i budgetterne for 2023 stoppet tilskud til ungetilbuddet Headspace, der henvender sig til usikre unge med sparring og rådgivning, når de har brug fo...

  Jysk kommune formår at få unge til at tage erhvervsuddannelser

  Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk I Horsens Kommune er man med egne ord blandt de allerbedste i landet til at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse.Det skyld...
  Seks østjyske kommuner går sammen om at gøre en fælles indsats for at forbedre biodiversiteten i farvandene.

  Nyt samarbejde: Kommuner hælder penge i havet

  Dyr og planter har det ikke godt i de østjyske farvande, og det skal der nu gøres noget ved, lyder det fra seks kommuner.
  Horsens Kommune har valgt ikke at slukke for gadebelysningen den kommende vinter.

  Gadelys forbliver tændt om natten i kommune

  I Horsens Kommune har politikerne besluttet, at der ikke skal ske nogen reducering af gadebelysningen i den kommende vinter. Og det er der en god grund til.
  I Horsens og Hedensted kommuner bliver 24 tosprogede kvinder forhåbentlig motiverede for at uddanne sig til sosu-assistenter.

  Nyt initiativ skal få tosprogede til at uddanne sig til sosu-assistenter

  Manglen på social- og sundhedsmedarbejdere er stor i kommunerne. Horsens og Hedensted vil med en ny forsøgsordning, der henvender sig til tosprogede kvinder, skaffe mere arbejdskraft til kommunerne.
  Horsens Kommunes kassekredit vil undgå et månedligt overtræk i banken ved at sætte kassekreditten op.

  Kommune ender gang på gang med dyrt overtræk

  Kassekreditten i banken i Horsens Kommune skal hæves med en kvart million kroner, har byrådet besluttet. Det sker for at undgå kedelige renter på det overtræk, der opstår næsten hver måned.
  Datoen for det kommende folketingsvalg er endnu ikke fastsat, men flere lokalpolitikere har hen over sommeren meldt ud, at de kandiderer til Folketinget.

  Få overblik: Disse byrådsmedlemmer opstiller ved folketingsvalget

  Hen over sommeren har flere byrådspolitikere meldt ud, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg. Her i artiklen kan du læse om en del af byrådspolitikerne, som har mod på Folketinget.
  Det skal være slut med reklamer for pengespil i busserne i Horsens Kommune, mener byrådspolitikerne.

  Endnu en kommune vil forbyde spil-reklamer i busserne

  Et flertal i Horsens Kommunes byråd har vedtaget, at det skal være slut med betting- og pengespil-reklamer i kommunens bybusser. Dermed følger man samme tendens som i en række andre kommuner.
  Flere borgmestre synes ikke, politikerne på Christiansborg gør nok for at afhænge de stigende udgifter på det specialiserede socialområde.

  32 borgmestre: Folketinget gør ikke nok for at afhjælpe udgiftspresset på socialområdet

  Ud af de 35 borgmestre, der har svaret på NB-Kommune rundspørge, mener hele 32, at Folketinget ikke gør nok for at afhjælpe udgiftspresset på det specialiserede socialområde.
  En ny rundspørge bekræfter, at Kommunerne er pressede på det specialiserede socialområde. Heriblandt Fredericia Kommune.

  Ny rundspørge bekræfter: Kommunerne er presset på socialområdet

  NB-Medier har lavet en ny rundspørge, der bekræfter, at kommunerne er presset af udgifterne på det specialiserede socialområde. 23 ud af de 35 kommuner, der svarede, overskred deres budgetter på området i 2021.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  Det er ulovligt, når kommuner skærer ned på den hjemmehjælp, som borgere ellers har krav på, understreger lektor i socialret.

  Kommune sender ‘ulovligt’ brev ud til modtagere af hjemmehjælp

  Det kan ifølge en ekspert i socialret være ulovligt, når Horsens Kommune i et brev skærer ned i den hjemmehjælp, som borgere ellers har krav på. 'Vi gør det med blødende hjerte,' lyder det fra kommunen.