Høje-Taastrup Kommune

  Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup Kommune tjener 766.686 kroner om året udover sin borgmesterløn.

  Flere hovedstadsborgmestre tjener over halv million på lønnede poster

  Langt de fleste borgmestre i hovedstadsområdet har lønnede sidehverv, og mange tjener store summer på dem. For en enkelt borgmester giver det en samlet løn, der er højere end statsministerens.
  Hurtigt kørende busser - såkaldte BRT-busser - baner vejen for nye, store byggerier i hovedstadsområdet.

  Hurtigbus-linjer giver kommuner grønt lys til store byggerier

  Fem kommuner i hovedstadsområdet får mulighed for at få opført store byggerier i de ellers forholdsvis tætbebyggede kommuner. Det sker som følge af en statslig forsøgsordning i forbindelse med hurtigbus-ruter - såkaldte BRT-linjer.
  Høje-Taastrup Kommune er én ud af i alt 13 danske kommuner, som de seneste 15 måneder har indberettet cyberangreb til Datatilsynet, hvor hackere er trængt ind.

  Hackere brød ind i 13 kommuners mailkonti

  I løbet af 15 måneder er hackere brudt ind i mindst 13 danske kommuner - blandt andet i Høje-Taastrup, Middelfart og Hjørring kommuner.
  Det er slut med at hænge valgplakater op i træerne i Høje-Taastrup Kommune frem mod KV21.

  Vestegnskommune dropper at hænge valgplakater op på træerne

  I Høje-Taastrup Kommune har byrådet besluttet at ændre de hidtidige regler for, hvor politikerne må hænge plakaterne op til KV21.
  Nogle kommuner er kommet til uden lovhjemmel at yde støtte til opstilling af ladestandere til el-biler. (Standeren her har ikke relation til artiklen)

  Kommuner har uden lovhjemmel opsat ladestandere

  Flere kommuner har opsat ladestandere til elbiler, selv om de ikke har loven med sig. Se nogle af dem her. Minister bebuder ny lovgivning.
  Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler, råber nu op om hjælp til vaccineindsats.

  Borgmester til minister: Vi har brug for hjælp med vaccineindsatsen

  Høje-Taastrups borgmester ser dårlig vaccine-tendens og har behov for særligt ét redskab til at målrette vaccineindsatsen. Flere borgmestre bakker op.
  Offentlig innovation handler ikke alene om teknologi. Et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og De Forenede Dampvaskerier (DFD) sikrer leverance af genbrugstøj til medarbejderne. (Modelfoto)

  Private virksomheder spiller en central rolle i offentlig innovation

  Offentlig innovation er ikke et rent offentligt fænomen, som de offentligt ansatte alene har æren for. Det fremgår det af en ny publikation udsendt af Center for Offentlig Innovation, der fra årsskiftet udgør grundstenen i en ny OPS-enhed
  Uønsket hos de konservative i Høje-Taastrup Betina Liv Moe og den konservative borgmester og KL-udvalgsformand Michael Ziegler.

  Konservativt byrådsmedlem føler sig presset ud af Michael Ziegler

  ‘Jeg kan simpelthen ikke få en forklaring’. Sådan lyder det fra konservative Betina Liv Moe i Høje-Taastrup, efter hun er blevet vraget på partiets kandidatliste til KV21. Hun taler dog om topstyring. Borgmester Michael Ziegler (K) siger: 'Det ville være helt uetisk af mig at gå ind i personlige begrundelser, for der er tale om interne forhold.'
  Det nye rådhus i Høje-Taastrup Kommune skal indrettes, så det gør det nemmere for de ansatte at flekse mellem at arbejde der og hjemme.

  Folk i administrationen vil gerne arbejde hjemme fremadrettet

  97 procent af de ansatte på rådhuset vil gerne fremadrettet arbejde hjemme i et eller andet omfang. Det viser undersøgelse fra kommune, som vil øge fleksibiliteten fremover og indrette nyt rådhus på, at medarbejderne oftere vil være på job derhjemme.
  Smitten stiger i Brøndby og en del af Ballerup, hvor skoler og fritidsordninger nu lukker midlertidigt. (Arkivfoto).

  Højt smittetal lukker skoler og børnetilbud på Vestegnen

  Skoler lukker midlertidigt i de fire vestegnskommuner Brøndby, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup.
  Høje-Taastrup Kommune kunne have fået 50 millioner ekstra i 2021, hvis de havde valgt at selvbudgettere i stedet for at vælge budgetgarantien.

  Høje-Taastrup mister omtrent 55 millioner på budgetgaranti

  Høje-Taastrup har fået flere borgere end forventet det seneste år. På den baggrund kunne kommunen have fået cirka 55 millioner kroner mere i 2021 ved at vælge selvbudgettering.
  Hvem skal tilbydes de overskydende vacciner på dagen? Det er et dilemma, centerchefen i Høje-Taastrup Kommune står over for. (Arkiv)

  Vaccine i overskud gik til kommunale ledere

  Fem daglige ledere i hjemmeplejen kom foran i køen og blev vaccineret med overskudsdoser før frontpersonale. Det får borgmesteren op af stolen: 'Jeg er ikke tilfreds'.