HK Kommunal

  HK Kommunal

  Formændene (fra venstre) Mona Striib (FOA), Lizette Risgaard (FH) og Lene Roed (HK Kommunal) advarer S-regeringen om ubehagelige konsekvenser for ansatte i kommunerne og borgerne.

  Fagbevægelsen til S-regering: Ny aftale kan gøre ondt på ansatte i kommunerne

  Ofte er fagbevægelsen i samklang med S-regeringen, men med den nye økonomiaftale er det anderledes. Her advarer FOA og HK om, at ansatte i kommunerne kan komme i klemme.
  Under coronapandemien har det været muligt for efterlønnere at udføre arbejde for frivillige foreninger eller organisationer uden at blive modregnet. Det vil HK udvide i forhold til flygtningestrøm fra Ukraine.

  HK: Efterlønnere skal kunne hjælpe flygtninge uden at blive straffet

  I takt med, at flygtningestrømmen fra det krigsplagede Ukraine vokser, stiger danskernes behov for at gøre en forskel. For nogle kan det dog blive en dyr fornøjelse, hvis ikke politikerne griber ind.
  Cecilia Lonning-Skovgaard står ret alene som borgmester på Københavns Rådhus. Hun har dog før klaret sig gennem uvejr.

  Portræt: Begavet borgmester udløser ballade med sin stil

  En flittig og begavet værdikriger. En karakter, som deler vandene. Sådan lyder skudsmål for Venstre-borgmesteren Cecilia Lonning-Skovgaard, der har gjort sig selv grundig upopulær blandt sine embedsfolk i Københavns Kommune.

  Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

  2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er 'oprørte' og 'bekymrede' over deres borgmesters 'besynderlige' form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.
  To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.

  2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

  2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. 'Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,' skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.
  Whistleblower-ordninger må aldrig erstatte den gode dialog med de ansatte i hverdagen, mener HK Kommunals formand Lene Roed.

  Whistleblowere får det lettere i alle kommuner

  Fra på fredag skal alle kommuner have en whistleblower-ordning. De bliver dog 'intet quickfix for attraktive arbejdspladser', siger formand for HK Kommunal.
  Det må aldrig være med besparelser for øje, at man indfører en arbejdsuge på fire dage, mener formanden for HK Kommunal Lene Roed.

  Fire dages arbejdsuge er populær i kommune

  Medarbejdere i Odsherred Kommune er glade for en arbejdsuge på fire dage, selv om det giver lidt længere dage. Det er konklusionen efter snart to år med de kortere uger. Solrød Kommune gør nu også forsøget.
  En skandalesag på socialområdet i Gulborgsund bliver ved med at trække tråde. Byrådet med borgmester John Brædder i spidsen har brugt meget krudt på sagen.

  Fyringer i kølvand på skandale

  Efter skandalesag i Guldborgsund Kommune er tre sagsbehandlere blevet fyret. HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening er 'nysgerrige på', om fyringerne skyldes, at de tre sagsbehandlere har ytret sig kritisk.
  Det giver "ingen mening", hvis man laver grønthøster-besparelser på jobcentrene, mener HK Kommunals næstformand Mads Samsing.

  HK går ind i debat om store besparelser på jobcentre

  I stedet for at køre en grønthøster hen over jobcentrene for at finde penge til 'Arne-pensionen' bør Folketinget fjerne en masse regler og afprivatisere. Det mener HK Kommunal.
  På et møde mellem tillidsfolk og byrådets politiske udvalg på ældreområdet har politikerne fået besked om, at de ansatte langt fra er tilfredse med samarbejdet i en nedsat styregruppe.

  Ældreplejens personale forlader styregruppe i protest

  Der er ingen medindflydelse, og der bliver ikke lyttet til medarbejdernes synspunkter i forandringsproces. Ansatte i Aarhus Kommunes skandaleramte ældrepleje går i protest, mens forvaltningen lover bedring.
  Alle faggrupper i kommuner bidrager ekstra her under coronakrisen, og "det håber jeg også, at man som arbejdsgiver anerkender," siger HK Kommunals formand Lene Roed henvendt til KL.

  HK Kommunal: Seniorer og børnefamilier skal hjælpes i ny overenskomst

  Bedre vilkår for seniorerne og børnefamilier samt en sikring af reallønnen. Det står øverst på ønskesedlen for HK Kommunals formand under forhandlingerne om nye overenskomster - OK21. Coronakrisen gør forventningerne til OK21 afdæmpede.
  Når kommuner forbyder medarbejdere at ryge i deres eget hjem, er man fået for vidt, mener fagforbund.

  Fagforbund: Kommuners rygepolitik er ‘helt utilstedelig’

  52 kommuner har indført røgfri arbejdstid, mens yderligere 8 kommuner er på vej med et forbud. I nogle kommuner betyder det, at man ikke må ryge ved hjemmearbejde og ved selvbetalte pauser. Det er at gå alt for vidt, mener FOA og HK Kommunal.