Bedre trivsel blandt de ansatte og mere målrettet rengøring er nogle af målene i nyt projekt i tre kommuner.

Tre kommuner med i forsøg med mindre kontrol i rengøring

Mindre kontrol og mere tillid skal afprøves yderligere inden for rengøring i tre kommuner. Der er gode erfaringer at trække på.
Før i tiden ville Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) have tøvet lidt med at at anmelde trusler. Men nu gør han det konsekvent, fortæller han.

‘En dag får vi fat i dig og dit afkom’

Efter en grim trussel gik borgmester i Hjørring Arne Boelt til politiet. Nu er en 55-årig mand kendt skyldig. Politiet ser gerne, at politikere anmelder trusler.
Brugte kartoner til mælk og andre fødevarer skal transporteres langt for at blive genanvendt.

‘Hovedløst’ at køre kartoner 500 km for at få dem genanvendt

Regeringen forlanger af kommunerne, at de sorterer brugte kartoner til mælk og juice ud. I Nordjylland kommer det til at betyde, at kartonerne skal fragtes cirka 500 kilometer for at få materialerne genanvendt. Det er 'hovedløst', mener politiker.
Tre søstre forlanger nu erstatning af kommune for tort efter at være blevet tvangsfjernet. Hjørring Kommune er parat til at gå i retten.

Kommune bliver sagsøgt efter tvangsfjernelser

Tre søstre blev tvangsfjernet på baggrund af en falsk anmeldelse. Nu vil de have et historisk højt beløb for tort og fører retssag mod kommune.
Jammerbugt Kommune vil lade robot stå for medicinering til ældre i eget hjem. I nabokommunen Hjørring (hvor fotoet er fra) har man i længere tid med gode resultater afprøvet robot-medicinering.

Kommune vil lade robot give medicin til ældre

Jammerbugt Kommune går med i spændende forsøg, hvor borgere får deres medicin fra en robot. Det kan blive win-win for borgerne og kommunen.
185.000 sundhedskroner er på vej fra medarbejder-ideer til borgerne i nordjysk kommune.

Kommunens medarbejderes idéer til gavn for borgerne

Hjørring Kommune giver 185.000 kroner til borgeroplevelser inden for sundhedsområdet, og pengene bliver kanaliseret videre fra kommunens medarbejderes idéer til udendørs møderum, kulturoplevelser og meget andet.
Dialogmøde var for at høre om de unges perspektiver på, hvad et godt socialt fællesskab er for dem, samt hvilke rammer for fællesskab de unge drømmer om.

Unge inviterede politikere til dialogmøde

Byrådspolitikere i Hjørrings Kommune var inviteret til dialogmøde for at høre om de unges perspektiver på, hvad et godt socialt fællesskab er for dem, samt hvilke rammer for fællesskab de unge drømmer om.
Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg, glæder sig over regeringens nye udspil, som indebærer, at en maskinmesteruddannelse kommer til byen.

Borgmester: Ny uddannelse kræver byliv for at lokke unge til

Det er afgørende, at de unge også har lokale job i vente, hvis ny uddannelse skal til byen, siger sønderjysk borgmester. I det nordjyske håber en anden borgmester, at det sætter gang i et nyt studiemiljø i byen.
Hvordan fastholder vi interessen for at bruge naturen rekreativt, når alle andre muligheder igen står åbne? Og kan naturen overhovedet holde til det? Det skal debatteres på Naturmødet 2021.

Kommuner har fået meget mere mod på naturen

Kommunerne satser i stigende grad på biodiversitet og i at gøre naturen mere tilgængelig. Nu er der snart mere inspiration at hente på Naturmødet 2021.
Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen kræver tillid til kommunerne, lyder det fra borgmestrene i Jammerbugt og Hjørring kommuner, Mogens Gade (V) og Arne Boelt (S).

Borgmestre efter forsøg: Giv os mere frihed på beskæftigelsesområdet

'Vi kan faktisk lykkes med en god kommunal beskæftigelsesindsats uden de mange statslige krav,' siger nordjysk borgmester om frikommuneforsøg. Kommunerne vil have forsøgene gjort til en del af regeringens nærhedsreform.
Indbyggerne i syv nordjyske kommuner opfordres fortsat kraftigt til ikke at bevæge sig uden kommuner. Den kollektive trafik til resten af landet er fortsat indstillet. (Arkiv)

Nordjyske restriktioner lempes – borgmestre vil have åbnet mere

Borgmester i Vesthimmerland vil have fri bevægelighed af arbejdskraft i Nordjylland og foreslår flere test. Se status på smitten i syv nordjyske kommuner her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: