Hillerød Kommune

  Op mod 4000 ansatte i Tønder Kommune vil til efteråret få mulighed for at dyrke motion i arbejdstiden.

  Endnu en kommune indfører motion i arbejdstiden

  I Tønder Kommune vil man som en del af et pilotprojekt indføre en times ugentlig motion i arbejdstiden. Noget, Hillerød Kommune allerede har god erfaring med.
  Der skal være større handlefrihed for kommunerne, når det gælder daginstitutionernes åbningstider her under coronakrisen, mener Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S).

  Kommune: Giv os lov til selv at coronalukke børnehaver i ydertimer

  Kommunerne skal have lov til lukke daginstitutioner i ydertimerne, hvis der er udbredt personalemangel på grund af corona. Det mener borgmester og skriver til Folketingets Epidemiudvalg.
  Lars Mørk (til venstre) ønsker Michel van der Linden held og lykke med formandskabet.

  Ny formand for Kommunalteknisk Chefforening

  Kalundborgs teknik- og udviklingsdirektør, Michael van Der Linden, indtræder som ny formand for Kommunalteknisk Chefforening. Han overtager pladsen fra Lars Mørk fra Hillerød Kommune.
  Skal medarbejderne fremvise gyldigt coronapas eller ej? Det har kommunerne forskellige svar på.

  Skal man som kommune kontrollere coronapas?

  Kommunerne har vidt forskellige tilgange til at kontrollere coronapas. Lige fra ingen kontrol til at alle medarbejdere skal fremvise gyldigt coronapas. Læs om forskellige kommunernes politik her.
  Hillerød Kommune skal have nyt navn, så borgerne udenfor byen Hillerød også kan føle sig omfavnet af kommunenavnet, mener spidskandidat.

  Borgmesterkandidat vil ændre kommunes navn

  Konservativ borgmesterkandidat vil ændre navnet på nordsjællandske Hillerød Kommune. Men det møder højlydte protester fra borgmester og andre lokalpolitikere.
  I Hillerød Kommune slog et udbud af hjemmeplejeopgaver fejl. Det er fortsat lidt uklart, hvad det vil betyder for borgerne, men forvaltningen arbejder på at lægge handlemuligheder op til beslutning hos politikerne.

  Endnu et kommunalt udbud af hjemmepleje uden tilbud

  'Det er katastrofalt for det frie valg,' lyder det fra politiker i Hillerød Kommune i en kommentar til, at kommunens udbud af hjemmepleje fejlede og ikke gav et eneste tilbud. Men hvorfor var der ingen der bød og hvad skyldes, at flere kommuner står i samme situation som Hillerød? Læs analysen.
  Mette Thiesen genopstiller ikke ved KV21, men vil fremover hellige sig arbejdet for Nye Borgerlige i Folketinget.

  KV21: Nye borgerlige håber på 10 byrådsmedlemmer

  I 2017 opstillede Nye Borgerlige for første gang til kommunalvalget og vandt en enkelt plads i Hillerød Kommune. Denne gang tror partiets eneste byrådsmedlem på flere taburetter.
  Det vil være godt med en facebookgruppe, hvor man kan diskutere lokalpolitik i en god tone. Det er der fuld enighed om i byrådet i nordsjællandske Hillerød.

  Enigt byråd går sammen om ny facebookgruppe

  Et helt enigt byråd går sammen om en ny gruppe på Facebook. Intentionen er før og efter kommunalvalget at have et livligt debatsted, hvor ukvemsord og hadbeskeder er bandlyst.

  Borgmester: Derfor strømmer folk til Rødovre

  Forstæderne nyder godt af, at folk flytter fra København. Det gælder især Rødovre, der nu er den kommune, der har forholdsvis størst vækst i indbyggertallet. Læs Rødovre-borgmesterens forklaring på succesen og se tendensen for folketallet for din egen kommune.
  Hillerød Kommunes borgmester Kirsten Jensen fandt ingen kommunale penge i julefrokostkassen, så kommunen leder stadig efter mulige støtteordninger til især kultur- og erhvervsliv. (Arkiv)

  Coronahjælp: Kommune leder efter mulige støtteordninger

  Kommunen kan give coronastøtte til skilte og sprit for erhvervs- og kulturliv, men kan ikke uden videre altid sende støttekroner afsted, selv om byrådet gerne vil finde pengene.
  Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

  Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

  Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
  Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S), lader forældre slippe for børnepasnings-regningen, hvis de som anbefalet holder deres børn hjemme.

  Endnu en kommune kompenserer for ubrugt børnepasning

  Hillerød Kommune dropper ligesom en række andre kommuner forældrebetaling for ubrugt børnepasning under nedlukningen. Flere steder i landet må forældre dog fortsat betale.