Herlev Kommune

  Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) besøger sammen med Statsministeren et plejehjem i kommunen tilbage i januar 2022. Borgmesteren og regeringen arbejder i øjeblikket på at få lovliggjort en ny model til at drive og bygge plejehjem. Herlev-modellen bliver den kaldt.

  Herlev-modellen for plejehjem kan undgå anlægsramme

  Herlev Kommune arbejder på en ny plejehjemsmodel, hvor kommunerne helt kan undgå at påvirke anlægsrammen. Den kan dermed blive en skarp konkurrent til friplejehjemmene.

  Herlevmodellen – et rødt forsøg på at omgå friplejehjemmene

  Der kommer flere og flere private friplejehjem. Det har ærgret røde borgmestre af ideologiske grunde. Men nu har S-kommunen Herlev opfundet en ny model, der kan blive et rødt alternativ til de private plejehjem. Den nye model er dog ikke lovlig. Derfor har kommunen hevet ministeren ind i sagen, viser aktindsigt.
  Der sættes et stort spørgsmålstegn ved den såkaldte 'Herlev-model', som er en ny form for offentligt-privat partnerskab. Her er en animation af det tiltænkte plejecenter Hammergård i Herlev.

  Ministerier: Der mangler lovhjemmel til ny måde at få plejehjem på

  Der er stigende efterspørgsel på plejehjem. I Herlev Kommune vil man løse udfordringen ved at lade PensionDanmark opføre et nyt plejecenter. Men projektet mangler ifølge flere ministerier lovhjemmel, og kommunen kritiseres for at køre på trods viden om det manglende lovgrundlag.
  "Min fornemmelse er, at man i medieverdenen synes, at form - det spændende, sjove og frække - er vigtigere end at dække det vigtige," lyder det fra Thomas Gyldal Petersen (S), Herlevs borgmester. Udmeldingen kommer som respons på Danske Mediers opfordring til at tillade journalister at filme og tage billeder til kommunalbestyrelsesmøder.

  Borgmester slår fast: Pressen må leve med arbejdsvilkår i byrådssalen

  Alle kommuner bør tillade journalister at optage kommunalbestyrelsesmøder. Det mener brancheorganisationen Danske Medier. Det fører til debat om regler for pressen i byrådssale med udgangspunkt i Herlev.
  Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

  Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

  En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.
  Thomas Gyldal Petersen (S) har været borgmester i Herlev Kommune siden 2011 og tager nu fire år mere på posten. (Arkivfoto).

  S-profil beholder borgmesterpost i Herlev

  Socialdemokratiet i Herlev mistede sit absolutte flertal i Herlev, men partiet beholder borgmesterposten.
  Et stort byggeri med blandt andet plejeboliger skal bygges efter 'Herlev-modellen', som er et alternativ til friplejemodellen. (Animation)

  Alternativ model til friplejehjem kaldes ‘et velfærdspolitisk kinderæg’

  Kommunalpolitikerne i røde kommuner kan føle sig presset til at få bygget et friplejehjem, men nu findes der snart et alternativ. I Herlev Kommune har man indgået et OPP-samarbejde, hvor PensionDanmark investerer, bygger og ejer boligerne, og kommunen beholder plejedriften og anvisningsretten.
  Kommunaldirektøren i Greve Kommune, 52-årige Claus Thykjær, står til fyring efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

  Direktør hjemsendt: Brugte kommunens kreditkort til ishockey

  Kommunaldirektør Claus Thykjær i Greve har brugt kommunens kreditkort til private indkøb. Han har erkendt og tilbagebetalt det private forbrug, som han hævder, skyldes en forglemmelse.
  På politigården i Albertslund får betjente nu til opgave at indlede et samarbejde med to kommuner om at bekæmpe socialt bedrageri.

  Seks kommuner sætter ekstra ind mod socialt bedrageri

  Seks kommuner er med i nyt pilotprojekt, hvor de i samarbejde med politiet sætter ekstra ind for at bekæmpe svindel med offentlige ydelser. Vi skal finde nye måder at bekæmpe socialt bedrageri på, siger justitsministeren.
  Tidligere borgmester i Herlev Kjeld Hansen fylder 70 år tirsdag den 15. juni.

  Rød bykonge tog gerne opgør med partitoppen

  Han var socialdemokratisk bykonge i Herlev gennem 16 år, men var ikke bange for at sige partitoppen imod. Den 15. juni fylder Kjeld Hansen 70 år.
  Det er en overvejelse værd, om det var rigtigt at give kommunerne ansvaret for de handicappede, da man tilbage i 2007 gennemførte strukturreformen. Det mener borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen (S).

  Borgmester: Overvej om handicappede bør håndteres af kommunerne

  Borgmester og KL-udvalgsformand opfordrer til, at kommunerne i det mindste overvejer at afgive det specialiserede socialområde til regionerne eller staten. Han går dermed mod strømmen i KL i ømtålelig debat.

  Ni kommuner har lavet aftale med kulturministeren

  Kultur og sundhed er kommet med i den nye kulturaftale mellem Danmarks største kulturregion - Kulturmetropolen - og kulturminister Joy Mogensen. Aftalen forlænger samarbejdet mellem de ni kommuner.