Helsingør Kommune

  Google Chromebook og programmet Google Workspace benyttes på mange skoler, men Datatilsynet stiller fortfarende spørgsmålstegn ved datasikkerheden.

  Lettelse over suspension i principiel it-sag

  Helsingør Kommune får suspenderet forbud mod at bruge Chromebooks i undervisningen. Det skaber lettelse i kommunen. Datatilsynet skal bruge tid til at undersøge datasikkerheden yderligere i den for mindst 50 kommuner så vigtige sag.
  Byrådsmedlemmerne Allen Berg Mortensen (EL) (til venstre) og Jens Bertram (K) er ikke tilfreds med advokatfirmaet Hortens rådgivning i forbindelse med whistleblower-sag.

  Tømmermænd i Helsingør

  Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er blevet renset for alle anklager af to advokatfirmaer. Nu lyder der fra byrådet kritik af advokatfirma, sagens omkostninger - og ønske om at få whistleblower-ordning op til revision.
  Eksterne advokater afviser en række anklager fra en anonym whistleblower og to fagforeninger mod Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K).

  Whistleblower-undersøgelse af borgmester afsluttet uden kritik

  To advokatfirmaer har undersøgt Helsingør-borgmester Benedikte Kiærs virke. I begge tilfælde finder man ingen anledning til kritik. 'Sagen har været følelsesmæssigt belastende for medarbejderne, ligesom borgmesteren har været under et stort pres,' fremgår det.
  Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) risikerer ikke en juridisk straf, hvis hun har truet ansatte. Det vurderer ekspert.

  Borgmester står ikke til straf, selv hvis hun har truet ansatte

  To fagforbund beskylder borgmester i Helsingør Benedikte Kiær for at have truet medarbejdere i kommunen. Hvis beskyldningen holder vand, kan det komme til at koste kommunekassen penge, mens borgmesteren selv ikke vil få nogen juridisk straf, vurderer ekspert.
  Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), har ifølge fagforeningerne HK og Djøf opført sig grænseoverskridende og truende over for tre medarbejdere i kommunens whistleblowerenhed. Borgmesteren selv afviser anklagerne.

  Fagforeninger i brev: Helsingør-borgmester har truet ansatte

  Ifølge avis beskylder HK og Djøf borgmesteren i Helsingør for at true tre medarbejdere i whistleblowerenhed.
  Skal Simon Spies stadig hædres med sit navn på denne plads i Helsingør? Det er byrådet i fødebyen usikker på.

  Omstridt Simon Spies Plads rykker nærmere på et navneskifte

  Efter tv-dokumentar om afdøde rejsekonge Simon Spies' betaling af helt unge kvinder for sex, så er hans stjerne blegnet alvorligt. Byrådet i hans fødeby Helsingør har nu taget et første skridt, der kan føre til, at navnet Spies forsvinder fra en af byens pladser.
  Aftalen mellem regeringen og KL om at spare på energien får bl.a. betydning for temperaturen på kommunens arbejdspladser. I Helsingør Kommune er det store bygninger som f.eks. svømmehallen og Kulturværftet, der bruger meget strøm, hvor der skal kigges efter mulige energibesparelser.

  Kommune vil kulegrave energiforbrug

  Udover regeringens fire anbefalinger i forhold til energisparende tiltag, er flere kommuner nu også i gang med at kigge det kommunale energiforbrug efter i sømmene for at finde yderligere besparelser. Guldborgsund og Helsingør kommuner er blot nogle af dem. Her har man indtil videre slukket byens springvand og anbefaler børn og voksne en ekstra varm trøje til vinteren.
  Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, har bedt om at blive erklæret inhabil i en sag, som er rejst via en whistleblowerordning.

  Helsingør igangsætter undersøgelse af borgmester og ledelse

  Helsingør Kommune har fået en whistleblowerhenvendelse, som blandt andet handler om borgmester Benedikte Kiær.
  Elever i Helsingør Kommune må bruge programmerne i Google Workspace på Chromebooks i to måneder.

  Datatilsynet fjerner forbud mod Chromebooks i Helsingør

  Helsingør Kommune har to måneder til at efterleve påbud, som er givet af Datatilsynet.
  Stine Johansen blive ny direktør i KL fra 1. oktober. Hun har siden 2015 været kommunaldirektør i Helsingør.

  KL ansætter ny direktør

  Den nuværende kommunaldirektør i Helsingør, Stine Johansen, bliver fra 1. oktober ny direktør i KL med ansvar for blandt andet klima og miljø. Hun kommer med en solid erfaring som topleder.
  En ansat i Helsingør Kommune sørgede 2. maj for at få slæbt en taske med brændende sprit, petroleum og optændingsblokke ud af rådhuset. Nu er den skyldige idømt et års fængsel.

  62-årig idømt et års fængsel for brandstiftelse på rådhus

  Takket være en årvågen rådhusbetjent skete der ingen skade, da en mand i maj ville brænde Helsingør Rådhus af under et byrådsmøde. Nu har han fået en dom på et års fængsel.
  Skal enten Helsingør eller Næstved skrive sig ind i den fornemme række af byer, der har båret titlen som Europæisk kulturhovedstad?

  Hård kamp mellem sjællandske kommuner om at blive kulturhovedstad

  Både Helsingør og Næstved kæmper om blive til Europæisk kulturhovedstad i 2032. Det er et langt, sejt træk, som først bliver afgjort om syv år i 2029.