Helsingør Kommune

  Simon Spies Plads har været udsat for hærværk flere gange. Blandt andet er skiltet, hvor der står Simon Spies Plads, blevet pillet ned, og der er også blevet malet graffiti på pladsen.

  Simon Spies Plads i Helsingør beholder navn efter afstemning

  Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn.
  Der er kun almenområdet tilbage, når kommunerne underbudgetterer på det specialiserede socialområde.

  Borgmestre: Vi tager fra almenområdet og giver til socialområdet

  Kommunerne underbudgetterer på det specialiserede socialområde. Det får ifølge flere borgmestre konsekvenser for almenområdet, der må holde for. 'Kommunerne er efterladt på perronen med kæmpe udfordringer,' siger borgmester i Helsingør Kommune.
  Samtlige partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg - inklusiv hendes eget - kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Kritikken kommer også fra borgmesterens eget parti.

  Alle partier i byrådet kritiserer borgmesters opførsel

  Der har været uhensigtsmæssig kommunikation fra Benedikte Kiærs side ifølge Økonomi- og Erhvervsudvalget i en sag, der har sygemeldt tre medarbejdere i whistleblowerordningen. Borgmesteren erkender, at hun ikke burde have ageret, som hun gjorde.
  Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, er i søgelyset efter en whistleblowersag om adfærd i forhold til tre medarbejdere.

  Socialdemokratiet i Helsingør: ‘Hver en sten skal vendes’

  Sagen om Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiærs påståede dårlige behandling af tre medarbejdere i whistleblower-ordningen slutter ikke med afsluttet advokatundersøgelse. Det mener Socialdemokratiet.
  To fagforbund fastholder, at en whistleblower-sag på rådhuset i Helsingør ikke er håndteret korrekt.

  Fagforbund kritiserer kraftigt advokatundersøgelse i kommune

  Fagforbundene Djøf & HK mener, at en advokatundersøgelse, der frikendte Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, er under al kritik. Borgmesteren fastholder, at der ikke er noget at komme efter.
  Overvældende mange borgere i Helsingør har forslag til, hvad det nye navn til en central plads i byen i kan blive, hvis den ikke længere skal hedde Simon Spies Plads.

  Kæmpe interesse for ballade med plads i Helsingør

  Så mange som 1398 borgere i Helsingør har forslag til, hvad Simon Spies Plads i byen skal hedde. Så mange navneforslag til en gade/plads har kommunen aldrig fået før på så kort tid. Kommunalbestyrelsen har indkaldt til navneforslag efter omtalen af afdøde rejsekonge Simon Spies' sex med mindreårige.
  Google Chromebook og programmet Google Workspace benyttes på mange skoler, men Datatilsynet stiller fortfarende spørgsmålstegn ved datasikkerheden.

  Lettelse over suspension i principiel it-sag

  Helsingør Kommune får suspenderet forbud mod at bruge Chromebooks i undervisningen. Det skaber lettelse i kommunen. Datatilsynet skal bruge tid til at undersøge datasikkerheden yderligere i den for mindst 50 kommuner så vigtige sag.
  Byrådsmedlemmerne Allen Berg Mortensen (EL) (til venstre) og Jens Bertram (K) er ikke tilfreds med advokatfirmaet Hortens rådgivning i forbindelse med whistleblower-sag.

  Tømmermænd i Helsingør

  Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er blevet renset for alle anklager af to advokatfirmaer. Nu lyder der fra byrådet kritik af advokatfirma, sagens omkostninger - og ønske om at få whistleblower-ordning op til revision.
  Eksterne advokater afviser en række anklager fra en anonym whistleblower og to fagforeninger mod Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K).

  Whistleblower-undersøgelse af borgmester afsluttet uden kritik

  To advokatfirmaer har undersøgt Helsingør-borgmester Benedikte Kiærs virke. I begge tilfælde finder man ingen anledning til kritik. 'Sagen har været følelsesmæssigt belastende for medarbejderne, ligesom borgmesteren har været under et stort pres,' fremgår det.
  Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) risikerer ikke en juridisk straf, hvis hun har truet ansatte. Det vurderer ekspert.

  Borgmester står ikke til straf, selv hvis hun har truet ansatte

  To fagforbund beskylder borgmester i Helsingør Benedikte Kiær for at have truet medarbejdere i kommunen. Hvis beskyldningen holder vand, kan det komme til at koste kommunekassen penge, mens borgmesteren selv ikke vil få nogen juridisk straf, vurderer ekspert.
  Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), har ifølge fagforeningerne HK og Djøf opført sig grænseoverskridende og truende over for tre medarbejdere i kommunens whistleblowerenhed. Borgmesteren selv afviser anklagerne.

  Fagforeninger i brev: Helsingør-borgmester har truet ansatte

  Ifølge avis beskylder HK og Djøf borgmesteren i Helsingør for at true tre medarbejdere i whistleblowerenhed.
  Skal Simon Spies stadig hædres med sit navn på denne plads i Helsingør? Det er byrådet i fødebyen usikker på.

  Omstridt Simon Spies Plads rykker nærmere på et navneskifte

  Efter tv-dokumentar om afdøde rejsekonge Simon Spies' betaling af helt unge kvinder for sex, så er hans stjerne blegnet alvorligt. Byrådet i hans fødeby Helsingør har nu taget et første skridt, der kan føre til, at navnet Spies forsvinder fra en af byens pladser.