Hedensted Kommune

  I Horsens og Hedensted kommuner bliver 24 tosprogede kvinder forhåbentlig motiverede for at uddanne sig til sosu-assistenter.

  Nyt initiativ skal få tosprogede til at uddanne sig til sosu-assistenter

  Manglen på social- og sundhedsmedarbejdere er stor i kommunerne. Horsens og Hedensted vil med en ny forsøgsordning, der henvender sig til tosprogede kvinder, skaffe mere arbejdskraft til kommunerne.
  Svingdøren på rådhuset i Hedensted Kommune er blevet flittigt brugt af topchefer det seneste års tid.

  Forsker kalder stor udskiftning af topchefer for usædvanlig

  12 ud af 30 chefer og direktører i Hedensted Kommune er udskiftet indenfor det seneste års tid. Tallet er overraskende stort, vurderer kommunalforsker.
  På rådhuset i Hedensted Kommune har politikerne valgt at skille sig af med kommunaldirektøren. Det kan blive en bekostelig affære, mener lokale medier.

  Gyldent håndtryk til kommunaldirektør vækker lokal opsigt

  Det kan sende et forkert signal til kommunens borgere, når en kommunaldirektør bliver gået før tid. Fratrædelsesordninger i millionklassen ligger langt fra den hverdag, som kommunens borgere lever med, skriver lokale medier.
  Steinar Eggen Kristensen er snart tidligere kommunaldirektør i Hedensted, hvis det står til Økonomiudvalget.

  Hedensted siger farvel og tak til kommunaldirektøren

  Der skal en anden profil til som kommunaldirektør i Hedensted Kommune, mener Økonomiudvalget. Derfor er Steinar Eggen Kristensen nu fritaget fra tjeneste, indtil byrådet godkender indstillingen.
  Solcelleanlæg skyder i disse år op overalt i Danmark. I Hedensted vil politikerne nu have overblik over, hvor mange projekter, der skal gives tilladelse til.

  Solcelleprojekter sat i bero: Interessen er overvældende

  I Hedensted Kommune har byrådspolitikerne valgt at sætte behandlingen af ansøgninger om nye solcelleanlæg på pause, fordi der er overvældende interesse. Der er behov for et overblik, og man overvejer nu at sætte begrænsning på antallet af projekter, fortæller udvalgsformand.

  Store besparelser: Flere kommuner sparer på handicapområdet

  Flere kommuner er i fuld gang med at spare på det specialiserede socialområde. Kommuner som Haderslev og Hedensted skal finde over 30 millioner kroner.
  Undtagen Helsingør har kommunerne ikke sat Googles Chromebooks i 'skammekrogen'.

  Trods usikkerhed: Kommuner i stort tal lader fortsat børn bruge Chromebooks

  Omkring 40 kommuner fortsætter med at bruge Chromebooks i undervisningen, selvom et forbud rettet mod Helsingør har skabt usikkerhed om beskyttelsen af personoplysninger. 'Datatilsynet har præciseret, at der ikke er noget forbud mod brugen,' siger leder i kommune.

  Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

  Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.

  Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

  De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.
  Flere borgmestre synes ikke, politikerne på Christiansborg gør nok for at afhænge de stigende udgifter på det specialiserede socialområde.

  32 borgmestre: Folketinget gør ikke nok for at afhjælpe udgiftspresset på socialområdet

  Ud af de 35 borgmestre, der har svaret på NB-Kommune rundspørge, mener hele 32, at Folketinget ikke gør nok for at afhjælpe udgiftspresset på det specialiserede socialområde.
  Hans Kristian Skibby forlader nu som det femte Folketingsmedlem Dansk Folkeparti grundet utilfredshed med ledelsesstilen. Han er dermed den anden med dobbeltmandat (Folketing og byråd), som lige har forladt partiet.

  Endnu et byrådsmedlem og MF’er forlader DF

  Endnu et folketings- og byrådsmedlem forlader Dansk Folkeparti. I formiddag meddelte Hans Kristian Skibby, at han forlader partiet. Mandag gjorde MF'er og byrådsmedlem Liselott Blixt det samme.

  Analyse: Mange borgmestre skal overbevise vælgerne om at skifte politisk blok

  Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg. Borgmestre som Michael Ziegler (K) og Ulla Vestergaard (S) skal trække mange stemmer fra vælgere, som normalt har en anden partifarve.