Handicappede

  -

  Hos Handicapbranchen Danmark imødeser formanden Michael Graatang yderligere virksomhedslukninger, hvis Christiansborg ikke griber ind over for kommunernes underbetaling og vedtager en genopretning for området.

  Konkurs i handicapbranchen kædes sammen med kommunernes prisberegning

  En konkurs får både politikere, fagbevægelse og branche til enslydende at lange ud efter kommunernes prissætning på BPA-området. 'Vi har et regulært problem i kommunernes udmåling af løn- og administrationsgebyr,' lyder det fra Enhedslisten.
  I Norddjurs Kommune er der som i flere andre østjyske kommuner ikke mulighed for flere kommunebetalte ture til og fra sygehuset, selvom genoptræningsperioden endnu ikke er slut.

  Stor forskel i tilbud om kørsel til handicappede

  Susanne Hvids kommune tildeler ikke ekstra handicapkørsler, mens andre østjyske kommuner gør det efter en individuel vurdering. Se hvilke kommuner her.
  Socialchef i Nyborg Kommune Vickie Kramer er bekymret for, at regeringens nye udspil på handicapområdet vil medføre yderligere bureaukratisering.

  Kritik af handicapudspil: Dyrt og bureaukratisk

  Det bliver dyrt og bureaukratisk. Sådan lyder kritikken af regeringens nye handicapudspil, hvis mange forslag også minder om den eksisterende organisering på socialområdet.
  DH og DA er gået sammen om forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.

  Otte forslag til at få folk med handicap i job

  Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening har Danske Handicaporganisationer lavet otte forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.
  Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen for 2022 skabte store demonstrationer på Christiansborg sidste år, hvor handicaporganisationerne var rasende over ikke at få flere penge i aftalen.

  KL: Regeringen overholder ikke deres del af aftalen på handicapområdet

  Kommunerne får endnu engang ikke penge til at dække opdriften på det specialiserede socialområde. De får heller ikke anbefalinger til, hvad de så skal prioritere. Regeringen må betale det, det koster frem til 2024, siger KL.

  Se merudgifterne: Det koster det at ansætte flere på handicapområdet

  I nye svar til Folketinget forholder social- og ældreminister Astrid Krag sig til, hvad det vil koste at ansætte henholdsvis flere faguddannede medarbejdere på botilbud til voksne med handicap samt flere kommunale sagsbehandlere.
  Landsformand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen er meget kritisk over for budgetloven.

  Formand for handicappede: Budgetloven er stalinistisk

  Kommunerne overskrider budgetterne på det specialiserede socialområde. Ifølge formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, underbudgetterer kommunerne for at overholde servicerammen i budgetloven. Der bør findes en ny måde at budgettere handicap-udgifter på, mener han.
  Dansk Handicap Forbunds landsformand Susanne Olsen mener, at kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske.

  Dansk Handicap Forbund: Budgetterne på socialområdet er urealistiske

  Kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske, mener Dansk Handicap Forbund, efter en række kommuner har sprængt deres budgetter på området.

  Borgerne under lup: Halvdelen af kommunerne bruger observationer

  I 49 af landets kommuner bruger man observationer på voksenhandicap-området, viser en undersøgelse fra Ankestyrelsen.

  Se din kommune: Lang sagsbehandlingstid for handicapbiler

  I 19 af landets kommuner er der en sagsbehandlingstid på over et år ved godkendelsen af handicapbiler. Dansk Handicap Forbund kalder det dybt bekymrende.

  Se din kommune: Lang sagsbehandlingstid for handicapbiler

  I 19 af landets kommuner er der en sagsbehandlingstid på over et år ved godkendelsen af handicapbiler. Dansk Handicap Forbund kalder det dybt bekymrende.
  Jakob Bang der er forhandlingschef i FOA mener, at det er et indgreb aftaleretten inden for den danske model, når kommunerne fortolker løn og ansættelsesvilkår for handicaphjælpere.

  FOA: Kommunerne udøver social dumping på dele af handicapområdet

  Kommuner råber ofte vagt i gevær ved social dumping i fx byggebranchen, men virkeligheden for handicaphjælperne er, at kommunerne botaniserer i andre overenskomster og tager det ud, som passer dem. ”På andre områder ville man kalde det social dumping,” lyder det fra FOA.