Handicapchef til Folketinget: ‘Drop regler, der gør det dyrere, uden det bliver bedre’
'Indimellem er der nogle regler og rammer, der gør, at noget bliver dyrere, uden at det bliver bedre,' siger driftschef Natascha Mannemar fra Aarhus Kommune. Hun opfordrer til, at man ser lovgivningen igennem, selvom det er svært.
Kommune-stress: Antoniett skal hvert år bevise, at hun intet kan
Antoniett Pharao er ramt af muskelsvind og kan kun bevæge hænder og mund. Alligevel skal hun hvert år redegøre for, hvilken hjælp hun har brug for fra kommunen, men det giver en helt særlig form for angst.
Det skal kommunerne gøre for at få borgere med handicap i job
Næsten 50.000 borgere med handicap er klar til at tage et job indenfor 14 dage. Hvis kommunerne skal have fat i den gruppe, kræver det, at de kompetenceudvikler medarbejderne, mener ekspert.
Organisationerne vil have handicapreform med i regeringsgrundlaget
Efter Rigsrevisionens kritik af kommunernes indsats på handicapområdet, skal et kommende regeringsgrundlag indeholde en reform af handicapområdet. Det mener en række handicaporganisationer.
Inflationen presser: Borgere med handicap dropper nødvendig behandling
En ny undersøgelse viser, at stigende energipriser og inflationen presser borgere med handicap hårdt økonomisk. Flere dropper ellers nødvendig behandling. Handicaporganisationer vil have loft over sundhedsudgifter.
Fakta: Så få nye borgere modtager handicapydelser i kommunerne
Siden 2018 har der været en lille stigning i antallet af borgere, der modtager handicapydelser. Det skal ses i lyset af kommunernes kamp for at få pengene til at række på området. Se udviklingen i din kommune her.
Ingen stigning i modtagere af handicapydelser selvom udgifterne stikker af
Kommunernes udgifter til socialområdet er steget med to milliarder kroner siden 2018, mens antallet af handicapydelser har ligget på et helt stabilt niveau.
Borgmester: Vi kan ikke vente til 2028
Regeringen vil først se på, om handicapområdet skal tages fra kommunerne i 2028. Det kan kommunerne ikke vente på, for inden da har socialudgifterne ædt blandt andre kulturbudgetterne væk. Det vurderer borgmester Michael Ziegler.
Analyse: Ingen handicapaftale inden valget
På nuværende tidspunkt er det fuldstændigt urealistisk, at partierne skulle nå at lande en aftale på handicapområdet.
Kommune erkender alt for lange ventetider i sager om tabt arbejdsfortjeneste
Ventetiderne i Esbjerg Kommune er alt for lange, når der søges om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til forældre med et handicappet barn. Sådan lyder kritikken fra forældre. Politikere og forvaltning erkender problemet, men taler om, at 'det er et landsdækkende problem'.
Ny kritiseret KL-undersøgelse vil rense kommunernes handicapindsats
Ny KL-undersøgelse tegner et helt andet billede af kommunernes indsats på handicapområdet end Ankestyrelsens Danmarkskort over omgørelser. Danske Handicaporganisationer kalder det en konstrueret virkelighed.
Analyse: Svære handicapforhandlinger foregår alene i rød blok
Regeringen forsøger nu at lande en smal aftale på handicapområdet og forhandler kun med de røde partier. Det ser dog sort ud, da regeringen stadig mangler at komme med svar på flere af partiernes ønsker.