Handicap

  Regeringen forhandler nu udelukkende med de røde partier, men forhandlingerne ser svære ud.

  Analyse: Svære handicapforhandlinger foregår alene i rød blok

  Regeringen forsøger nu at lande en smal aftale på handicapområdet og forhandler kun med de røde partier. Det ser dog sort ud, da regeringen stadig mangler at komme med svar på flere af partiernes ønsker.
  De Radikale vil tage de højtspecialiserede tilbud fra kommunerne og give til regionerne.

  R vil tage højt specialiserede tilbud fra kommunerne

  På trods af handicapforhandlingerne stadig er i gang, melder De Radikale nu klart ud. De er klar til et opgør med organiseringen på handicapområdet og vil flytte den højeste specialiserede del til regionerne.
  Social- og ældreminister Astrid Krag åbner for at udvide ordningen.

  Penge til særlig handicapindsats samler støv

  Millioner til særlig handicapindsats samler støv og sendes retur til statskassen. Social- og ældreminister Astrid Krag åbner for at udvide ordningen.
  Regeringen sender en stor socialpolitisk regning til efter valget.

  Analyse: Tre socialpolitiske problemer, der er lagt død indtil valget

  Socialområdet får med det kommende folketingsvalg endnu engang en lang næse. Vi ser nærmere på tre udfordringer, der sparkes til hjørne til efter valget.
  Flere borgere i Tårnby Kommune er utilfredse med de mange bilister med handicapskilte, der parkerer tæt på lufthavnen.

  Potentielt misbrug og tyveri: Handicapparkering skaber debat

  Flere borgere tæt på Københavns Lufthavn undrer sig over antallet af bilister med handicapparkeringskort. Tårnbys borgmester ønsker at gøre op med et eventuelt misbrug.
  "På langt sigt bliver man nødt til at se på, hvordan vi kan forbedre inklusionen i folkeskolen og være opmærksomme på de elever, der har handicaps så tidligt som muligt," siger Thorkild Olesen fra Danske Handicaporganisationer.

  Fire ud af ti unge uden job og uddannelse har handicap

  Hvis man vil gøre noget med antallet af unge uden uddannelse eller arbejde, så skal man fokusere på unge med handicap. De udgør 40 procent, viser ny analyse. Ifølge Danske Handicaporganisationer er der både en kort og langsigtet løsning.
  Hos Handicapbranchen Danmark imødeser formanden Michael Graatang yderligere virksomhedslukninger, hvis Christiansborg ikke griber ind over for kommunernes underbetaling og vedtager en genopretning for området.

  Konkurs i handicapbranchen kædes sammen med kommunernes prisberegning

  En konkurs får både politikere, fagbevægelse og branche til enslydende at lange ud efter kommunernes prissætning på BPA-området. 'Vi har et regulært problem i kommunernes udmåling af løn- og administrationsgebyr,' lyder det fra Enhedslisten.
  I Norddjurs Kommune er der som i flere andre østjyske kommuner ikke mulighed for flere kommunebetalte ture til og fra sygehuset, selvom genoptræningsperioden endnu ikke er slut.

  Stor forskel i tilbud om kørsel til handicappede

  Susanne Hvids kommune tildeler ikke ekstra handicapkørsler, mens andre østjyske kommuner gør det efter en individuel vurdering. Se hvilke kommuner her.
  Socialchef i Nyborg Kommune Vickie Kramer er bekymret for, at regeringens nye udspil på handicapområdet vil medføre yderligere bureaukratisering.

  Kritik af handicapudspil: Dyrt og bureaukratisk

  Det bliver dyrt og bureaukratisk. Sådan lyder kritikken af regeringens nye handicapudspil, hvis mange forslag også minder om den eksisterende organisering på socialområdet.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) afviser kritik fra KL af, at regeringens plan for bedre hjælp til personer med handicap er underfinansieret.

  Astrid Krag afviser KL-kritik af manglende finansiering af handicapudspil

  Socialministeren afviser, at hendes nye plan for bedre hjælp til handicappede vil koste flere penge end de 100 millioner kroner, som er afsat i planen. 'Dermed er der ikke tale om nye udgifter for kommunerne,' skriver hun i en kommentar.
  Justitia peger på, at de fleste kommuner har problemer med lange sagsbehandlingstider på det sociale område.

  Handicappet fanget i kamp mod kommunen

  I Greve Kommune har en mor kæmpet for bedre forhold for handicappet søn i årevis – foreløbig uden resultat. Kun få kommuner registrerer sagsbehandlingstiderne på området - og det er et stort problem, mener Justitia.
  DH og DA er gået sammen om forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.

  Otte forslag til at få folk med handicap i job

  Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening har Danske Handicaporganisationer lavet otte forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.