Halsnæs Kommune

  KV21 er i gang - her ved Rådhussalen ved Halsnæs Rådhus i Frederiksværk.

  En grå og kold festdag for demokratiet… men højt humør blandt vælgerne

  KV21 er godt i gang over hele landet - denne gang i skyggen af næsten to år med coronapandemien, som sætter sit præg på traditionerne ved valghandlingerne. 'Vi har faktisk været noget nervøse,' fortæller valgformand i denne reportage.
  Flere kommuner har ikke kommunale elbiler kørende endnu, selvom borgmestre blandt andet gik til valg på det.

  Borgmestre ville have flere elbiler ved sidste valg – har tæt på nul i dag

  Flere borgmestre talte varmt for elbiler ved valget i 2017, men har ikke leveret. 'Det er ikke voldsomt imponerede,' mener Rådet for Grøn Omstilling.
  Tisvilde Hegn i Nordsjælland kan blive en del af ny naturnationalpark. Der advares nu mod indhegninger i området.

  Endnu en kommune siger fra over for indhegning af naturområder

  Motionister og familier på skovtur skal fortsat kunne færdes i smukke naturområder. Det må de nye naturnationalparker ikke hindre, fastslår Halsnæs Kommune i et høringssvar. Flere kommuner siger fra over for indhegning.
  Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs Kommune, er utilfreds med økonomiaftalen, der svigte fattige kommuner.

  Borgmester: Trængte kommuner svigtes

  Halsnæs Kommunes borgmester er utilfreds med den nylige økonomiaftale, der kommer til at gå ud over økonomisk udfordrede kommuner.
  'Vi kommer til at omlægge indsatser på det specialiserede områder,' siger Halsnæs Kommunes borgmester, Steffen Jensen.

  Ny økonomiaftale kan føre til barske beslutninger i kommuner

  Halsnæs-borgmesteren Steffen Jensen (S) ærgrer sig over, at der ikke blev afsat flere midler til specialområdet i den nye kommuneaftale. Mange kommuner står foran udgiftspres fra handicappede, ældre og børn, siger professor.
  Det kan være svært for kommunerne at vurdere, hvordan minimumsnormeringerne skal implementeres, før der foreligger mere konkrete krav.

  Regeringen ønsker minimumsnormeringer, men mange kommuner holder igen

  Mange kommuner har endnu ikke sat et mål for, hvornår minimumsnormeringerne skal være gennemført. Det viser en ny undersøgelse foretaget af NB-Kommune. Kommunerne efterspørger konkrete oplysninger om, hvordan normeringerne skal opgøres, før man kan gå videre med arbejdet.
  "Det er med en følelse af vemod, at jeg efter syv år siger farvel til Halsnæs Kommune," siger den snart tidligere kommunaldirektør.

  Kommunaldirektør fratræder i Nordsjælland

  Halsnæs Kommune skal finde en ny kommunaldirektør. Anders Mørk Hansen har fået en ny stilling som administrerende direktør i Diakonissestiftelsen.
  Trods lave smittetal må flere kommuner fra mandag give afgangselever mindre fysisk undervisning end andre. (Arkiv)

  Modellen for næste uges skolegenåbning undrer borgmestre

  Trods lave smittetal må flere kommuner fra mandag give afgangselever mindre fysisk undervisning end andre.
  Halsnæs Kommune har uddannet syv ledige dagpengemodtagere og to skolevikarere som kommunens nye podeteam. (Arkiv)

  Kommune ansætter ledige som podere

  Nordsjællandsk kommune plukker i ledighedskøen for at finde podere, der kan tage rundt på kommunens skoler og teste for corona.

  Ni kommuner har lavet aftale med kulturministeren

  Kultur og sundhed er kommet med i den nye kulturaftale mellem Danmarks største kulturregion - Kulturmetropolen - og kulturminister Joy Mogensen. Aftalen forlænger samarbejdet mellem de ni kommuner.
  Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

  Historisk sommerhussalg i 2020

  Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
  Langeland Kommune med borgmester Tonni Hansen (SF) i spidsen er en af de kommuner, der scorede en stor varig kompensation for at sætte skatten ned til 26,3. Derfor har de over 100 procent udligning af deres skatteindtægter i 2021.

  Tre kommuner får udlignet over 100 procent af skatteindtægterne

  En analyse viser, at tre kommuner får over 100 procent af deres mindreindtægt fra indkomstskatten udlignet i 2021. Syv andre kommuner får mellem 90 og 100 procent udligning. Forstå mekanismen her.