Haderslev Kommune

  Byråd bør stille krav til de forhold, som de mange nye solcellepaneler bliver produceret under. Det mener Thomas Vedsted Rothman, byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Haderslev.

  Byrådsmedlem: Sig nej i byråd til solpaneler fremstillet af kinesiske slavearbejdere

  Kommunerne bør stille krav til arbejdsforholdene hos producenterne af de tusindvis af solpaneler, som sættes op i de her år. Det mener byrådsmedlem fra Nye Borgerlige, som især har blikket rettet mod tvangsarbejde i Kina.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  En opsagt leverandør anklager ledelsen i Fredericia Kommune for, at tænke mere på dem selv end på borgerne.

  Opsagt plejeleverandør langer ud efter kommunen

  Den private plejeleverandør Sundplejen, som blev opsagt fra sin kontrakt med Fredericia Kommune i sidste uge, går nu til modangreb med kraftige beskyldninger mod embedsmændene. Kommunen overvejer lige nu en politianmeldelse.
  Manglen på uddannet arbejdskraft på velfærdsområdet får Tønder og Haderslev kommuner til at indgå et rekrutteringssamarbejde.

  Flere tosprogede skal få øje på sosu-uddannelserne

  En særlig uddannelse for tosprogede inden for social- og sundhedsuddannelser skal blandt andet få flere østeuropæere til at vælge faget. Tønder og Haderslev Kommuner vil gøre en særlig indsats for at vække interessen blandt tosprogede.
  Man kan ikke bare generelt fratage ældre i hjemmeplejen rengøring. Det fastslår lektor i socialret, og nu er en række kommuner anmeldt til Ankestyrelsen. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Ældre Sagen klager til tilsyn over kommuners nedskæring i rengøring

  Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over, at flere kommuner har sendt et generelt brev ud om nedskæring af rengøringen hos ældre. Ekspert vurderer, at den pågældende praksis 'er ulovlig'.
  Borgmester Jan Riber Jakobsen indfører faste træffetider, for at få en bedre dialog med borgere og foreninger.

  Borgmester vil tættere på borgerne

  Borgere og foreninger inviteres til møde hos borgmester Jan Riber Jakobsen, når et nyt forsøg med faste træffetider og 15-minutters møder lanceres i Aabenraa Kommune.
  Tidligere byrådsmedlem Mogens Rerup (ALT) er blevet dømt 20 dages betinget fængsel af landsretten.

  Byrådsmedlem får fængselsdom for at chikanere ansatte i kommunen

  Byrådsmedlem og partsrepræsentant Mogens Rerup (ALT) i Haderslev er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for at chikanere fem ansatte i kommunen. Han har for eksempel på Facebook skrevet om en ansat, at vedkommende er et 'gennemført ondskabsfuldt og modbydeligt menneske.'
  Skandalen med forurening med PFAS-forbindelser udvikler sig. Det er især forureningen med brandskum her ved Korsør, som har udløst omtale af skandalen.

  Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med kommuner

  Eksperter kritiserer Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for ikke at dele viden om PFAS-forureninger med kommuner. 'Det er uetisk og uansvarligt," siger professor.
  'En fantastisk nyhed' siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) om, at pædagoguddannelsen nu er på vej til Holbæk.

  Syv byer i provinsen får nye uddannelser

  Bliv pædagog i Holbæk, bioanalytiker i Hjørring eller ergoterapeut i Haderslev. Syv nye uddannelser uden for større byer er netop blevet godkendt. Det er et vigtigt skridt væk fra centralisering, mener minister.
  Pamhule Skov skal ikke ikke være naturnationalpark, mener et flertal i byrådet i Haderslev.

  Flertal i byråd siger nej til naturnationalpark

  Frygt for blandt andet mere indhegning får stort flertal i byrådet i Haderslev til at afviser planerne om en ny naturnationalpark i det sønderjyske.
  Retten i Sønderborg skal nu tage stilling til en stævning af Haderslev Kommune i en sag om mulig underbetaling.

  Endnu en kommune stævnes for millioner i underbetaling

  Også Haderslev Kommuner er blevet stævnet for underbetaling af en frit-valgs-leverandør. Kommunen vil ikke kommentere sagen, men erkender, at man har haft en disput med leverandøren om priserne over længere tid.
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.