Habilitet

  Habilitet

  Her er ejendommen, hvori formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen bor, i Sct Mogens Gade 3 i Viborg. Den sidste generalguvernør i Dansk Vestindien Peter von Scholten har boet i huset.

  Kommunaldirektør tjekkes for inhabilitet i forbindelse med sag om Søren Pape-lejlighed

  Både kommunaldirektøren og Konservatives formand Søren Pape Poulsen indgå i en sag om attraktive lejligheder i Viborg, som kommer op på et byrådsmøde her onsdag. Kommunaldirektørens habilitet skal nu tjekkes, og der bliver talt i byen om pamperi.
  Folketingsmedlem Maja Torp (V) stiller op til folketingsvalget. Hun er også byrådsmedlem og har angiveligt været inhabil i en sag om en lokalplan.

  Byrådspolitiker fastholder uvidenhed i sag om inhabilitet

  Folketings- og byrådsmedlem siger, at hun ikke selv var klar over, at hun var inhabil i sag med lokalplan, der involverer hendes kæreste. Nu overvejer kommunen, om sagen skal op i byrådet igen.
  Det er utrolig kritisabelt, at byrådet ikke har kunnet stole på, at embedsværket sikrede, at reglerne var overholdt i sagen om inhabilitet i Økonomiudvalget i Fredericia. Det siger viceborgmesteren.

  Kæmpe oprydningsarbejde venter i sag om inhabilitet

  Der venter et større detektivarbejde i Fredericia Kommune. Helt op til 300 sager skal måske gennemgåes, fordi der kan have været problemer med byrådsmedlems habilitet.
  Lars Ejby Pedersen (S) sygemeldte sig i fjor i forbindelse med habilitets-sagen og valgte efter 16 år i byrådet ikke at genopstille ved kommunalvalget i november.

  Byrådsmedlem i skandaleramt kommune var inhabil

  Medlem af byrådet i Fredericia Lars Ejby Pedersen (S) har i tre perioder været inhabil, vurderer Ankestyrelsen. Nu skal kommunen undersøge, om der er sager, som skal genbehandles. Kommunen er i forvejen plaget af af penible sager med fratrådt borgmester og fyret kommunaldirektør.
  Arken ligger tyve kilometer syd for København i Ishøj. Det er blandt landets mest besøgte museer. (Arkivfoto.)

  Arken-direktør køber tre værker til sit museum i søns galleri

  Det kommunalt ejede museum Arken bliver kritiseret for kunstkøb. Nu vil man indføre habilitetsregler.
  Borgmesteren i nordjyske Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), bliver kritiseret af eksperter for sin håndtering af privat byggesag.

  Borgmester er i klemme med byggesag

  To eksperter kritiserer skarpt den nordjyske borgmester Mogens Christen Gade (V) for sin håndtering af privat byggesag og sætter spørgsmålstegn ved hans handlinger. Borgmesteren selv vil lade tilsyn vurdere sagen.
  Det kommunale tilsyn kommer nu til at granske den rolle, som borgmester Pernille Beckmann (V) har spillet i sagen med fyret kommunaldirektør.

  Tilsyn skal granske borgmester

  Tre partier i Greve Kommune melder nu borgmesteren til det kommunale tilsyn for sin håndtering af sag med nu fyret og politianmeldt kommunaldirektør. Borgmesteren mener, at der ikke er noget at komme efter.
  Byrådsmedlem Henrik Aakast (V) fra Faxe Kommune har noget usædvanligt fået rettens ord for, at han var inhabil i en sag.

  Byret erklærer lokalpolitiker for inhabil

  Faxe Kommune taber principiel sag om byrådsmedlems habilitet. Lokalpolitiker skulle ikke have været med til at træffe beslutning om grusgrav, mener byretten.