Ellen og Ellen fra 6. og 7. klasse på Sundskolen hjalp Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, med at tage første spadestik til den nye svanemærkede skole i Sundby.

Her kommer Danmarks første permanente svanemærkede folkeskole

Internationalt anerkendte arkitekter, lokalt forankrede entreprenører og arkitekter står bag det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie.
Kommune opfordrer borgerne til at træne og bevæge sig med lokale sportsstjerner og politikere. Her er det Fredrik Bjerrehus og Milad Rajabi, som træner på en video.

Træn med dine kommunale politikere og lokale sportstjerner

Kommune opfordrer unge som gamle til at træne og bevæge sig med de lokale sportsstjerner og politikere. Træningen er optaget på video og bliver lagt på kommunens Facebook-side.
Guldborgsund Kommune vil bevare den høje rengøringsstandard fremover. Det kommer også kommunens ledige til gavn.

Guldborgsund Kommune skruer permanent op for rengøringsniveauet

Guldborgsund har netop besluttet nye principper for den fremadrettede rengøring af kommunens institutioner og bygninger. Det betyder, at der skal gøres mere rent, og at rengøringen får en både grøn og en social bæredygtig profil.
En skandalesag på socialområdet i Gulborgsund bliver ved med at trække tråde. Byrådet med borgmester John Brædder i spidsen har brugt meget krudt på sagen.

Fyringer i kølvand på skandale

Efter skandalesag i Guldborgsund Kommune er tre sagsbehandlere blevet fyret. HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening er 'nysgerrige på', om fyringerne skyldes, at de tre sagsbehandlere har ytret sig kritisk.
Byggeriet af ti kæmpesommerhuse i Marielyst på Falster skaber en masse politisk debat i Guldborgsund Kommune og sågar også nationalt.

Naboer i sommerhussag: ‘Vi giver ikke op!’

Selvom byrådet i Guldborgsund Kommune har afgjort, at ti kontroversielle kæmpesommerhuse i Marielyst på Falster skal blive stående, så er sagen ikke afgjort, hvis det står til naboerne.
De omdiskuterede sommerhuse i Marielyst bliver kritiseret for at være 'feriefabrikker' og udgøre 'partyområder', fordi der før corona blev holdt store fester i husene. Fotoet er fra Møn, hvor der lokalt bliver protesteret mod 'feriefabrikker'.

Kontroversielle kæmpesommerhuse får lov at blive stående

Et snævert flertal i Guldborgsund Kommune besluttede torsdag aften, at 10 ulovlige kæmpesommerhuse i Marielyst får lov at blive stående. Husene skaber debat lokalt og nationalt.
Hyppig aftørring af kontaktflader som borde og dørhåndtag er blevet det normale på skoler og daginstitututioner i løbet af det seneste år.

Kommune overvejer at beholde højt rengøringsniveau

I Guldborgsund har man høstet gode sundhedserfaringer med hyppig rengøring under coronakrisen. Nu foreslår Økonomiudvalget at fortsætte hyppig rengøring - også på den anden side af coronapandemien.
Poolsommerhusene er på mere end 200 kvadratmeter. (Arkiv)

Dødt løb i afstemning om poolsommerhuse i Marielyst

De meget omtalte kæmpesommerhuse ved Marielyst i Guldborgsund Kommune er fortsat på usikker grund, efter en afstemning i byrådet.

Mange borgmestre: Opgiv de nationale test i år

En lang række borgmestre ønsker, at man dropper de nationale test i skolerne, viser ny rundspørge. Der er brug for fokus på børnenes trivsel i stedet for fokus på prøver, lyder det. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser blankt borgmestrenes ønske.

Flest fattige forældre i yderkommuner får glæde af ekstraordinært tilskud

Det er mest fattige forældre i yderkommuner, som får glæde af, at regeringen hjælper familier, som er økonomisk presset på grund af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. Se tallene for det midlertidige børnetilskud i din kommune her.
Nu skal vi se at få styr på den skandaleramte afdeling Børn & Familie i Guldborgsund. Det fastslår udvalgsformand Simon Hansen (S) (til venstre) og borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Nu skal der ryddes op efter skandale

Økonomiudvalget i Guldborgsund vil have ryddet op i den skandaleramte afdeling Børn & Familie. Det var her ansatte fik en ulovlig instruks om at spare på hjælpen til blandt andre tvangsfjernede børn.
Rasmus Hangaard Balslev, regionsformand i Region Øst i Dansk Socialrådgiverforening, har hjulpet sagsbehandlerne i Guldborgsund med et fire sider langt brev til lokalpolitikerne.

Igen uro om sagsbehandleres arbejdsvilkår i Guldborgsund

Nu er der igen et kraftigt opråb fra sagsbehandlere i Guldborgsund Kommune om uanstændige vilkår og dårlig ledelse. Lokalpolitikere lover at tage affære.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: