Gribskov Kommune

  Ryttere på vej igennem Tisvilde Hegn, som muligvis bliver udpeget som ny naturnationalpark til stor fortrydelse for borgere og politikere i Gribskov Kommune.

  Borgere vil demonstrere mod mulig naturnationalpark

  Tisvilde Hegn i Nordsjælland er på listen over 21 potentielle naturnationalparker i Danmark. Det vil betyde vild natur og indhegning i skoven, men det ærgrer de lokale borgere. Der er indkaldt til demonstration i morgen, lørdag.
  En blå kiste til at 'begrave Venstres politik i' blev båret frem af fire kistebærere og sat foran rådhuset i Helsinge ved demonstrationen mandag.

  Kiste og buh-råb til nyvalgt borgmester

  Der blev ikke lagt fingre imellem, da mere end 500 borgere i går, mandag, viste deres utilfredshed med konstitueringen i nordsjællandske Gribskov Kommune. Protesten var især rettet mod den nyvalgte borgmester. Han mødte op til demonstrationen og modtog verbale øretæver.
  Bent Hansen (V) står lige nu til at blive borgmester i Gribskov Kommune. Men der er højlydte, lokale protester over konstitueringen.

  Demonstration i dag mod konstituering

  Her mandag eftermiddag er der noget så usædvanligt som en demonstration mod en konstituering. Det er borgere i nordsjællandske Gribskov Kommune, som synes, at den kommende borgmester Bent Hansen (V) blæser på vælgernes ønsker.
  Flere kommuner har ikke kommunale elbiler kørende endnu, selvom borgmestre blandt andet gik til valg på det.

  Borgmestre ville have flere elbiler ved sidste valg – har tæt på nul i dag

  Flere borgmestre talte varmt for elbiler ved valget i 2017, men har ikke leveret. 'Det er ikke voldsomt imponerede,' mener Rådet for Grøn Omstilling.
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.
  Et bosted for autister i Nordsjælland står nu til at lukke. Socialtilsyn Hovedstaden har mistet tålmodigheden med stedet.

  Bosted bliver lukket

  Et privat bosted for voksne med autisme har mistet sin tilladelse til at drive botilbud. Alvorlige påbud er ikke blevet fulgt op.
  Jesper Skibby, der har været en af Danmarks bedste cykelryttere, stiller op til kommunalvalget i Gribskov Kommune til november.

  Jesper Skibby går ind i politik

  Tidligere cykelrytter Jesper Skibby stiller op i Gribskov for lokallisten Nytgribskov, når der er kommunalvalg til november.
  Seks byrådskolleger vil have den tidligere forstander for skandaleramte Havregården Kostskole til at forlade særligt udvalg, som håndterer tvangsfjernelser.

  Fyret forstander fortsætter sit byrådsarbejde

  Morten Ulrik Jørgensen er fyret som forstander for skandaleramte Havregården Kostskole. Nu kritiseres han for at fortsætte som formand for særligt byrådsudvalg, der håndterer tvangsfjernelser.
  "Vi er en stor kommune, så der er tid og penge at spare (ved at holde digitale møder, red.) - særligt i forhold til de korte møder,” siger borgmester i Thisted Ulla Vestergaard (S).

  Borgmestre vil fortsætte med virtuelle møder efter corona

  Kommunernes virtuelle møder er kommet for at blive - også på den anden side af pandemien. Det viser en ny rundspørge, som NB-Kommune har foretaget blandt borgmestre. De lægger vægt på, at der er tid og penge at spare ved at mødes digitalt.
  I en længere periode har beboerne kun fået besøg af et familiemedlem. Derfor har medarbejderne prioriteret at træde til og skabe nærvær for at forhindre ensomhed.

  Udliciteret plejehjem bryder fraværsmønster i plejesektoren

  Ledelse der lytter og meget lavt sygefravær har frigjort tid til et øget fokus på nærvær og aktiviteter med stærkere fællesskab igennem corona på et af Danmarks længst udliciterede plejehjem. 'Vi er personale nok,' siger tillidsrepræsentanten.
  Der er stigende mangel på hænder i ældreplejen, og flere kommuner forkæler nu sosu-elever med pæn løn under uddannelsen.

  Lønkrig mellem kommuner

  Kommunerne konkurrerer hårdt om at få sosu'er. På den baggrund er flere kommuner begyndt at give sosu-elever voksenløn, selv om det ikke er et krav. 'Det ender med, at vi skal overbyde hinanden,' siger udvalgsformand.
  Byrådsmedlem Natasha Stenbo Enetoft (V) er blevet udsat for seksuel chikane og følte, at hun stod ret alene som krænket.

  Kommune laver plan for at håndtere sager om sexchikane

  En sag om ufrivilligt blottede bryster udløser nu en plan for, hvordan man i en kommune skal håndtere sager, hvor politikere eller ansatte er blevet udsat for sexchikane. KL bliver kritiseret for at gøre for lidt.