Greve Kommune

  Vi skal tilbage til, at man bliver forpligtet af at være i familie. At man skal drage omsorg for sin gamle far eller mor. Det mener Greves borgmester Pernille Beckmann (V).

  Borgmester: Denne her undskyldning fra pårørende om at ’jeg har ikke tid’, den holder ikke

  Det er pinligt så lidt rengøringshjælp, kommunen giver de ældre. Og servicen ser kun ud til at blive ringere. Vi må se at få gang i en kulturforandring, hvor frivillige og pårørende kommer langt mere på banen i ældreplejen. Det er en del af løsningen på den tiltagende mangel på sosu'er, siger borgmester i interview.
  Der er særlige regler og krav om værnemidler, når man arbejder med asbest. Men i Greve Kommune arbejdede en gruppe håndværkere i næsten en måned i det farlige støv, før de fik at vide, at der var asbest.

  Kommune lod håndværkere arbejde i livsfarligt asbeststøv

  Arbejdstilsynet overvejer, om der skal gives en bøde eller rejses en straffesag mod Greve Kommune, der trods tre positive asbestprøver ikke advarede håndværkere.
  "Fremover skal vi som samfund – du og jeg – være bedre til at hjælpe hinanden," siger Pernille Beckmann med udsigten til, at velfærden i kommunerne fremover bliver skruet ned på flere områder.

  Venstre-borgmester: Borgerne skal forvente mindre velfærd

  Borgerne skal mere på banen for at hjælpe hinanden i stedet for altid at ringe til kommunen. Det mener Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann (V). Som i mange andre kommuner kan borgerne forvente besparelser i det kommende budget.
  Mosede Fort blev bygget under 1. Verdenskrig, og det var i Greve, at fjenden skulle stoppes, hvis angrebet kom fra søsiden ude i Køge Bugt.

  Kultur og natur smelter sammen ved fort fra 1. Verdenskrig

  To store bevillinger betyder, at Mosede Fort i Greve Kommune nu er meget tættere på en udvidelse med ny museums- og restaurantbygning og moderne formidling af området. Det nye museum vil inddrage både kultur og natur.
  Såkaldte lommepengejobs, hvor f.eks. en kommune sørger for et fritidsjob til en ung med løftet om, at den unge tillærer sig kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet - en måde at stå stærkere, når de i fremtiden skal søges job - har vist sig at være en succes.

  Kommuner forsøger sig med lommepengejob

  En række kommuner forsøger at hjælpe udsatte unge ved at give dem fritidsjob. Arbejde som SoMe-reporter eller legepatrulje er nogle af de job, som kommuner, lokale foreninger eller virksomheder sørger for at beskæftige de unge med.
  I en rundspørge foretaget af NB-Kommune svarer næsten alle (95 procent) af byrådsmedlemmerne, at kommunen inden for få år risikerer ikke at kunne opretholde den ønskede ældrepleje alene på grund af mangel på arbejdskraft. Den helt store udfordring er især mangel på faglært personale, mener Lyngby-Taarbæks borgmester, Sofia Osmani (K).

  De fleste byrødder: Kvaliteten af velfærden kommer til at falde

  Det stigende antal børn og ældre - sammenholdt med manglen på arbejdskraft - truer de store velfærdsområder. Det gør det svært fremover at opretholde den ønskede ældrepleje og dagtilbud, vurderer et stort antal byrådsmedlemmer. Vi er allerede nødt til at bruge medarbejdere, som ikke er uddannet til jobbet, fortæller borgmester.
  43-årige Jakob Thune bliver ny kommunaldirektør i Hvidovre.

  Hvidovre henter ny kommunaldirektør i Greve

  Fra 1. august får Hvidovre Kommune ny kommunaldirektør. Han er hentet i Greve Kommune og hedder Jakob Thune. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts.
  Claus Thykjær blev fyret som kommunaldirektør i Greve Kommune i sommeren 2021.

  Fyret kommunaldirektør får nyt chefjob

  Den tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær er blevet ansat som chefkonsulent hos rekrutteringsvirksomheden Muusmann.
  Justitia peger på, at de fleste kommuner har problemer med lange sagsbehandlingstider på det sociale område.

  Handicappet fanget i kamp mod kommunen

  I Greve Kommune har en mor kæmpet for bedre forhold for handicappet søn i årevis – foreløbig uden resultat. Kun få kommuner registrerer sagsbehandlingstiderne på området - og det er et stort problem, mener Justitia.
  De tre ukrainske børn her ankom for to uger siden til Greve sammen med deres mor og farmor. Nu får deres danske værter et langt mindre tilskud til at huse dem.

  Kommune sænker sit tilskud til flygtningeværter med 90 procent

  I kompensation for at huse ukrainske flygtninge fik værtsfamilier i Greve Kommune 500 kr. dagligt per flygtning. Nu er det sat ned til 50 kr.. Det handler om sømmelighed, siger borgmester.
  Hovedparten af borgmestre svarer i NB-Kommunes rundspørge, at de oplever et voksende spænd mellem den velfærd, som kommunerne kan levere inden for servicerammen, og borgernes forventninger. Blandt andet på skoleområdet opstår der nemt et 'forventningsgab'.

  Borgmestre: Der er et stigende gab mellem borgernes forventninger og kommunens formåen

  Størsteparten af borgmestrene oplever, at der er et voksende gab mellem den velfærd, som kommunerne kan levere og borgernes forventninger, viser rundspørge. To borgmester fortæller om frustrationerne ved at være fanget i et 'forventningsgab'.
  Ankestyrelsen afviser at indlede en sag mod borgmesteren i Greve Pernille Beckmann (V).

  Borgmester slipper for tilsynssag

  Ankestyrelsen vil ikke rejse en tilsynssag mod Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann (V). Afgørelsen falder i kølvandet på sagen med en fyret kommunaldirektør, som havde rodet rundt i sin brug af kreditkort.