"Det her er en rigtig god dag i Tårnby," sagde borgmester Allan S. Andersen, da kommunens plejehjem i går genåbnede for besøg fra alle pårørende.

Pårørende får igen lov at besøge bedstemor på plejecentret

Flere kommuner omkring København åbner nu op for, at pårørende kan besøge deres ældre slægtninge og venner på plejecentrene.
Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
Tre kommuner har været med i frikommuneforsøg, der har skåret ned på bureaukratiet og i stedet haft børn og deres familier i øjenhøjde, viser evalueringer. (Arkiv)

Frikommuneforsøg i familieafdelingen begejstrer kommuner

I tre år har tre kommuner haft frie hænder i forsøgsordning på børne- og familieområdet, hvor forvaltningerne har skruet ned for dokumentation og op for borgernær aktion. Kommunerne beder Folketinget om grønt lyst til at fortsætte.
Brandfolk i Beredskab Øst omkring København er blevet lagt ned af corona. Heldigvis er andre kommuners beredskab klar med hjælp om nødvendigt.

Corona hos brandfolk sætter beredskab under pres i kommuner

I en række sjællandske kommuner er brandfolk ramt af corona, og det har skabt pres på beredskabet.
Legepladsen ved Børnehuset Saxen i Gladsaxe er blevet udvidet med nye legeelementer – heriblandt legehus, udkigspost med rutsjebane, talerør og muligheder for vandleg.

Ny legeplads klimasikrer vandboring

Gladsaxe Kommune benytter klimasikringen af en underjordisk vandboring til at anlægge en ny legeplads, som til gengæld giver børnene et sjovt og lærerigt legeunivers.
Rigtig mange byggematerialer kan genanvendes, og med bygcirkulært.dk bliver det nemmere. Her er det 400 gamle lysarmaturer, som man normalt ville have smidt ud. Men via et samarbejde med Fischer Lighting endte de alle med at blive genanvendt.

Ny national portal til genbrug af byggematerialer

En ny portal, bygcirkulært.dk, har set dagens lys. Her kan man udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. Kommune står bag initiativet.
Frikommuneforsøg skaber tryghed for borgere og det vurderes, at det tværfaglige samarbejde bør fortsætte.

Frikommuneforsøg høster anerkendelse

Tre kommuner har siden foråret 2018 drevet en fælles tværkommunal akutfunktion. Forsøget er nu evalueret, og de ændrede arbejdsgange har vist sig som en gevinst for både borgere og samarbejdspartnere.

Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser

Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.
De tre heste, da de blev sluppet løs i Høje Gladsaxe Parken.

Bykommuner er vilde med heste

Flere kommuner slipper nu vilde heste ud på områder tilgængelige for offentligheden.
"Jeg har besluttet at fratræde min stilling for at nyde mit otium og bruge mere tid sammen med min familie," skriver Bo Rasmussen til ledere og medarbejdere i Gladsaxe Kommune.

Gladsaxes kommunaldirektør takker af

Gladsaxes kommunaldirektør siden 2012 Bo Rasmussen stopper i marts næste år. 'Gladsaxe Kommune er noget særligt og kan noget særligt,' skriver Bo Rasmussen til kommunens medarbejdere og ledere.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger