Ghettolisten

  beskæftigelsesrelevant

  Grønneparken i Holbæk er til stor fortrydelse igen havnet på regeringens sure liste over udsatte boligområder.

  ‘Dødærgeligt at vi er kommet på listen igen’

  Et boligområde i Holbæk er kommet på regeringens sure liste over meget udsatte områder. Udvalgsformand mener, at der er så mange initiativer fra blandt andre kommunens side, at boligområdet Grønneparken næste år kommer af den triste liste.
  Regeringens liste over boligområder, der defineres som parallelsamfund, er igen i år blevet kortere.

  Regeringens parallelsamfundsliste falder fra 15 til 12

  Fire boligområder opfylder ikke længere kriterierne for at være et parallelsamfund. Ét område er kommet til. Se alle områderne her.
  Til stor frustration for beboerne og byrådet i Sønderborg vil regeringen have revet lejligheder ned her i boligområdet Nørager.

  Borgmester må tage imod protestunderskrifter fra ghetto

  I kommunerne Sønderborg og Odense protesterer borgere mod planer om nedrivning af boliger i ghettoer. Torsdag fik borgmesteren i Sønderborg 250 protestunderskrifter.
  "Det vil være ude af proportioner, hvis vi skulle til at rive boliger ned," siger borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S).

  Én kriminel for meget: 386 lejligheder skal afvikles

  Blot på grund af én kriminel for meget skal 386 lejligheder rives ned, sælges eller ombygges. Indenrigsministeren siger, at han ikke kan give dispensation.
  - Vi har de næste ti år til at skabe en balance i vores integrationspolitik og den måde, vi bor og lever sammen på. Ellers tror jeg, at vi ender med et todelt samfund, hvor man trækker sig fra hinanden, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) om regeringens nye udspil målrettet boligområders beboersammensætning. (Arkivfoto)

  Regeringen vil flytte beboere væk fra udsatte boligområder

  Ingen boligområder i Danmark må huse mere end 30 procent beboere med ikkevestlig baggrund om ti år, siger S.
  Vollsmose er et af de boligområder, hvor bander gør folk så bange, at de ændrer adfærd.

  Mange borgere ændrer adfærd på grund af bander

  Mange borgere undgår bestemte gader eller ændrer adfærd på anden vis, fordi de er bange for bander, viser ny rapport. Kommunerne kan forebygge at folk går ind i bander ved at give dem en bedre skoletid og mentorer, siger råd.
  Regeringens ghettoliste skrumpede i 2020 til 15 boligområder fra 28 i 2019. Læs her, hvornår et boligområde kommer på listen. (Arkiv)

  FAKTA: Sådan havner boligområder på ghettoliste

  Beskæftigelse, kriminalitet og uddannelse er blandt kriterierne, der ses på, når ghettoliste udformes. Minister afviser corona-timeout.
  Boligorganisationer i Brøndby Strand får fremover nemmere ved at henvende sig til beboere, der er blevet dømt for kriminalitet. (Arkiv)

  Nyt slags partnerskab skal øge trygheden i belastet område

  Landets første partnerskab mellem kommune, politi og boligorganisationer har set dagens lys: Nu bliver det nemmere for boligforeninger at registrere og handle på dømte lovovertrædere.
  Et nyt investeringsprojekt skal frem mod 2030 sætte gang i en udvikling i Vollsmose. Bydelen skal omdannes til en attraktiv bydel, som kan danne rammen om det gode liv.

  Flere investorer har mod på at forvandle ghettoen Vollsmose

  Odense Kommune og to boligselskaber er lige nu på udkig efter en privat investor, der i løbet af det næste årti skal tage part i at omdanne ghettoen Vollsmose til en bæredygtig bydel. Der er stor glæde over, at seks investorer har meldt sig på banen.