Gentofte Kommune

  På en parkeringsplads over for rådhuset i Gentofte skal der nu opsættes en pavillon til ukrainske flygtninge.

  Kommuner gør sig klar til at huse et uvist antal flygtninge

  To kommuner opsætter nu pavilloner for at kunne huse flygtninge fra Ukraine. Der er dog stigende usikkerhed om, hvor mange boliger kommunerne egentlig får brug for at kunne anvise flygtninge til. Se her hvor mange flygtninge, der er blevet anvist bolig til i din kommune.
  En af Danmarks længst siddende borgmestre, Hans Toft fra De Konservative, fylder 75 år den 8. februar.

  Bykonge med tre årtier i borgmesterstolen

  Hans Toft var konservativ borgmester for Gentoftes borgere i 28 år og indædt modstander af udligningsreformen. 8. februar fylder han 75 år.
  En samarbejdsaftale for den kommende Svanemøllen Skybrudstunnel blev underskrevet på det sted, hvor vand fra de tre forsyningsselskaber løber sammen på Østerbro. Fra venstre ses forsyningsdirektør Ole Fritz Adeler fra HOFOR, adm. direktør i HOFOR – Lars Therkildsen, adm. direktør Carsten Nystrup fra Novafos, bestyrelsesformand Thyge Enevoldsen fra Frederiksberg Kloak og adm. direktør Rasmus Sielemann Christensen fra Frederiksberg Forsyning.

  Danmarks største skybrudstunnel er nu godt på vej

  Et projekt med en skybrudstunnel i København til tre milliarder kroner er ved at blive til virkelighed. Tre vandforsyningsselskaber har givet hinanden håndslag på projektet, og i 2022 bliver der indkaldt til borgermøder.
  Tillid er altgørende, hvis man skal gøre sig forhåbninger om borgmesterkæden.

  Tre borgmestre: Tillid er vigtigst for en konstitueringsaftale

  Vil du have de gyldne kæder. Så skal folk kunne stole på dig. Det er det allervigtigste i forbindelse med en konstitueringsaftale, siger tre erfarne borgmestre.
  Flere nordsjællandske kommuner vil gerne oprette kommunale vagtværn, der med mandskab eller droner kan rykke ud, når alarmen går.

  Borgmestre vil oprette kommunale vagtværn

  Flere borgmestre i nordsjællandske kommuner er klar til at indføre kommunale vagtværn i en landsdel. der er hårdt plaget af indbrud. Det er dog ikke alle borgmestre, der er enige i, at det er vejen frem.
  Intervare, firmaet bag Nemlig.com, trækker gerne Københavns Kommune i retten for beslutningen om at stoppe samarbejdet straks.

  Gentofte genoptager Intervare-samarbejde

  Gentofte Kommune fortsætter samarbejdet med den udskældte leverandør Intervare, efter at en kontrolsag har vist, at arbejdsforholdene er blevet bragt i orden.
  Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) får mulighed for at opfylde sit valgløfte om mere velfærd gennem skattestigninger efter indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) har valgt at prioritere Odense over Gentofte ved tildelingen af rammer for sanktionsfrie skatteforhøjelser.

  Skatteændringer: Minister prioriterer Odense over Gentofte

  Minister prioriterer Odense højest og hælder Gentofte ned ad brættet i fordelingen af sanktionsfrie skattestigninger. Se tallene for alle kommuner her.
  Ved kommunalvalget i 2017 stemte mere end hver tredje vælger i Gentofte på borgmester Hans Toft (K). Han genopstiller ikke til kommunalbestyrelsen denne gang.

  KV21: Tre stemmeslugende borgmestre genopstiller ikke

  Nogle borgmestre formår at få meget høje personlige stemmetal ved kommunalvalg. Tre af de store stemmeslugere fra valget i 2017 genopstiller ikke til borgmesterposten.
  Nogle kommuner er kommet til uden lovhjemmel at yde støtte til opstilling af ladestandere til el-biler. (Standeren her har ikke relation til artiklen)

  Kommuner har uden lovhjemmel opsat ladestandere

  Flere kommuner har opsat ladestandere til elbiler, selv om de ikke har loven med sig. Se nogle af dem her. Minister bebuder ny lovgivning.
  Foreningen Haver til Maver vil udbrede skolehaverne til alle landet kommuner. Og visionen er, at det nye skolehavecenter også vil fungere som et nationalt eksempel for, hvordan fremtidens bæredygtige fællesskaber kan se ud i byerne.

  Skolehaver til alle kommuner

  Foreningen Haver til Maver får gode anbefalinger fra flere kommuner og ambitionen er nu, at alle landets kommuner skal have skolehaver.

  Sådan udvikler kommuners tilskud og udligning sig i 2022

  Få overblikket over, hvilke kommuner, der får mere eller mindre i tilskud og udligning i 2022 i forhold til 2021, og se alle kommuners samlede resultat for 2022.
  Chauffører fra Nemlig.com skal ikke længere levere dagligvarer til institutioner i Gentofte Kommune, der har ophævet samarbejdet.

  Kommune uddeler bøde til Nemlig.coms moderselskab

  Gentofte Kommune har droppet samarbejdet med Nemlig.com og uddeler nu løbende en bod til selskabets moderselskab. Boden gælder, indtil medarbejderne får den betaling, de har krav på.