Gentofte Kommune

  Flere kommuner dæmper og slukker for gadelamper som følge af energikrisen.

  Kommuner i intens jagt på energibesparelser

  Flere og flere kommuner begynder nu at lave tiltag, som kan minimere kommunernes energiforbrug. Det gør Gentofte og Hillerød kommuner blandt andet ved at dæmpe og slukke for gadebelysningen.
  Ekstra poster i bl.a. bestyrelser og udvalg er med til at skubbe lønnen i vejret hos lokalpolitikere. Blandt de borgmestre, der i Region Hovedstaden tjener mest, er øverst til venstre Michael Ziegler (K), øverst til højre Sophie Hæstorp Andersen (S), nederst til venstre Thomas Lykke Pedersen (S) og nederst til højre Thomas Gyldal Petersen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Hovedstaden tjener

  Flere af de storkøbenhavnske borgmestre har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede. Det kan man se med borgmestrene i Høje-Taastrup, Fredensborg og Herlev. 'Det er vist ikke til diskussion, at jeg har en fin årsløn,' siger borgmester.
  Det kan lade sig gøre med succes at indføre fire dages arbejdsuge i en daginstitution. Det er erfaringen i Gentofte.

  Fire dages arbejdsuge afprøvet med succes i daginstitution

  Et forsøg med fire dages arbejdsuge i et børnehus i Gentofte er blevet så stor en succes, at det nu udvides med borgmesterens opbakning. Fagforening håber, at fire dages uger kan få flere pædagoger til at gå op på fuldtid.
  Folketinget ikke kan blive enige om en aftale, der tillader kommunale vagtværn. Det er Gentoftes borgmester, Michael Fenger (K), meget utilfreds med.

  Borgmester utilfreds: Uforståeligt, at man ikke starter forsøgsordning og droneovervågning

  Et lokalt vagtværn og droneovervågning. Det håbede Gentoftes Borgmester på at kunne indføre som forsøg, så der eksempelvis kan ske en hurtigt assistance, når der bliver anmeldt indbrud. Men justitsministeren har meldt ud, at forhandlingerne om kommunale vagtværn og andre trygheds-tiltag er udskudt.
  På en parkeringsplads over for rådhuset i Gentofte skal der nu opsættes en pavillon til ukrainske flygtninge.

  Kommuner gør sig klar til at huse et uvist antal flygtninge

  To kommuner opsætter nu pavilloner for at kunne huse flygtninge fra Ukraine. Der er dog stigende usikkerhed om, hvor mange boliger kommunerne egentlig får brug for at kunne anvise flygtninge til. Se her hvor mange flygtninge, der er blevet anvist bolig til i din kommune.
  En af Danmarks længst siddende borgmestre, Hans Toft fra De Konservative, fylder 75 år den 8. februar.

  Bykonge med tre årtier i borgmesterstolen

  Hans Toft var konservativ borgmester for Gentoftes borgere i 28 år og indædt modstander af udligningsreformen. 8. februar fylder han 75 år.
  En samarbejdsaftale for den kommende Svanemøllen Skybrudstunnel blev underskrevet på det sted, hvor vand fra de tre forsyningsselskaber løber sammen på Østerbro. Fra venstre ses forsyningsdirektør Ole Fritz Adeler fra HOFOR, adm. direktør i HOFOR – Lars Therkildsen, adm. direktør Carsten Nystrup fra Novafos, bestyrelsesformand Thyge Enevoldsen fra Frederiksberg Kloak og adm. direktør Rasmus Sielemann Christensen fra Frederiksberg Forsyning.

  Danmarks største skybrudstunnel er nu godt på vej

  Et projekt med en skybrudstunnel i København til tre milliarder kroner er ved at blive til virkelighed. Tre vandforsyningsselskaber har givet hinanden håndslag på projektet, og i 2022 bliver der indkaldt til borgermøder.
  Tillid er altgørende, hvis man skal gøre sig forhåbninger om borgmesterkæden.

  Tre borgmestre: Tillid er vigtigst for en konstitueringsaftale

  Vil du have de gyldne kæder. Så skal folk kunne stole på dig. Det er det allervigtigste i forbindelse med en konstitueringsaftale, siger tre erfarne borgmestre.
  Flere nordsjællandske kommuner vil gerne oprette kommunale vagtværn, der med mandskab eller droner kan rykke ud, når alarmen går.

  Borgmestre vil oprette kommunale vagtværn

  Flere borgmestre i nordsjællandske kommuner er klar til at indføre kommunale vagtværn i en landsdel. der er hårdt plaget af indbrud. Det er dog ikke alle borgmestre, der er enige i, at det er vejen frem.
  Intervare, firmaet bag Nemlig.com, trækker gerne Københavns Kommune i retten for beslutningen om at stoppe samarbejdet straks.

  Gentofte genoptager Intervare-samarbejde

  Gentofte Kommune fortsætter samarbejdet med den udskældte leverandør Intervare, efter at en kontrolsag har vist, at arbejdsforholdene er blevet bragt i orden.
  Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) får mulighed for at opfylde sit valgløfte om mere velfærd gennem skattestigninger efter indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) har valgt at prioritere Odense over Gentofte ved tildelingen af rammer for sanktionsfrie skatteforhøjelser.

  Skatteændringer: Minister prioriterer Odense over Gentofte

  Minister prioriterer Odense højest og hælder Gentofte ned ad brættet i fordelingen af sanktionsfrie skattestigninger. Se tallene for alle kommuner her.
  Ved kommunalvalget i 2017 stemte mere end hver tredje vælger i Gentofte på borgmester Hans Toft (K). Han genopstiller ikke til kommunalbestyrelsen denne gang.

  KV21: Tre stemmeslugende borgmestre genopstiller ikke

  Nogle borgmestre formår at få meget høje personlige stemmetal ved kommunalvalg. Tre af de store stemmeslugere fra valget i 2017 genopstiller ikke til borgmesterposten.