Genbrug

  Genbrug

  Snart kan borgere i Fredericia komme af med affald døgnet rundt på kommunens to genbrugspladser.

  Genbrugspladser bliver døgnåbne i jysk kommune

  Klima-, Energi- og Miljøudvalget i Fredericia har netop besluttet at døgnåbne kommunens to genbrugspladser permanent.
  Med opstilling af 24 affaldsstationer håber Odense Kommune, at man kan få borgerne til også at sortere deres affald, når de færdes i byen.

  Affald skal også sorteres på torve og veje

  Borgerne skal også kunne sortere deres affald, når de går rundt i en park, på et torv eller på befærdede veje. Det mener man i Odense Kommune, som opstiller affaldsstationer flere steder i byen. 'Det er et lille, men godt bidrag til at gøre noget godt for klimaet,' siger rådmand.
  Medarbejdere fra Teknisk Service Midtbyen står klar på lageret i Kolding med nogle af de mange genbrugsmøbler, som står klar til afhentning.

  Genbrugsmøbler hitter ved kommunen

  Gamle møbler fra Kolding Kommunes kældre og depotrum får nyt liv. Et projekt har gjort det lettere for kommunens institutioner og afdelinger at finde gode og gratis genbrugsmøbler.
  Valgplakater skal senest tages ned otte dage efter valgdagen, hvilket er onsdag. Myndighederne fjerner de resterende - på partiernes regning. (Arkivfoto).

  Valgplakater skal ned: Kan blive til lamper og tandbørster

  Onsdag var sidste dag til at fjerne valgplakater, og flere steder i landet arbejdes der på at genanvende dem.
  I Kolding Kommune ser man gerne, at flere byggefirmaer tager et smut forbi genbrugspladsen, når byggematerialerne skal udvælges.

  Kolding vil have byggebranchen til at genbruge mere

  En virksomhed, der genbruger mursten til byggebranchen, har skabt opmærksomhed omkring den cirkulære produktion i Kolding. Men der skal flere af den slags bæredygtige løsninger til, hvis vi skal nå målet om 60 procents genanvendelse, mener projektleder.
  I dag bliver meget brugt tøj brændt af. Fremover skal det håndteres mere miljørigtigt, og derfor skal der nu innoveres og etableres systemer til det.

  Otte kommuner med i partnerskab om tøjet der driller

  Otte kommuner og virksomheder med specialviden inden for tekstilområdet, går nu sammen med brancheorganisationer ind i partnerskab for at finde løsninger på det, der indtil videre ser ud som en gordisk knude inden for håndtering af affald: Hvad gør man med alt det tøj, som er for laset til at kunne genbruges?
  Er der foregået noget lusk på genbrugspladser i Aalborg? Det skal nu undersøges. (Fotoet er uden tilknytning til sagen eller Aalborg)

  Sag om mulig bestikkelse i kommune undersøges

  Et revisionsfirma er blevet bedt om at undersøge en sag, som måske handler om korruption i Aalborg Kommune.
  Offentlig innovation handler ikke alene om teknologi. Et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og De Forenede Dampvaskerier (DFD) sikrer leverance af genbrugstøj til medarbejderne. (Modelfoto)

  Private virksomheder spiller en central rolle i offentlig innovation

  Offentlig innovation er ikke et rent offentligt fænomen, som de offentligt ansatte alene har æren for. Det fremgår det af en ny publikation udsendt af Center for Offentlig Innovation, der fra årsskiftet udgør grundstenen i en ny OPS-enhed
  Borgerne skal vænnes til sortere deres affald bedre, før de smider noget i containerne på genbrugspladsen.

  Farvel til ‘småt brændbart’

  Borgerne skal opdrages til at sortere deres affald bedre. Derfor er det i hovedstaden snart slut med på genbrugspladser at smide ting i en container til småt brændbart.
  Logoet for Møbelcirklen, der er den første af sin art i Danmark, som udelukkende og internt handler med genbrugte møbler.

  Kommune går foran med genbrug af møbler

  Som en af de første kommuner i landet sætter Randers Kommune nu genbrug af egne brugte møbler i system. Det ser ud til at blive en gevinst for både miljøet og udsatte borgere.
  Det bugner med affald på genbrugsstationerne over hele landet. Aarhus Kommune har aldrig fået leveret så meget som i 2020. (Arkiv)

  Genbrugspladserne oplever rekordår

  Der var run på genbrugspladserne i corona-året 2020. I Aarhus Kommune blev der således i fjor fragtet mere affald til genbrugspladserne end nogensinde før. Det er især mere byggeaffald, der er blevet kørt til genbrug.
  Røde tagsten "i fin form" er noget af det, som man med en ny intern byttebørs håber at få genbrugt i Skanderborg Kommune.

  Flere kommuner sætter genbrug i system

  Flere og flere kommuner får sig en intern børs, hvor man sætter genbrug af for eksempel byggematerialer eller møbler i system. Senest har Skanderborg Kommune oprettet en ordning, så interesserede institutioner kan overtage brugte ting.